Η προστασία του περιβάλλοντος σε τέσσερις πράξεις

Η προστασία του περιβάλλοντος σε τέσσερις πράξεις Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Το υπεύθυνο επιχειρείν αποτελεί κομμάτι του DNA της βιοφαρμακευτικής εταιρίας AstraZeneca, η οποία συνδέει τις τέσσερις μαθηματικές πράξεις, την αφαίρεση, την πρόσθεση, τον πολλαπλασιασμό και τη διαίρεση με την έμπρακτη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Εγκαινιάζοντας ένα φιλόδοξο 4ετές πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας, που αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της κοινωνικής της στρατηγικής, η AstraZeneca, πρωτοπόρος βιοφαρμακευτική εταιρεία στους τομείς της ογκολογίας, των καρδιαγγειακών νοσημάτων, των νεφρικών παθήσεων, των μεταβολικών νοσημάτων και των αναπνευστικών παθήσεων, απαντά –όχι στα λόγια αλλά στην πράξη– στην εύλογη ερώτηση «τι κοινό μπορεί να έχουν η αφαίρεση, η πρόσθεση, ο πολλαπλασιασμός και η διαίρεση με την προστασία του περιβάλλοντος».

Το πρόγραμμα, με τίτλο «Προστατεύουμε το περιβάλλον... με πράξεις!», υλοποιείται σε τέσσερις πράξεις, σαν τα θεατρικά έργα, με την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων, στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού που έχει θεσπίσει η εταιρεία. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο έως το 2022, θα υλοποιείται μία διαφορετική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία θα αντιστοιχεί νοηματικά σε μία από τις τέσσερις βασικές μαθηματικές πράξεις, την πρόσθεση, την αφαίρεση, τον πολλαπλασιασμό και τη διαίρεση. Έτσι η πράξη της πρόσθεσης αντιστοιχεί στην δράση προσθήκης οξυγόνου, η πράξη της αφαίρεσης αντιστοιχεί στην αφαίρεση των απορριμμάτων, η πράξη του πολλαπλασιασμού αντιστοιχεί στον πολλαπλασιασμό της ενέργειας και η πράξη της διαίρεσης αντιστοιχεί στο μοίρασμα της γνώσης.

Το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε με την πράξη της «αφαίρεσης» και με την ανάλογη δράση, της αφαίρεσης των απορριμμάτων από πέντε ακτές της Ελλάδας. Η κοινωνική δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, μέλος του «Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον». Η οργάνωση iSea ιδρύθηκε πριν τρία χρόνια στη Θεσσαλονίκη με στόχο την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Ελλάδας και της χλωρίδας και πανίδας που διαβιούν σε αυτά μέσα από την έρευνα, την ευαισθητοποίηση και τη προώθηση πολιτικών προστασίας. Η ενέργεια καθαρισμού των ακτών πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στο Εθνικό Πάρκο Σχοινιά Μαραθώνα Αττικής, στην Περαία Θεσσαλονίκης, στον Καστελόκαμπο Πάτρας, στις Νέες Παγασές Βόλου και στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης, με τη συμμετοχή 176 εργαζομένων της φαρμακευτικής εταιρίας.

Αφού ενημερώθηκαν από εκπροσώπους της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea για τις επιπτώσεις της ρύπανσης στο θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και για τον σωστό διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών, οι συμμετέχοντες προχώρησαν στην απομάκρυνση των απορριμμάτων κατά μήκος της ακτής. Με την ολοκλήρωση της ενέργειας είχαν καθαριστεί περίπου 1.750 μέτρα ακτής ενώ συγκεντρώθηκαν 91 σάκοι απορριμμάτων, συνολικού βάρους 450 κιλών, εκ των οποίων 20 κιλά αποτελούνταν από ανακυκλώσιμα υλικά.

Σχολιάζοντας αυτή την περιβαλλοντική πρωτοβουλία, η Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδος και Κύπρου, τόνισε: «Η AstraZeneca είναι μία κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία και πιστεύουμε ότι η υγεία των ανθρώπων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία του πλανήτη μας. Για αυτό τον λόγο έχουμε θέσει την περιβαλλοντική προστασία ως βασικό πυλώνα της κοινωνικής στρατηγικής μας. Είναι ευθύνη όλων μας απέναντι στις επόμενες γενιές να προστατεύσουμε το θαλάσσιο περιβάλλον, το οποίο απειλείται έντονα από τη ρύπανση. Ο καθαρισμός των ακτών αποτελεί την πρώτη από μια σειρά δράσεων για την ενίσχυση του θετικού μας αποτυπώματος στο περιβάλλον, σε βάθος χρόνου».


Από την πλευρά της, η Υπεύθυνη Προγραμμάτων & Δράσεων της οργάνωσης iSea, Αναστασία Χαρίτου, πρόσθεσε: «Με την απομάκρυνση 450 κιλών απορριμμάτων που θα κατέληγαν στη θάλασσα, οι εργαζόμενοι στην AstraZeneca πρόσθεσαν το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια προστασίας και διαφύλαξης των παράκτιων οικοσυστημάτων μας. Η αφοσίωση που έδειξαν όλοι οι συμμετέχοντες στο έργο του καθαρισμού μας εμπνέει να συνεχίζουμε τις δράσεις ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων».

Η προστασία του περιβάλλοντος σε τέσσερις πράξεις Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ