Τζέραρντ Μπάτλερ: Λαμπαδηδρόμος ο «Λεωνίδας» από τους «300» - Θα τρέξει από τον Μυστρά ως τη Σπάρτη

Τζέραρντ Μπάτλερ: Λαμπαδηδρόμος ο «Λεωνίδας» από τους «300» - Θα τρέξει από τον Μυστρά ως τη Σπάρτη Facebook Twitter
0

Στη Σπάρτη επιστρέφει ο «Λεωνίδας» των 300, Τζέραρντ Μπάτλερ στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών.

Για την ακρίβεια ο ηθοποιός, που ενσάρκωσε το βασιλιά Λεωνίδα στην ταινία «300» θα τρέξει στις 13 Μαρτίου από τον Μυστρά μέχρι τη Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα, ως λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Τον διάσημο σταρ του Χόλυγουντ επιστράτευσε η Ρόη Δανάλη Aποστολοπούλου, την οποία έχρισε επίτιμη πρέσβη της Σπάρτης ο νέος δήμαρχος της πόλης Πέτρος Δούκας και ζήτησε τη συμβολή της στην ανάδειξη της περιοχής. Η κ. Δανάλη, Αποστολοπούλου με αφορμή τη διέλευση της Ολυμπιακής φλόγας από την ιστορική πόλη της Σπάρτης για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της, είχε την ιδέα και την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τον Gerard Butler, να τρέξει ως λαμπαδηδρόμος, ο οποίος και απεδέχθη με μεγάλη χαρά. Μάλιστα μαζί του θα έρθουν σημαντικοί κινηματογραφικοί παραγωγοί όπως οι Gianni Nunnari (300, Immortals, 300: Rise of an Empire, Alexander, Τhe Departed, Shutter Island, Se7en), Alan Siegel (Law Abiding Citizen, Olympus has fallen, Hunter Killer), καθώς και ο σπαρτιατικής καταγωγής ηθοποιός του Hollywood, Billy Zane (Titanic, Back to the Future).

Όπως αναφέρει η επίτιμη πρέσβης της Σπάρτης, η επίσκεψη αυτή, πέραν του υψηλού συμβολισμού και της διεθνούς εμβέλειάς της, αποτελεί και μία σημαντική ευκαιρία για τον τόπο. «Μία ευκαιρία να προαχθεί στοχευμένα η εικόνα της Ελλάδας σε σημαντικούς παράγοντες του Hollywood, και στον άξονα αυτό θα πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες επαφές κατά την παραμονή τους, με στόχο την προσέλκυση και άλλων κορυφαίων παραγωγών, προκειμένου να γυριστούν ταινίες παγκόσμιας απήχησης στην Ελλάδα». Μέσα από αυτές τις δράσεις, σύμφωνα με την κ. Δανάλη- Αποστολοπούλου, θα ενισχυθεί η θετική εικόνα και η εξωστρέφεια της χώρας μας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα τόσο στην ενδυνάμωση του τουρισμού, όσο και της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

«Ως Σπαρτιάτισσα, και ως Ελληνίδα, θεωρώ καθήκον και χαρά μου να προάγω το εθνικό συμφέρον μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και δράση, ενισχύοντας την αναπτυξιακή δυναμική με θετική προβολή, ευρηματικότητα και υψηλούς συμβολισμούς, που θα ενδυναμώσουν τόσο την εικόνα της χώρας, όσο και την αισιοδοξία των Ελλήνων, που μετά από την πολυετή δοκιμασία θέλουν να γυρίσουν σελίδα, με το βλέμμα σε ένα διαφορετικό μέλλον».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώμη: Το διάσημο Caffè Greco κινδυνεύει να κλείσει

Πολιτισμός / Ρώμη: Το διάσημο Caffè Greco κινδυνεύει να κλείσει

Ένα από τα πιο θρυλικά στέκια της Ευρώπης, με 250 χρόνια ιστορίας και θαμώνες από τον Γκαίτε και τον Σοπενχάουερ μέχρι τον Σταντάλ και τον Ίψεν, κινδυνεύει με λουκέτο καθώς οι ιδιοκτήτες απαιτούν ενοίκιο πολλαπλάσιο από το προηγούμενο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Υπόδειγμα πολιτισμού ή άντρο της ακολασίας, η Πομπηία παραμένει η ενεργή φλέβα της Ιστορίας

Πολιτισμός / Υπόδειγμα πολιτισμού ή άντρο της ακολασίας, η Πομπηία παραμένει η ενεργή φλέβα της Ιστορίας

Η «Χαμένη Πόλη» εξακολουθεί να γοητεύει τους ερευνητές και έχει πολλά ακόμη να δώσει μέσα από τη μεγαλύτερη ανασκαφή που έχει γίνει ποτέ, τα τελευταία 70 χρόνια
LIFO NEWSROOM
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ συγκίνησαν το κοινό στην πρεμιέρα του «Deliver Me From Nowhere»

Πολιτισμός / Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ συγκίνησαν το κοινό στην πρεμιέρα του «Deliver Me From Nowhere»

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γουόρεν Ζέινς που κυκλοφόρησε το 2023 και εστιάζει στη δημιουργία του άλμπουμ «Nebraska» (1982) το οποίο ηχογράφησε ο Σπρίνγκστιν στο δωμάτιο του στο Κολτς Νεκ του Νιου Τζέρσεϊ σε ένα τετρακάναλο κασετόφωνο
LIFO NEWSROOM
Ντάριο Αρτζέντο: Ο «Χίτσκοκ της Ιταλίας» με τα λοξά πλάνα που προκαλούσε πανικό στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Ντάριο Αρτζέντο: Ο «Χίτσκοκ της Ιταλίας» με τα λοξά πλάνα που προκαλούσε πανικό στις κινηματογραφικές αίθουσες

Ο Ντάριο Αρτζέντο που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει τα 85 του χρόνια έχει πλέον αποσυρθεί από τα κινηματογραφικά πλατό εδώ και τρία χρόνια, καθώς πέρα από το εμπόδιο της ηλικίας του απογοητεύτηκε και από την αποδοχή που είχε η τελευταία του ταινία «Μαύρα Γυαλιά»
LIFO NEWSROOM