«Δεν κινδυνεύει απλώς ο Αμαζόνιος, κινδυνεύουν οι ζωές μας»

«Δεν κινδυνεύει απλώς ο Αμαζόνιος, κινδυνεύουν οι ζωές μας» Facebook Twitter
0

Στο παρακάτω βίντεο του AJ+ επιβεβαιώνεται ότι αρκετές φυλές που ζουν στην περιοχή του Αμαζονίου απειλούνται άμεσα λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες. 

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, πάνω από 1.000 γυναίκες, οι οποίες ανήκουν σε περισσότερες από 100 φυλές, έκαναν πορεία στην πρωτεύουσα της χώρας ως ένδειξη διαμαρτυρίας με κεντρικό μήνυμα ότι το τροπικό δάσος του Αμαζονίου δέχεται επίθεση και ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μποσονάρου φέρει σημαντική ευθύνη γι'αυτό. 

Εκτός αυτού, στο βίντεο αυτό ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που αναφέρονται. Συγκεκριμένα, η αποψίλωση στον Αμαζόνιο έχει αγγίξει το 67% από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ο Ζαΐχ Μποσονάρου. "Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η πολιτική του Μποσονάρου είναι υπέρ της γενοκτονίας", λέει μία από τις γυναίκες που μάχονται προς υπεράσπιση της ίδιας τους της ζωής. 

Πηγή: AJ+

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο πιστεύει πως η νέα ταινία του θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην προστασία του πλανήτη

Περιβάλλον / Ντέιβιντ Ατένμπορο: «Μετά από 100 χρόνια στον πλανήτη, το πιο σημαντικό μέρος βρίσκεται στη θάλασσα»

Ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο παρουσιάζει τη νέα του ταινία Ocean η οποία υποστηρίζει ότι ο ωκεανός αποτελεί τον μεγαλύτερο σύμμαχο της ανθρωπότητας απέναντι στην κλιματική καταστροφή
LIFO NEWSROOM