Πέθανε ο Ίαν Χολμ του «Lord of the Rings»

Πέθανε ο Ίαν Χολμ του «Lord of the Rings» Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Ίαν Χολμ, γνωστός μεταξύ άλλων για τον ρόλο του χόμπιτ στη σειρά ταινιών «Lord of the Rings».

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, έπασχε από ασθένεια που σχετίζεται με το Πάρκινσον.

Πέθανε ο Ίαν Χολμ του «Lord of the Rings» Facebook Twitter
Στην πρεμιέρα του «Tolkien», στο Λονδίνο, 29 Απριλίου 2019. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

«Με μεγάλη μας λύπη ενημερώνουμε ότι ο ηθοποιός Ίαν Χολμ πέθανε σήμερα το πρωί, στην ηλικία των 88» επιβεβαίωσε ατζέντης του. «Γοητευτικός, ευγενικός και πολύ ταλαντούχος. Θα μας λείψει οικτρά. Πέθανε ήρεμος στο νοσοκομείο, δίπλα στην οικογένειά του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Ίαν Χολμ ερμήνευσε τον ρόλο του Bilbo Baggins, του πρώτου κάτοχου του Δαχτυλιδιού στην ταινία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

 

Μεταξύ άλλων ρόλων του έγινε γνωστός για τις εμφανίσεις του στις ταινίες Alien (1979), Το Πέμπτο Στοιχείο (1997) και From Hell (2001), αλλά ο ρόλος που τον καταξίωσε ήταν εκείνος στην τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» (2001-2003), καθώς και στην τριλογία Χόμπιτ (2012-2014).

Πέθανε ο Ίαν Χολμ του «Lord of the Rings» Facebook Twitter
Σκηνή από την ταινία «Alien».

Το 1967 απέσπασε βραβείο Tony για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «The Homecoming», ενώ το 1998, τιμήθηκε με το βραβείο Laurence Olivier, για την ερμηνεία του στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Βασιλιάς Ληρ». Το 1981, βραβεύτηκε και με BAFTA, για τον ρόλο τους στην ταινία «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» (1981), που του χάρισε επίσης υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM