ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ζευγάρι αρσενικών πιγκουίνων έκλεψε την φωλιά ενός ζεύγους θηλυκών - Προσπαθούν να γίνουν γονείς

Ζευγάρι αρσενικών πιγκουίνων έκλεψε την φωλιά ενός ζεύγους θηλυκών - Προσπαθούν να γίνουν γονείς Facebook Twitter
0

Θα μπορούσε να είναι η υπόθεση μιας σαπουνόπερας με πρωταγωνιστές πιγκουίνους, αλλά αποδείχθηκε απλώς μια συνηθισμένη ημέρα στον ζωολογικό κήπο DierenPark Amersfoort της Ολλανδίας. 

Πιστοί στη διαρκή τους αναζήτηση να μεγαλώσουν ένα μωρό, οι δυο αρσενικοί πιγκουίνοι που έγιναν πέρυσι viral επειδή έκλεψαν ένα αβγό από ένα ετερόφυλο ζευγάρι πιγκουίνων, έκλεψαν τώρα τη φωλιά δυο θηλυκών πιγκουίνων. 

Ο ζωολογικός κήπος ανακοίνωσε την εξέλιξη μέσω social media. Η ομοφυλοφιλία είναι συνηθισμένη στο συγκεκριμένο είδος, εξήγησε μέσω Twitter, προσθέτοντας πως οι δυο αρσενικοί πιγκουίνοι φυλάνε εναλλάξ τη φωλιά, που περιέχει δυο αβγά.

«Αφού απέκτησαν πέρυσι ένα αβγό για να εκκολάψουν, κατάφεραν να υφαρπάξουν φέτος μια ολόκληρη φωλιά σε μια στιγμή που ήταν απροστάτευτη», λέει ο Σάντερ Ντροστ. 

Οι δυο πιγκουίνοι είναι «κυρίαρχο ζευγάρι» ανάμεσα στους 17 πιγκουίνους που φροντίζει ο ζωολογικός κήπος, δήλωσε ο ίδιος στο Dutch News.

Όπως εξήγησε, το ζευγάρι αρσενικών πιγκουίνων εμφανίστηκαν «πολύ αποφασισμένοι», ωστόσο η επιθυμία τους να γίνουν γονείς μπορεί να μην ευοδωθεί καθώς τα αβγά προέρχονται από ένα άλλο ζευγάρι θηλυκών πιγκουίνων οπότε ενδέχεται να μην είναι γονιμοποιημένα. 

Πέρυσι, όταν οι δυο πιγκουίνοι έκλεψαν ένα μοναδικό αβγό, αποδείχθηκε πως ήταν επίσης μη γονιμοποιημένο. Το ετερόφυλο ζευγάρι του οποίου το αβγό εκλάπη γέννησε ένα άλλο, διευκρίνισε ο ζωολογικός κήπος. 

«Ίσως μια μέρα καλωσορίσουμε ένα μωρό που έχει εκκολαφθεί από γκέι ζευγάρι. Ποιος ξέρει, ίσως τα καταφέρουν του χρόνου», είπε ο Ντροστ. 

Με πληροφορίες από CNN

Περιβάλλον
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ