Σκότωσαν τις πολύ σπάνιες ολόλευκες καμηλοπαρδάλεις - Η μητέρα και το μικρό της ήταν μοναδικά πλάσματα

Σκότωσαν τις πολύ σπάνιες ολόλευκες καμηλοπαρδάλεις - Η μητέρα και το μικρό της ήταν μοναδικά πλάσματα Facebook Twitter
1

Δύο εξαιρετικά σπάνιες λευκές καμηλοπαρδάλεις σκοτώθηκαν από λαθροκυνηγούς στη βορειοανατολική Κένυα, ανακοίνωσαν οι περιβαλλοντολόγοι.

Η μητέρα και το μικρό της σκοτώθηκαν κοντά σε ένα χωριό στη νοτιοανατολική περιφέρεια της Κένυας, Garissa.

Μια τρίτη λευκή καμηλοπάρδαλη είναι ακόμα ζωντανή και θεωρείται ότι είναι ο μόνη που επιζεί στον κόσμο. Η λευκή εμφάνισή τους οφείλεται σε μια σπάνια κατάσταση κατά την οποία τα κύτταρα του δέρματος δεν έχουν χρωματισμό (λευκισμός - leucism).

Η μητέρα και το μικρό της είχαν γίνει είδηση σε όλο τον κόσμο όταν ανακαλύφθηκαν το 2017 με τους τίτλους να γράφουν για δύο μοναδικά πλάσματα, άξια να προστατευθούν με μεγάλη προσοχή.

 

Ο επικεφαλής συντήρησης άγριας ζωής της κοινότητας  δήλωσε ότι οι δύο νεκρές καμηλοπαρδάλεις είχαν εντοπιστεί ζωντανές για τελευταία φορά πριν από τρεις μήνες.

«Αυτή είναι μια πολύ θλιβερή μέρα για την κοινότητα της Ijara και της Κένυας στο σύνολό της. Ήμασταν οι μόνοι θεματοφύλακες της λευκής καμηλοπάρδαλης», δήλωσε.

Οι λαθροθήρες δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί και το κίνητρο τους είναι ακόμη ασαφές.

Περιβάλλον
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια