Πέθανε η ηθοποιός Όνορ Μπλάκμαν - Η «Πούσι Γκαλόρ» του Τζέιμς Μποντ

Πέθανε η ηθοποιός Όνορ Μπλάκμαν - Η «Πούσι Γκαλόρ» του Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
Πέθανε η ηθοποιός Όνορ Μπλάκμαν - Η «Πούσι Γκαλόρ» του Τζέιμς Μποντ (EPA)
0

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών η ηθοποιός Όνορ Μπλάκμαν, το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ.

Η «Πούσι Γκαλόρ», το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ από τον «Χρυσοδάκτυλο» ήταν γεμάτη «ομορφιά, μυαλό και φυσική ανδρεία», όπως δήλωσε άτομο του συγγενικού της περιβάλλοντος στον Guardian επιβεβαιώνοντας την είδηση του θανάτου της.

«Εκτός από το γεγονός ότι ήταν μια πολύ αγαπημένη μητέρα και γιαγιά, ήταν μία εξαιρετική ηθοποιός με δημιουργικό ταλέντο. Με έναν εξαιρετικό συνδυασμό ομορφιάς, μυαλού, ανδρείας και φυσικής ανιδιοτέλειας.

Μαζί με τη μοναδική φωνή της και την αφοσιωμένη, εργασιακή ηθική, πέτυχε μια απαράμιλλη εικονική θέση στον κόσμο του κινηματογράφου και της ψυχαγωγίας και με απόλυτη δέσμευση για την τέχνη της και τον απόλυτο επαγγελματισμό της σε όλες της τις προσπάθειες, συνέβαλε σε μερικές από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραγωγές της εποχής μας» ανέφερε η οικογένειά της στον Guardian.

Γεννημένη στο ανατολικό Λονδίνο από μεσαίας τάξης οικογένεια - ο πατέρας της ήταν δημόσιος υπάλληλος - η Μπλάκμαν μετά από σπουδές στο Guildhall School of Music and Drama, είχε μικρούς ρόλους σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές όπως στο «A Night to Remember» (1958) και τη σειρά «The Four Just Men» (1959-60).

Έγινε γνωστή από τον ρόλο της Κάθι Γκέιλ στην επιτυχημένη βρετανική εκπομπή «The Avengers» (Οι Εκδικητές). Για τον ρόλο της έπρεπε να μάθει τζούντο.

Η ικανότητά της στις πολεμικές τέχνες τη βοήθησε να πάρει τον ρόλο της Πούσι Γκαλόρ στον «Χρυσοδάκτυλο» δίπλα στον εμβληματικό πράκτορα Τζέιμς Μποντ, εκτοξεύοντας την καριέρα της.

Η Μπλάκμαν στη συνέχεια εμφανίστηκε σε ταινίες όπως «Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες» (1963), ο «Shalako» (1968) κ.λπ. Το 1990, πρωταγωνίστησε στη sitcom του TV «The Upper Hand».

Με πληροφορίες από Variety/ Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Fe Avila φωτογραφίζει την επιθυμία σαν έναν τόπο ελευθερίας

Πολιτισμός / Σώματα χωρίς ντροπή: ο queer κόσμος του Fe Avila

Το έργο του Fe Avila παρουσιάζεται στη φετινή Carnegie International, την 59η διοργάνωση της ιστορικής έκθεσης στο Πίτσμπεργκ, με εικόνες όπου queer σώματα, φύση, διαμαρτυρία και επιθυμία συναντιούνται έξω από τους κανόνες της αρρενωπότητας
THE LIFO TEAM
Η κουλτούρα των influencers στην Ινδία μέσα από τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών που τη ζουν

Πολιτισμός / Η κουλτούρα των influencers στην Ινδία μέσα από τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών που τη ζουν

Η φωτογράφος Megha Singha καταγράφει νεαρές γυναίκες στην Ινδία που κινούνται ανάμεσα στην online ορατότητα, την παγκόσμια κουλτούρα της ομορφιάς και τις οικογενειακές προσδοκίες γύρω από τη θηλυκότητα.
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ρούφους Γουέινραϊτ επιστρέφει στην Τζούντι Γκάρλαντ όταν η Αμερική σκοτεινιάζει ξανά

Πολιτισμός / Γιατί ο Ρούφους Γουέινραϊτ επιστρέφει στην Τζούντι Γκάρλαντ όταν η Αμερική σκοτεινιάζει ξανά

Με αφορμή την τελευταία αναβίωση του Rufus Does Judy στο Royal Albert Hall, ο Ρούφους Γουέινραϊτ μιλά για την Τζούντι Γκάρλαντ, τον εθισμό, τα τρανς δικαιώματα, τη μητέρα του Kate McGarrigle και τα τραγούδια μιας Αμερικής που κάποτε έμοιαζε με υπόσχεση.
THE LIFO TEAM
Ο Τζορτζ Μάικλ ήθελε να ελέγχει τα πάντα εκτός από την καταστροφή του

Πολιτισμός / Ο Τζορτζ Μάικλ δεν χόρεψε ποτέ ξανά όπως πριν

Το νέο βιβλίο Tonight the Music Seems So Loud του Σάτναμ Σανγκέρα ξαναδιαβάζει τον Τζορτζ Μάικλ ως pop ιδιοφυΐα, gay σύμβολο, παιδί ελληνοκυπριακής οικογένειας και άνθρωπο που έκρυβε την κατάρρευση πίσω από μια άψογη δημόσια εικόνα.
THE LIFO TEAM
Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Πολιτισμός / Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Η queer σειρά για το χόκεϊ κέρδισε 16 βραβεία στα Canadian Screen Awards, ενώ ο Χάντσον Γουίλιαμς μοιράστηκε τη νίκη του με τον συμπρωταγωνιστή του Κόνορ Στόρι με μια ατάκα που έγινε αμέσως viral.
THE LIFO TEAM
«Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Πολιτισμός / «Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Με αφορμή την έκθεση Marilyn Monroe: A Portrait στην National Portrait Gallery του Λονδίνου, ο Λόρενς Σίλερ θυμάται τη γυμνή φωτογράφιση του 1962 και μια Μέριλιν που δεν παραδινόταν στον φακό, αλλά ήξερε να τον καθοδηγεί.
THE LIFO TEAM
Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Πολιτισμός / Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Το Man in a Black Scarf ζωγραφίστηκε το 1939, όταν ο Φρόιντ ήταν ακόμη μαθητής. Ο ίδιος το αποκήρυξε όσο ζούσε, αλλά νέα αρχειακά στοιχεία δείχνουν ότι τελικά ήταν δικό του.
THE LIFO TEAM
ΚΛΙΝΤ ΙΣΤΓΟΥΝΤ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πολιτισμός / Ο Κλιντ Ίστγουντ έγινε 96 ετών: Ο γιος του λέει ότι αποσύρθηκε οριστικά από τον κινηματογράφο

Η καριέρα του Κλιντ Ίστγουντ εκτείνεται σε περισσότερες από έξι δεκαετίες και περιλαμβάνει μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου
THE LIFO TEAM