Μαυρίδης: Έδειξε φωτογραφία από τον χώρο κράτησης στο Μεξικό που «διαψεύδει» η πρεσβεία

Μαυρίδης: Έδειξε φωτογραφία από τον χώρο κράτησης στο Μεξικό που «διαψεύδει» η πρεσβεία Facebook Twitter
Μαυρίδης: Έδειξε τη φωτογραφία από τον χώρο κράτησης στο Μεξικό που «διαψεύδει» η πρεσβεία
0

Μία φωτογραφία από τον χώρο όπου κρατείτο στο Μεξικό για τρεις ημέρες μοιράστηκε μπροστά στις κάμερες ο Γιώργος Μαυρίδης.

Ο παρουσιαστής και γνωστός tatoo artist, βρέθηκε στο πλατό του πρωινού του Open TV και μίλησε παρουσία της δικηγόρου του για την περιπέτεια που έζησε στο Μεξικό.

Αναφέρθηκε ειδικά στην «ειδική διαμορφωμένη αίθουσα» στην οποία μεταφέρθηκαν από τις αρχές της χώρας. και την οποία έχει αμφισβητήσει η πρεσβεία. Ο κ. Μαυρίδης έδειξε στο πάνελ της εκπομπής και σχετική φωτογραφία, που κατάφερε να βγάλει για να αποδείξει τα λεγόμενά του για τα όσα έγιναν στο Μεξικό.

Οι παρόντες επιβεβαίωσαν την ύπαρξη της φωτογραφίας, η οποία ωστόσο δεν φάνηκε στην κάμερα. Ο κ. Μαυρίδης δε, δεσμεύτηκε να τη δημοσιεύσει σε μελλοντικό χρόνο. Χθες με ανάρτησή του, ο Γιώργος Μαυρίδης επιτέθηκε και κατά της πρεσβείας στο Μεξικό, που αμφισβήτησε τον χώρο κράτησής του ίδιου και των συνεργατών του.

  

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Θα ήθελα να ενημερώσω την αγαπημένη πρεσβεία του Μεξικού, ότι παρότι η χώρας σας δεν είναι πρώτη σε παραγωγή ελαιολάδου, το λάδι ρέει αυθονο και ότι έχω μια φωτογραφία στο κινητό μου από την "ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα". Θέλω να προσθέσω ότι έχω τα στοιχεία συγκρατουμενων, εεεεε συγνώμη τουριστών ηθελα να πω, που πέρασαν τις μέρες τους μαζί μας και θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τις μαρτυρίες τους σε βίντεο για τις ευχάριστες αναμνήσεις που είχαν από την "ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα". Ενα απλό στυλό που δεν βρήκατε στο ψάξιμο και ένα κομμάτι χαρτί υγείας μπορούν να φανούν χρήσιμα στις μέρες μας. Φυσικά, οποίος έχει κάποια διαθέσιμη προσφορά για την αγορά της φωτογραφίας είμαι ανοικτός σε προτάσεις, αν θέλετε πάλι, δέχομαι και από εσάς προσφορά μπας και πατσισουμε τα λεφτά από τα εισητηρια, την ταλαιπωρία και την ηθική και υλική βλάβη της ομάδας μου. Αντ'αυτου αν ήμουν στην θέση σας, θα καθόμουν ήρεμα και ωραία στο γραφείο μου απολαμβάνοντας την άνεση του και δεν θα έμπαινα σε διαδικασία να ανοίξω πόλεμο με έναν Ευρωπαίο πολίτη ο οποίος βάση νόμου μπορεί να κρατηθεί μόνο για 6 ώρες στην "ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα" σας και κρατήθηκε 4 μέρες και κατά παράβαση σωρειασ θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρωπου! ΥΓ: Έγραψα μόνο το 10%, αν θέλετε μπορώ στην επόμενη ανάρτηση μου να προσθέσω και το άλλο 90% με βανακια χουντινι που έχουν την μαγική ικανότητα να εξαφανίζουν. ΥΓ2: Για αμόρφωτος τατουατζης τα πήγα καλά αλλά να μην ξεχνάτε ότι μπορώ και καλύτερα! #intotheskin

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George Mavridis (@georgemavridis_tattooligans) στις

«Πήγαμε στο Μεξικό για γυρίσματα και μετά θα πηγαίναμε στη Βραζιλία. Δήλωσα τη διεύθυνση ενός καλού μου φίλου. Δεν δεχόντουσαν τη διεύθυνση και ήθελαν να δηλώσω ξενοδοχείο. Μας πήραν τα διαβατήρια, τα κινητά, τα χαρτιά, τα ρούχα, τα πάντα και μας έβαλαν σε ένα κελί», είχε πει ο Γιώργος Μαυρίδης σε προηγούμενες δηλώσεις του.

«Για 12 ώρες δεν μας επέτρεψαν να μιλήσουμε σε κανέναν σε σημείο να πιστεύουμε ότι θα μας εξαφανίσουν. Δεν μας έδιναν νερό και φαγητό. Κάποια στιγμή κάναμε επεισόδιο για να γίνει κάτι. Μείναμε τρεις νύχτες και πήραμε 2 τηλέφωνα από ένα λεπτό. Ο πρέσβης ήρθε Δευτέρα και εμείς ήμασταν εκεί από το Σάββατο. Τελευταία στιγμή μας δίνουν τα εισιτήρια. Δεν είμαι πακέτο να με στέλνουν όπου θέλουν».

Ξ υπόθεση κράτησής του από τις μεξικανικές αρχές, είχε λάβει νέα διάσταση πριν δύο 24ωρα, μετά την απάντηση που εξέδωσε η πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα αντιδρώντας στις δηλώσεις του παρουσιαστή.

«Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού "Benito Juárez" δεν διαθέτει κελιά ούτε φυλακή. Αυτό που διαθέτει, όπως και πολλά άλλα διεθνή αεροδρόμια, είναι ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για ταξιδιώτες των οποίων η είσοδος στη χώρα δεν τους εγκρίθηκε», απαντά η πρεσβεία σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Σε γενικά πλαίσια, η άρνηση εισόδου στην χώρα διατάσσεται όταν οι ταξιδιώτες δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και ως εκ τούτου παραμένουν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέχρι την επιβίβαση τους σε μια διαθέσιμη πτήση για να επιστρέψουν στον τόπο από τον οποίο ταξίδεψαν», εξηγεί η πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Μαυρίδης εξιστορούσε για το περιστατικό: «Μας χλευάζανε, μας έδιναν ένα τηλέφωνο για ένα λεπτό και ο αριθμός έβγαινε με απόκρυψη και πέρναμε τους δικούς μας τηλέφωνο, τα ξημερώματα και τους λέγαμε ότι είμαστε στη φυλακή. Μείναμε τρεις νύχτες, απαράδεκτη συμπεριφορά, καταπάτηση δικαιωμάτων. Για να πάρουμε τηλέφωνο έπρεπε να τσακωθούμε. Εγώ έκατσα τέσσερις μέρες εκεί και πήρα δυο τηλέφωνα που είχαν διάρκεια ένα λεπτό, γιατί δεν με άφηναν».

Για τη συγκεκριμένη καταγγελία η πρεσβεία απαντά: «Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Γιώργου Μαυρίδη σχετικά με την αδυναμία επικοινωνίας με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Μεξικό, καθώς και με τους συγγενείς του, η Πρεσβεία Μεξικού ενημερώνει ότι, από την περασμένη Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, έχει λάβει τηλεφωνήματα από συγγενείς ορισμένων μελών του το γκρουπ που ταξίδεψε με τον κ. Μαυρίδη, καθώς και από το τουριστικό γραφείο που είναι υπεύθυνο για το ταξίδι στο Μεξικό, από το οποίο θεωρείται ότι υπήρξε επικοινωνία και γνώριζαν τι συνέβη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της πρεσβείας:

«Όσον αφορά τις δηλώσεις του Έλληνα υπηκόου Γιώργου Μαυρίδη σε διάφορα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με ένα περιστατικό που συνέβη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού "Benito Juárez", ότι "συνελήφθη" μαζί με τρεις άλλους Έλληνες υπηκόους, κατόπιν ελέγχου διαβατηρίων και ότι μεταφέρθηκαν σε ένα "κελί" όπου παρέμειναν μέχρι την "απέλασή τους" στις 14 Σεπτεμβρίου, η Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα επιθυμεί να εκφράσει τη θέση της και να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

»Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού "Benito Juárez" δεν διαθέτει κελιά ούτε φυλακή. Αυτό που διαθέτει, όπως και πολλά άλλα διεθνή αεροδρόμια, είναι ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για ταξιδιώτες των οποίων η είσοδος στη χώρα δεν τους εγκρίθηκε. Σε γενικά πλαίσια, η άρνηση εισόδου στην χώρα διατάσσεται όταν οι ταξιδιώτες δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και ως εκ τούτου παραμένουν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέχρι την επιβίβαση τους σε μια διαθέσιμη πτήση για να επιστρέψουν στον τόπο από τον οποίο ταξίδεψαν.

»Η Πρεσβεία επιθυμεί να επαναλάβει ότι οι προϋποθέσεις εισόδου στο Μεξικό ως τουρίστες είναι οι εξής:
• Παρουσίαση έγκυρου διαβατηρίου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
• Έγκυρη θεώρηση εισόδου (βίζα), εάν απαιτείται (είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι οι Έλληνες υπήκοοι δεν χρειάζονται βίζα για διαμονή έως 180 ημέρες, εφόσον ο σκοπός της επίσκεψης τους δεν προβλέπει άσκηση έμμισθης δραστηριότητας).
• Απόδειξη διαμονής ή φιλοξενίας που να καλύπτει ολόκληρη την περίοδο της επίσκεψης στη χώρα.
• Αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή, του οποίου οι ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης να πιστοποιούν ότι ο επισκέπτης θα μείνει για λιγότερο από 180 ημέρες.

»Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η μεξικανική αρχή μετανάστευσης έχει τη δικαιοδοσία να απαιτεί από τους διεθνείς επιβάτες να αποδείξουν μια πληρωμένη διαμονή, επαρκή οικονομική φερεγγυότητα για τον προγραμματισμένο χρόνο διαμονής και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να επιβεβαιώνει τους διαφορετικούς τύπους δραστηριοτήτων που πρόκειται να διεξαχθούν, όπως ένα τουριστικό πρόγραμμα, άδειες εισαγωγής κινηματογραφικού εξοπλισμού για όσους σκοπεύουν να εισέλθουν ως δημοσιογράφοι, επιστολή αποδοχής σε πανεπιστημιακές σπουδές για φοιτητές κ.λπ.

»Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Γιώργου Μαυρίδη σχετικά με την αδυναμία επικοινωνίας με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Μεξικό, καθώς και με τους συγγενείς του, η Πρεσβεία Μεξικού ενημερώνει ότι, από την περασμένη Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, έχει λάβει τηλεφωνήματα από συγγενείς ορισμένων μελών του το γκρουπ που ταξίδεψε με τον κ. Μαυρίδη, καθώς και από το τουριστικό γραφείοπου είναι υπεύθυνο για το ταξίδι στο Μεξικό, από το οποίο θεωρείται ότι υπήρξε επικοινωνία και γνώριζαν τι συνέβη.

»Ομοίως, όπως αναφέρθηκε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης σε αυτήν τη χώρα, οι Έλληνες υπήκοοι δέχτηκαν επίσκεψη από προσωπικό της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Μεξικό, το οποίο δείχνει τη συμμόρφωση με το δικαίωμα στην προξενική κοινοποίηση που προβλέπεται στη Σύμβαση της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις του 1963.

»Η Πρεσβεία του Μεξικού εκφράζει τη λύπη της για το συγκεκριμένο γεγονός, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρόκειται για μια μεμονωμένη υπόθεση στο πλαίσιο μιας αυξανόμενης τουριστικής ροής μεταξύ των δύο χωρών και επαναλαμβάνει τη σύσταση της προς τους διεθνείς ταξιδιώτες για επαλήθευση των απαραίτητων προϋποθέσεων εισόδου πριν ταξιδέψουν, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους καταστάσεις.

»Λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές εμπειρίες περισσότερων από 40 εκατομμυρίων τουριστών που μας επισκέπτονται ετησίως, το Μεξικό είναι μια χώρα που καλωσορίζει τους επισκέπτες με ανοιχτές αγκάλες και καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να κάνει την εμπειρία τους ευχάριστη. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας παρατηρείται επίσης στα μεγάλα ποσοστά ταξιδιωτών που μας επισκέπτονται ξανά. Η Πρεσβεία του Μεξικού επαναλαμβάνει την προθυμία της να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στους ταξιδιώτες πριν προγραμματίσουν το ταξίδι τους, ώστε οι τουρίστες να μπορούν να επωφεληθούν από όλο τον πολιτιστικό, κοινωνικό και ψυχαγωγικό πλούτο που προσφέρει η χώρα μας. Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2020.»

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέικομπ Ελόρντι: Το νέο αγόρι της Chanel ξέρει ακριβώς πώς να κοιτάζει την κάμερα

Πολιτισμός / Τζέικομπ Ελόρντι: Το νέο αγόρι της Chanel ξέρει ακριβώς πώς να κοιτάζει την κάμερα

Ο Τζέικομπ Ελόρντι μπαίνει στο σύμπαν του Bleu de Chanel, σε μια νέα καμπάνια που σκηνοθετεί ο Αλφόνσο Κουαρόν και μοιάζει περισσότερο με μικρό κατασκοπικό φιλμ παρά με κλασική διαφήμιση αρώματος
THE LIFO TEAM
Όταν η τέχνη σταματά να κρύβει την αρρώστια

Πολιτισμός / Flare-Up: η έκθεση που φέρνει την ασθένεια και την αναπηρία στο κέντρο της εικόνας

Η έκθεση Flare-Up στο Goldsmiths CCA του Λονδίνου φέρνει κοντά έργα των Derek Jarman και Felix Gonzalez-Torres με μια νέα γενιά καλλιτεχνών και ξανασκέφτεται την ασθένεια, την αναπηρία και τη φροντίδα όχι ως περιθώριο, αλλά ως αισθητική, γλώσσα και πολιτική εμπειρία.
THE LIFO TEAM
Η Tracey Emin έζησε αρκετά για να δει τη ντροπή να αλλάζει πλευρά

Πολιτισμός / Η Tracey Emin έζησε αρκετά για να δει τη ντροπή να αλλάζει πλευρά

Η μεγάλη αναδρομική Tracey Emin: A Second Life στην Tate Modern ξαναδιαβάζει τη γυναίκα του My Bed όχι ως σκάνδαλο των ’90s, αλλά ως καλλιτέχνιδα που έκανε τη σεξουαλική βία, την έκτρωση, την τάξη, την αρρώστια και τη ντροπή υλικό μιας ακραία ειλικρινούς τέχνης.
THE LIFO TEAM
Fairyland: ένα κορίτσι θυμάται τον γκέι μπαμπά της, πριν το AIDS αλλάξει τα πάντα

Πολιτισμός / Fairyland: ένα κορίτσι θυμάται τον γκέι μπαμπά της, πριν το AIDS αλλάξει τα πάντα

Η νέα ταινία Fairyland, σε παραγωγή της Σοφία Κόπολα και σκηνοθεσία του Andrew Durham, βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Alysia Abbott για την παιδική της ηλικία με τον γκέι πατέρα της στο Σαν Φρανσίσκο των '70s. Πίσω από τα γκλίτερ, τα φτερά και την μποέμ ελευθερία, ανοίγει μια πιο βαθιά ιστορία: τα παιδιά που μεγάλωσαν μέσα σε queer οικογένειες πριν η επιδημία του AIDS αλλάξει τα πάντ
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Στινγκ: Τι συμβαίνει στους άνδρες όταν δεν έχουν πια κάτι να χτίσουν με τα χέρια τους;

Πολιτισμός / Στινγκ: Τι συμβαίνει στους άνδρες όταν δεν έχουν πια κάτι να χτίσουν με τα χέρια τους;

Με αφορμή την επιστροφή του μιούζικαλ The Last Ship στο West End, ο Στινγκ μίλησε για τη χαμένη περηφάνια των ναυπηγείων, την αποβιομηχάνιση και την ανδρική ενέργεια που, χωρίς κατεύθυνση, μπορεί να γίνεται τοξική.
THE LIFO TEAM
Η Ολίβια Ροντρίγκο απαντά στην κριτική για τα babydoll φορέματα: «Έτσι κανονικοποιούμε την παιδοφιλία στην κουλτούρα»

Πολιτισμός / Η Ολίβια Ροντρίγκο απαντά στην κριτική για τα babydoll φορέματα: «Έτσι κανονικοποιούμε την παιδοφιλία στην κουλτούρα»

Η τραγουδίστρια μίλησε για τα σχόλια γύρω από τις εμφανίσεις της και είπε ότι τα κορίτσια μεγαλώνουν με την ιδέα πως φταίνε τα ίδια αν οι άνδρες σεξουαλικοποιούν το σώμα τους.
THE LIFO TEAM
Κιάνου Ριβς: Ζητά επιείκεια για τον σκηνοθέτη που πήρε 11 εκατ. δολάρια από το Netflix και δεν τελείωσε ποτέ τη σειρά του

Πολιτισμός / Κιάνου Ριβς: Ζητά επιείκεια για τον σκηνοθέτη που πήρε 11 εκατ. δολάρια από το Netflix και δεν τελείωσε ποτέ τη σειρά του

Ο ηθοποιός έστειλε επιστολή υπέρ του Καρλ Ρινς, σκηνοθέτη του 47 Ronin, ο οποίος πήρε εκατομμύρια από το Netflix για μια σειρά επιστημονικής φαντασίας που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ για την AI στο σινεμά: «Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την ψυχή»

Πολιτισμός / Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ για την AI στο σινεμά: «Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την ψυχή»

Καλεσμένος στο podcast της Μισέλ Ομπάμα και του Κρεγκ Ρόμπινσον, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μίλησε για την AI στο Χόλιγουντ και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει υποκατάστατο για την ψυχή».
THE LIFO TEAM