«Δεν κινδυνεύει απλώς ο Αμαζόνιος, κινδυνεύουν οι ζωές μας»

«Δεν κινδυνεύει απλώς ο Αμαζόνιος, κινδυνεύουν οι ζωές μας» Facebook Twitter
0

Στο παρακάτω βίντεο του AJ+ επιβεβαιώνεται ότι αρκετές φυλές που ζουν στην περιοχή του Αμαζονίου απειλούνται άμεσα λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες. 

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, πάνω από 1.000 γυναίκες, οι οποίες ανήκουν σε περισσότερες από 100 φυλές, έκαναν πορεία στην πρωτεύουσα της χώρας ως ένδειξη διαμαρτυρίας με κεντρικό μήνυμα ότι το τροπικό δάσος του Αμαζονίου δέχεται επίθεση και ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μποσονάρου φέρει σημαντική ευθύνη γι'αυτό. 

Εκτός αυτού, στο βίντεο αυτό ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που αναφέρονται. Συγκεκριμένα, η αποψίλωση στον Αμαζόνιο έχει αγγίξει το 67% από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ο Ζαΐχ Μποσονάρου. "Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η πολιτική του Μποσονάρου είναι υπέρ της γενοκτονίας", λέει μία από τις γυναίκες που μάχονται προς υπεράσπιση της ίδιας τους της ζωής. 

Πηγή: AJ+

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

Περιβάλλον / Γιατί πλημμυρίζει η Αττική κάθε φορά που βρέχει πολύ - Οι τρεις λόγοι

Όπως εξήγησε ο Ευθύμης Λέκκας, τα μεγάλα ύψη βροχής πέφτουν πλέον σε περιορισμένες και κυρίως αστικές περιοχές, αντί για φυσικές λεκάνες απορροής ή ταμιευτήρες, όπου το νερό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί
THE LIFO TEAM
ΓΙΑ ΣΚ -

Περιβάλλον / Τα ελληνικά ελατοδάση επέζησαν από τις δασικές πυρκαγιές - Τώρα κάτι άλλο τα «σκοτώνει»

Στα βουνά της Πελοποννήσου, τα έλατα κιτρινίζουν ακόμη και σε περιοχές όπου οι πυρκαγιές δεν έχουν φτάσει - Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια σύνθετη κρίση
LIFO NEWSROOM
Τα παράσιτα των καλλιεργειών και οι απώλειες τροφίμων επιδεινώνονται από την κλιματική κρίση

Περιβάλλον / Τα παράσιτα των καλλιεργειών και οι απώλειες τροφίμων επιδεινώνονται από την κλιματική κρίση

Θερμότητα σημαίνει ταχύτερη αναπαραγωγή και εξάπλωση των παρασίτων, εξηγούν οι επιστήμονες - Τα παράσιτα και οι ασθένειες καταστρέφουν περίπου το 40% της παγκόσμιας γεωργικής παραγωγής
THE LIFO TEAM