ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τα σχόλια της Azealia Banks εξόργισαν τους Ιρλανδούς

Τα σχόλια της Azealia Banks εξόργισαν τους Ιρλανδούς Facebook Twitter
1

Έντονες αντιδράσεις στους θαυμαστές της στην Ιρλανδία προκάλεσαν μερικά αμφιλεγόμενα σχόλια της Azealia Banks στο Instagram, μετά από μια sold out συναυλία στο Δουβλίνο. 

Η γνωστή ράπερ χρησιμοποίησε τις λέξεις «inbred» και «leprechauns» [σ.σ. προϊόντα αιμομιξίας και καλικάντζαροι] και σε άλλο σχόλιο έγραψε «δεν έχετε κανέναν λιμό να πάτε να πεθάνετε;».  

Στο μεταξύ πριν από αυτό, στο αεροπορικό της ταξίδι προς την Ιρλανδία, τσακώθηκε με μια αεροσυνοδό σε βαθμό που κατέβηκε από το αεροσκάφος, κάνοντας αναφορά σε «άσχημες Ιρλανδές γυναίκες»

Το περιστατικό με την αεροσυνοδό, αν και έγινε γνωστό, δεν εμπόδισε τους θαυμαστές της να πάνε στην συναυλία της. Ωστόσο τα σχόλια που έκανε την επόμενη μέρα στο Instagram τους εξόργισαν.

Τα σχόλια της Azealia Banks εξόργισαν τους Ιρλανδούς Facebook Twitter

«Στη συναυλία αφιέρωσε ένα τραγούδι στις όμορφες Ιρλανδές γυναίκες του κοινού. Ήταν σαν δημόσια συγγνώμη. Όλοι χειροκρότησαν και το δέχθηκαν», λέει η 27χρονη Μέρι, που ακολουθεί την ράπερ φανατικά από το 2011. «Την επόμενη μέρα άλλαξαν πολλά. Ήταν πολύ κρίμα. Δεν νομίζω να έχει κανείς πλέον σεβασμό απέναντί της τώρα που χλεύασε την κουλτούρα και το παρελθόν μας. Εγώ σταμάτησα να είμαι θαυμάστριά της», προσθέτει. 

Τα σχόλια της Azealia περί λιμού αναφέρονται στον Ιρλανδικός Λιμό της Πατάτας (Irish Potato Famine), μεταξύ 1845 και 1849, στη διάρκεια του οποίου πέθαναν εκατομμύρια άνθρωποι από την πείνα. 

«Δεν νομίζω πως θα είναι ξανά ευπρόσδεκτη στην Ιρλανδία. Είδε την δημοσιότητα που πήρε μετά το περιστατικό με την αεροσυνοδό και νόμιζε πως μπορεί να το συνεχίσει, επειδή οι μελλοντικές συναυλίες της δεν ήταν sold out. Από τότε που έκανε τα σχόλια, έγινε sold out η εμφάνιση στο Μάντσεστερ, έβγαλαν μέχρι παραπάνω εισιτήρια», λέει ο 17χρονος Killian, που πιστεύει πως η Azealia Banks απλώς ήθελε προσοχή. 

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια