Ο Τζορτζ Όργουελ είχε έγκριση από την σύζυγό του να συνευρίσκεται με την ερωμένη του

Ο Τζορτζ Όργουελ είχε έγκριση από την σύζυγό του να συνευρίσκεται με την ερωμένη του Facebook Twitter
0

Ο Τζορτζ Όργουελ έγραψε σε μια φίλη του ότι θα μπορούσαν να συνευρίσκονται δύο φορές τον χρόνο με την έγκριση της συζύγου του, αποκαλύπτουν επιστολές που έχει στην κατοχή του ο γιος του.

Ο Βρετανός συγγραφέας συνάντησε την Μπρέντα Σάλκελντ λίγα χρόνια πριν από την πρώτη εκδοτική επιτυχία του «Down and Out in Paris and London» το 1933 η οποία και τον επηρέασε στο γράψιμό του, σύμφωνα με τις επιστολές που ήρθαν στο φως σχεδόν 70 χρόνια μετά τον θάνατό του και επικαλείται σημερινό δημοσίευμα των The Times.

Ο Όργουελ είπε στην Σάλκελντ πως η πρώτη σύζυγός του, Αϊλίν Ο'Σόνεσι, κατανοεί τις επιθυμίες του και «επιθυμεί να μπορώ να κοιμάμαι μαζί σου περίπου δύο φορές τον χρόνο, ώστε να είμαι ευτυχισμένος».

Σε μια επιστολή που είχε γραφτεί νωρίτερα έλεγε: «Δεν ξέρω αν έχεις αντιληφθεί ποτέ πόσα πολλά σημαίνεις για μένα. Εξάλλου είπες πως νομίζεις ότι θα αποκτήσεις εν τέλει εραστή, και αν είναι έτσι δεν βλέπω γιατί αυτός δεν θα μπορούσε να είμαι εγώ».

Συνέχισε να της γράφει μέχρι το 1949 -ακριβώς πριν από τον δεύτερο γάμο του και μερικές εβδομάδες μόλις πριν από τον θάνατό του. Οι επιστολές δείχνουν πως χρησιμοποίησε τη Σάλκελντ ως αντηχείο για τις ιδέες του.

Ο γιος του Όργουελ, Ρίτσαρντ Μπλερ, είπε πως έφερε τις επιστολές για να τις δώσει στο αρχείο Τζορτζ Όργουελ στο University College του Λονδίνου.

Μια άλλη δεσμίδα επιστολών που έφερε ο Μπλερ δείχνουν επίσης τον συνεχιζόμενο θαυμασμό του Όργουελ για μια πρώην ερωμένη του, την Έλινορ Ζακ.

Ο Μπλερ είπε στους Times πως οι επιστολές δείχνουν πως η Ζακ και η Σάλκελντ «είχαν πολύ μεγαλύτερη επιρροή πάνω του απ' ό,τι θεωρείτο αρχικά».

«Ήταν πολύ προσωπικές επιστολές», είπε. «Νομίζω πως υπήρχε κάποια φυσική επαφή και στις δύο περιπτώσεις από καιρό σε καιρό. Του άρεσαν οι πολύ ισχυρές γυναίκες. Οι γυναίκες που είχαν άποψη. Αυτό είναι που τον είλκυε. Το να έχει οτιδήποτε πέραν αυτού ήταν ένα μπόνους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τζούλια Ρόμπερτς, ο αγγελικός Κιάνου Ριβς και ο δαιμονικός Ίθαν Χοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Η Τζούλια Ρόμπερτς, ο αγγελικός Κιάνου Ριβς και ο δαιμονικός Ίθαν Χοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η προκλητική δημιουργία του Λούκα Γκουντανίνο «After the Hunt», ο Χρυσός Φοίνικας του Παναχί, το «Good Fortune», το «Black Phone 2» και 4 ακόμα ταινίες στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εβδομάδα μόδας στο Ριάντ: «Καρφιά» από την εγγονή της Vivienne Westwood για τη συμμετοχή του οίκου

Πολιτισμός / Εβδομάδα μόδας στο Ριάντ: «Καρφιά» από την εγγονή της Vivienne Westwood για τη συμμετοχή του οίκου

Ο οίκος Vivienne Westwood υπερασπίστηκε την παρουσία του στη Σαουδική Αραβία, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «ευκαιρία πολιτισμικού διαλόγου και αμοιβαίας κατανόησης»
LIFO NEWSROOM
«Τιτανικός»: Πώς ένα τρέιλερ τεσσάρων λεπτών βοήθησε την ταινία να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters

Πολιτισμός / «Τιτανικός»: Πώς ένα τρέιλερ τεσσάρων λεπτών βοήθησε την ταινία να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters

«Τα διακυβεύματα ήταν τεράστια. Όλοι ήμασταν σε ένταση. Είχαμε ξοδέψει πέντε χρόνια και 200 εκατομμύρια δολάρια» - Ο παραγωγός του «Τιτανικού» γράφει για την εποχή δημιουργίας της ταινίας που «έσπασε» ταμεία και απέσπασε 11 βραβεία Όσκαρ
LIFO NEWSROOM
Πορτρέτο της Μαρίας Αντουανέτας πιστεύεται πως απεικονίζει την αδερφή της

Πολιτισμός / Πορτρέτο της Μαρίας Αντουανέτας πιστεύεται πως απεικονίζει την αδελφή της

«Αν και αυτά τα εντυπωσιακά πορτρέτα έχουν εκτεθεί πολλές φορές τα τελευταία 250 χρόνια, θα είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε επιτέλους τη Μαρία Αντουανέτα όπως ήταν πραγματικά, και όχι να τη συγχέουμε με την αδελφή της», δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας στη Γενεύη
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Βίλα Γκέτι: Παρουσίαση για την παραγωγή αρώματος στην Πύλο στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού

Πολιτισμός / Μια αρχαιολόγος έχει βρει πώς μύριζαν τα αρώματα στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού. Θα μιλήσει για αυτό σε μια διάλεξη

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο - Βίλα Γκέτυ και αποτελεί μέρος της περιοδικής έκθεσης «The Kingdom of Pylos», την πρώτη μεγάλη έκθεση στη Βόρεια Αμερική αφιερωμένη στον Μυκηναϊκό πολιτισμό.
LIFO NEWSROOM
Ο Γούντι Άλεν θυμάται τη Νταϊάν Κίτον

Πολιτισμός / Ο Γούντι Άλεν αποχαιρετά τη Νταϊάν Κίτον

«Με την πάροδο του χρόνου έκανα ταινίες για ένα μόνο κοινό, τη Νταϊάν Κίτον. Δεν διάβασα ποτέ καμία κριτική για τη δουλειά μου και με ενδιέφερε μόνο η γνώμη της Κίτον», γράφει ο Άλεν σε κείμενό του, αφιερωμένο στην Αμερικανίδα ηθοποιό
LIFO NEWSROOM