Εκτός όλων των άλλων, το 2018 ήταν και η χρονιά που η 51χρονη πρώην σταρ του Baywatch, Πάμελα Άντερσον, πρώην μοντέλο του Playboy και πρώην πρωταγωνίστρια «σπιτικών» πορνό (που ακολούθως είδε όλος ο πλανήτης) αποκάλυψε το μέγεθος της πολιτικής ριζοσπαστικοποίησης της, γεγονός που ενδεχομένως έχει να κάνει και με την ασαφούς φύσεως σχέση της με τον Τζούλιαν Ασάνζ των περιβόητων Wikileaks.

 

Κατά καιρούς είχε υποστηρίξει θερμά πάσης φύσεως ακτιβιστικές οργανώσεις σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και δικαιωμάτων των ζώων, αλλά και πιο συγκεκριμένους σκοπούς όπως η ανακούφιση των σεισμοπαθών στην Αϊτή, φέτος όμως πέρασε σε πιο προχωρημένες πολιτικά πίστες με την ένταξή της στον αγώνα κατά της λιτότητας, του εκτροχιασμένου καπιταλισμού και της ανόδου της ακροδεξιάς.

 

Αποκορύφωμα αυτής της έντονης φετινής δράσης ήταν η θερμή υποστήριξη της εξέγερσης των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, «ενάντια στη δομική βία της παγκόσμιας ελίτ και στις πολιτικές ανισότητας που εκφράζει ο Μακρόν και στρέφονται ενάντια στο 99% του πληθυσμού όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά σε όλον τον κόσμο» όπως έγραψε σε μια από τις πολλές αναρτήσεις της.

 

Με τον Τζούλιαν Ασάνζ σε φωτογράφηση του περιοδικύ Hollywood Reporter.
Με τον Τζούλιαν Ασάνζ σε φωτογράφηση του περιοδικύ Hollywood Reporter.

 

Ονειρεύομαι μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι γεμίζουν το μυαλό και την καρδιά με βιβλία, με μουσική, με τέχνη, όχι με PlayStation. Οι ανθρώπινες συνδέσεις σβήνουν. Όταν ξεχνάμε πώς να κάνουμε έρωτα, ξεχνάμε ο ένας τον άλλον. Ας ξαναμάθουμε μαζί. Ας αγωνιστούμε μαζί

 

Έχει δηλώσει επίσης την στήριξή της στον Τζέρεμι Κόρμπιν και την απέχθειά της στο πρόσωπο του ακροδεξιού υπουργού εσωτερικών και αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.


Κάποιοι καγχάζουν ίσως, όχι όμως και το περιοδικό Jacobin η έγκυρη αμερικανική επιθεώρηση αριστερής σκέψης και αντι-καπιταλιστικής στράτευσης, που στο τρέχον τεύχος του δημοσιεύει συνέντευξη της Πάμελα Άντερσον, παρέα μάλιστα με τον Κροάτη αριστερό φιλόσοφο Σρέκο Χόρβατ.

 

Ιδού κάποια αποσπάσματα από τις απαντήσεις της Πάμ σε ερωτήματα σχετικά με την κρίση στην Ευρώπη, με τις εξεγέρσεις στη Γαλλία αλλά και με τη δική της ακτιβιστική δράση...

 

«Τα σχόλια και οι αναρτήσεις μου προκλήθηκαν από τις εικόνες βίας στο Παρίσι που όλοι παρακολουθούσαμε υπνωτισμένοι. Τι βρίσκεται πίσω από τη βία; Αυτό ήθελα να καταλάβω. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να γίνω αποδεκτή ως παρατηρητής τέτοιων φαινομένων. Ταράζω τα νερά με αντισυμβατικό τρόπο και θα συνεχίσω να το κάνω».

 

«Κάποιοι είπαν ότι οι διαδηλωτές στη Γαλλία βγήκαν στους δρόμους για να διατηρήσουν το δικαίωμα να μολύνουν το περιβάλλον. Δε νομίζω. Βγήκαν στους δρόμους επειδή οι πλούσιοι καταστρέφουν το περιβάλλον και το λογαριασμό τον πληρώνουν οι φτωχοί».

 

«Είδατε την Τερέζα Μέι που δεν μπορούσε να βγει από το αυτοκίνητο ενώ η Μέρκελ την περίμενε απ΄έξω; Αυτή ήταν η ιδανική μεταφορά για το αδιέξοδο του Brexit. Η λύση δεν είναι ένα δεύτερο δημοψήφισμα αλλά άμεση προκήρυξη εκλογών, που ελπίζω να κερδίσει ο Κόρμπιν».

 

«Μέχρι και στη Ζιμπάμπουε που βρέθηκα, άκουγα ιστορίες για τις εποχές του Baywatch από ντόπιους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι το έβλεπαν ανελλιπώς στις σκηνές τους. Δεν ξέραμε τότε ότι διεισδύουμε σε όλα αυτά τα μέρη προβάλλοντας το όνειρο της 'ιδανικής» ζωής. Παραλίες. Καλιφόρνια. Απόδραση. Ήμουν μέρος αυτού του ονείρου που όμως μου χάρισε το προνόμιο και την ευκαιρία να υψώνω δημόσια τη φωνή μου για τα παγκόσμια ζητήματα που με απασχολούν».

 

«Έχω υποχρέωση να μιλάω για τέτοια ζητήματα. Όλοι την έχουν. Χωρίς ελευθερία του λόγου και ανεξάρτητη δημοσιογραφία, συμπεριλαμβανομένων οργανισμών όπως τα Wikileaks, δεν υπάρχει ελπίδα να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο. Αυτές τις μέρες σκέφτομαι συχνά τον Τζούλιαν Ασάνζ που ζει υπό περιορισμό και δεν μπορεί να είναι τα Χριστούγεννα με την οικογένεια και τους φίλους του».

 

«Ονειρεύομαι μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι γεμίζουν το μυαλό και την καρδιά με βιβλία, με μουσική, με τέχνη, όχι με PlayStation. Οι ανθρώπινες συνδέσεις σβήνουν. Όταν ξεχνάμε πώς να κάνουμε έρωτα, ξεχνάμε ο ένας τον άλλον. Ας ξαναμάθουμε μαζί. Ας αγωνιστούμε μαζί».

 

 

Με στοιχεία από το Jacobin