Πομπό εντοπισμού τοποθέτησαν στην μoναδική λευκή καμηλοπάρδαλη στον κόσμο που ζει στην Κένυα.

 

Οι υπεύθυνοι για την διάσωση της σπάνια καμηλοπάρδαλης αποφάσισαν να βάλουν GPS στο ζώο, όταν λαθροκυνηγοί σκότωσαν τις άλλες δύο από τις τρεις εναπομείναντες καμηλοπαρδάλεις.

 

Η καμηλοπάρδαλη λέγεται ότι πάσχει από μια σπάνια ιατρική πάθηση που ονομάζεται λευκισμός, που αλλάζει τα γενετικά χαρακτηριστικά της, χαρίζοντας στο δέρμα της το σπάνιο αυτό λευκό χρώμα.

 

Μια λευκή θηλυκή καμηλοπάρδαλη και το μωρό της έπεσαν θύματα λαθροκυνηγών τον Μάρτιο, αφήνοντας μόνο ένα τελευταίο ζώο με το σπάνιο αυτό χαρακτηριστικό.

 

Μετά τους θανάτους, το διοικητικό συμβούλιο της κοινότητας Isaacbini έστειλε ένα αίτημα στην υπηρεσία άγριας ζωής της Κένυας προκειμένου να τοποθετήσουν τον πομπό στο ζώο για να το παρακολουθούν.

 

Η διαδικασία της τοποθέτησης έγινε την περασμένη εβδομάδα με την υποστήριξη της οργάνωσης Northern Rangelands Trust και του Support Giraffes Now.

 

«Είμαστε ευγνώμονες για την τεράστια βοήθεια από το KWS, το Save Giraffes Now και το Northern Rangelands Trust στην προώθηση των κοινοτικών προσπαθειών για την προστασία των ειδών άγριας πανίδας» δήλωσε ο Ahmed Noor, διευθυντής της Κοινότητας συντηρήσεων Ishaqbini Hirola.

 

Η συσκευή GPS τοποθετήθηκε στο κέρατο της καμηλοπάρδαλης και παρέχει ωριαίες ενημερώσεις σχετικά με το πού βρίσκεται, επιτρέποντας στους ιθύνοντες να εντοπίζουν το ζώο εύκολα και να το προστατεύουν.

 

«Είμαι χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία θα διασφαλίσει την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και χώρο ως μέρος της εφαρμογής του σχεδίου Εθνικής Στρατηγικής για την Καμηλοπάρδαλη», δήλωσε ο Geoffrey Bundotich, της KWS.

 

 

Με πληροφορίες του kahawatungu/BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr