ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η ΙΚΕΑ έκανε ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς την προστασία του περιβάλλοντος

Η ΙΚΕΑ έκανε ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς την προστασία του περιβάλλοντος Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Η ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Τα πλαστικά μίας χρήσης αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες πηγές ρύπανσης του πλανήτη μας - σχεδόν 8 εκατομμύρια κιλά πλαστικό τον χρόνο. Τα πλαστικά αυτά συνήθως χρησιμοποιούνται μόνο για μερικά λεπτά.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε πάνω από 500 εκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια κάθε μέρα. Λόγω του μεγέθους τους, τα πλαστικά καλαμάκια είναι δύσκολο να ανακυκλωθούν και πολύ σπάνια καταλήγουν σε κέντρα ανακύκλωσης - γι΄αυτό και αποτελούν βασικό παράγοντα ρύπανσης, ενώ μπορούν να βλάψουν και τα ζώα σε θάλασσα και στεριά. Στα στατιστικά που αφορούν την μόλυνση από τα πλαστικά, συγκαταλέγονται και τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα μίας χρήσης και φυσικά, οι πλαστικές σακούλες. 

Με βάση τα παραπάνω και πολλά ακόμα στοιχεία, η βιωσιμότητα δεν αποτελεί πλέον επιλογή, αλλά άμεση ανάγκη. Είναι μία ανάγκη η οποία αφορά όλους μας και τον κάθε έναν ξεχωριστά. Έχει να κάνει με τις επιλογές που κάνουμε καθημερινά, όπως και με τις εταιρείες που εμπιστευόμαστε για να προμηθευόμαστε τα προϊόντα μας. Η ΙΚΕΑ ανήκει στις εταιρείες που έχουν θέσει ως βασική τους προτεραιότητα την βιωσιμότητα, με βάση το βιομηχανικό μοντέλο της κυκλικής οικονομίας.

Η ΙΚΕΑ έκανε ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς την προστασία του περιβάλλοντος Facebook Twitter

Με βάση την περιβαλλοντική στρατηγική της ΙΚΕΑ μέχρι το 2030, η εταιρεία έχει ως στόχο όλο το πλαστικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των προϊόντων της να προέρχεται από ανανεώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά. Έτσι, η ΙΚΕΑ αναλαμβάνει την ευθύνη να υιοθετήσει μία νέα, πιο βιώσιμη προσέγγιση όσον αφορά την παραγωγή της, συμβάλλοντας έτσι σε ένα καλύτερο μέλλον.

 

Πλέον, η IKEA έχει καταργήσει τα πλαστικά μίας χρήσης από τη συλλογή προϊόντων της, όπως και από τα εστιατόρια ΙΚΕΑ, τα ΙΚΕΑ Café και τα IKEA Bistro - τα καλαμάκια, τα μαχαιροπίρουνα, τα ποτήρια και τα πιάτα έχουν αντικατασταθεί με αναλώσιμα που τα υλικά τους προέρχονται από 100% βιώσιμες πηγές.

 

Τα καλαμάκια FÖRNYANDE είναι πλέον κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμο χαρτί (τα οποία μπορούμε να βρούμε στη συλλογή για το σπίτι, στα καταστήματα και στο ΙΚΕΑ e-shop), οι πλαστικές σακούλες απορριμάτων έχουν αποσυρθεί και τη θέση τους πρόκειται να πάρουν σύντομα νέες, από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και τέλος τα μαχαιροπίρουνα έχουν αντικατασταθεί με ανακυκλώσιμα πιρούνια, κουτάλια και μαχαίρια κατασκευασμένα από ξύλο υπεύθυνης προέλευσης.

Η ΙΚΕΑ έκανε ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς την προστασία του περιβάλλοντος Facebook Twitter

Κάθε μας επιλογή, έχει αντίκτυπο στο περιβάλλον - εμείς αποφασίζουμε αν θα είναι θετικός ή αρνητικός. Φέτος, η ΙΚΕΑ λέει «Hej!» σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η ΙΚΕΑ έκανε ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς την προστασία του περιβάλλοντος Facebook Twitter

Μάθετε περισσότερα στο www.ikea.gr/peite-hej-se-ena-pio-viosimo-mellon και στα καταστήματα ΙΚΕΑ.

Περιβάλλον
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ