Τζέραρντ Μπάτλερ: Λαμπαδηδρόμος ο «Λεωνίδας» από τους «300» - Θα τρέξει από τον Μυστρά ως τη Σπάρτη

Τζέραρντ Μπάτλερ: Λαμπαδηδρόμος ο «Λεωνίδας» από τους «300» - Θα τρέξει από τον Μυστρά ως τη Σπάρτη Facebook Twitter
0

Στη Σπάρτη επιστρέφει ο «Λεωνίδας» των 300, Τζέραρντ Μπάτλερ στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών.

Για την ακρίβεια ο ηθοποιός, που ενσάρκωσε το βασιλιά Λεωνίδα στην ταινία «300» θα τρέξει στις 13 Μαρτίου από τον Μυστρά μέχρι τη Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα, ως λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Τον διάσημο σταρ του Χόλυγουντ επιστράτευσε η Ρόη Δανάλη Aποστολοπούλου, την οποία έχρισε επίτιμη πρέσβη της Σπάρτης ο νέος δήμαρχος της πόλης Πέτρος Δούκας και ζήτησε τη συμβολή της στην ανάδειξη της περιοχής. Η κ. Δανάλη, Αποστολοπούλου με αφορμή τη διέλευση της Ολυμπιακής φλόγας από την ιστορική πόλη της Σπάρτης για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της, είχε την ιδέα και την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τον Gerard Butler, να τρέξει ως λαμπαδηδρόμος, ο οποίος και απεδέχθη με μεγάλη χαρά. Μάλιστα μαζί του θα έρθουν σημαντικοί κινηματογραφικοί παραγωγοί όπως οι Gianni Nunnari (300, Immortals, 300: Rise of an Empire, Alexander, Τhe Departed, Shutter Island, Se7en), Alan Siegel (Law Abiding Citizen, Olympus has fallen, Hunter Killer), καθώς και ο σπαρτιατικής καταγωγής ηθοποιός του Hollywood, Billy Zane (Titanic, Back to the Future).

Όπως αναφέρει η επίτιμη πρέσβης της Σπάρτης, η επίσκεψη αυτή, πέραν του υψηλού συμβολισμού και της διεθνούς εμβέλειάς της, αποτελεί και μία σημαντική ευκαιρία για τον τόπο. «Μία ευκαιρία να προαχθεί στοχευμένα η εικόνα της Ελλάδας σε σημαντικούς παράγοντες του Hollywood, και στον άξονα αυτό θα πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες επαφές κατά την παραμονή τους, με στόχο την προσέλκυση και άλλων κορυφαίων παραγωγών, προκειμένου να γυριστούν ταινίες παγκόσμιας απήχησης στην Ελλάδα». Μέσα από αυτές τις δράσεις, σύμφωνα με την κ. Δανάλη- Αποστολοπούλου, θα ενισχυθεί η θετική εικόνα και η εξωστρέφεια της χώρας μας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα τόσο στην ενδυνάμωση του τουρισμού, όσο και της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

«Ως Σπαρτιάτισσα, και ως Ελληνίδα, θεωρώ καθήκον και χαρά μου να προάγω το εθνικό συμφέρον μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και δράση, ενισχύοντας την αναπτυξιακή δυναμική με θετική προβολή, ευρηματικότητα και υψηλούς συμβολισμούς, που θα ενδυναμώσουν τόσο την εικόνα της χώρας, όσο και την αισιοδοξία των Ελλήνων, που μετά από την πολυετή δοκιμασία θέλουν να γυρίσουν σελίδα, με το βλέμμα σε ένα διαφορετικό μέλλον».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM
«La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Πολιτισμός / «La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Ο πίνακας «La Magie Noire» του Ρενέ Μαγκρίτ, που παρέμεινε σε ιδιωτική συλλογή για 90 χρόνια, βγαίνει σε δημοπρασία στη Sotheby’s - Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το έργο και τη γυναίκα που έσωσε 163 παιδιά από τους ναζί
LIFO NEWSROOM