Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ

Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ Facebook Twitter
8
Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ Facebook Twitter
(ANNIE LEIBOVITZ / VOGUE)

Παραμονές της αναχώρησής της από τον Λευκό Οίκο, η «Πρώτη Κυρία», Μισέλ Ομπάμα φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των μίντια, να τολμήσει και να αναδείξει το ρόλο της στο πλευρό του προέδρου των ΗΠΑ έχοντας κερδίσει σαρωτική δημοφιλία και αγάπη από το λαό της Αμερικής.

Η Μισέλ Ομπάμα σφραγίζει μια οκταετία ως σύζυγος του Πλανητάρχη με μια εντυπωσιακή φωτογράφιση στο Λευκό Οίκο και χαρίζει στην Vogue πόζες που θα ζήλευε κάθε διεθνές έντυπο, ειδικά τώρα που το όνομά της είναι ακόμη ψηλά στην κορυφή της λίστας των συζητήσεων παγκοσμίως. Η φωτογράφος που η Μισέλ Ομπάμα εμπιστεύτηκε για να την απαθανατίσει σε πόζες όπως αυτή που ξαπλώνει στα σκαλιά του Λευκού Οίκου, δεν είναι άλλη από την διάσημη αμερικανίδα Ανι Λίμποβιτς που έχει ένα πορτφόλιο γεμάτο φωτογραφίες ισχυρών και διάσημων προσωπικοτήτων.

Η Μισέλ Ομπάμα επέλεξε ένα φόρεμα Carolina Herrera για το εξώφυλλο και Atelier Versace για μια από τις φωτογραφίες στο εσωτερικό. Και επειδή η συνέντευξη φιλοξενείται στη Vogue, η συζήτηση για μόδα ήταν αναπόφευκτη.

Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ Facebook Twitter
Με φόρεμα Carolina Herrera(ANNIE LEIBOVITZ / VOGUE)

«Υπάρχουν σίγουρα σχεδιαστές που αγαπώ και που απολαμβάνω να συνεργάζομαι. Και αυτό που έχει σημασία  είναι το πώς είναι ως άνθρωποι. Είναι καλοί; Μεταχειρίζονται καλά προσωπικό τους; Συμπεριφέρονται καλά στο προσωπικό μου; Είναι νέοι; Μπορώ να τους δώσω μια ώθηση;», αναφέρει για το πώς επιλέγει ένα ρούχο καταλήγοντας πως όταν όλα αυτά υπάρχουν τότε θέλει αυτό που θα επιλέξει να είναι και όμορφο.

Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ Facebook Twitter
Με φόρεμα Atelier Versace (ANNIE LEIBOVITZ / VOGUE)
Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ Facebook Twitter
Με ταγέρ Atelier Versace (ANNIE LEIBOVITZ / VOGUE)

Σε ερώτηση αν θα της λείψει καθόλου ο Λευκός Οίκος όταν φύγει τον Ιανουάριο, η Μισέλ απάντησε: «Ξέρετε, υπάρχουν μικρές στιγμές...Κοίταζα έξω το συντριβάνι και το μνημείο Ουάσινγκτον... Είναι τόσο όμορφα. Κι εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα, θα μου λείψει να ξυπνάω δίπλα σε όλα αυτά, το να έχω πρόσβαση σε όλο αυτό όποτε θέλω». «Από την άλλη όμως, ήρθε ο καιρός. Νομίζω η δημοκρατία μας το έχει προβλέψει σωστά- δύο θητείες, οκτώ χρόνια. Επειδή είναι σημαντικό να πατάς με το ένα πόδι στην πραγματικότητα όταν έχεις πρόσβαση σε τέτοιου είδους εξουσία. Το να ζεις στον Λευκό Οίκο είναι σαν αποξένωση. Και πιστεύω πως Μπαράκ κι εγώ - επειδή είμαστε λίγο πεισματάρηδες- έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε λίγη από την κανονικότητα, κυρίως λόγω της ηλικίας των παιδιών μας. Πηγαίνω για φαγητό με τις φίλες μου, ο Μπαράκ κάνει προπονήσεις σε μια μικρή ομάδα μπάσκετ. Αλλά την ίδια στιγμή, να μην μπορείς να πας ούτε στο φαρμακείο;», σχολιάζει η «Πρώτη Κυρία».

Στο περιοδικό μίλησε και ο Μπαράκ Ομπάμα, που δήλωσε περήφανος για τη σύζυγό του και την στάση της μέσα στο Λευκό Οίκο. «Η Μισέλ ποτέ δεν ζήτησε να γίνει Πρώτη Κυρία...Όπως πολλές γυναίκες πολιτικών, ο ρόλος της επιβλήθηκε. Εγώ, όμως, πάντα ήξερα πως θα ήταν εκπληκτική σε αυτό, και θα έβαζε τη δική της μοναδική σφραγίδα στη "δουλειά". Κι αυτό επειδή αυτό που βλέπετε είναι αυτό που είναι- η πανέξυπνη, αστεία, γενναιόδωρη γυναίκα, η οποία, για τον οιοδήποτε λόγο, δέχθηκε να με παντρευτεί. Νομίζω ο κόσμος έλκεται από εκείνη επειδή βλέπουν τον εαυτό τους πάνω της- μια αφοσιωμένη μητέρα, μια καλή φίλη, και κάποια που κατά καιρούς δεν φοβάται να κάνει λίγη πλάκα με τον εαυτό της», λέει ο Ομπάμα. 

Πολιτισμός
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστική ήττα για τον Μιτς Γουάινχαουζ στην υπόθεση με τα αντικείμενα της Έιμι Γουάινχαουζ

Πολιτισμός / Δικαστική ήττα για τον Μιτς Γουάινχαουζ στην υπόθεση με τα αντικείμενα της Έιμι Γουάινχαουζ

Ο πατέρας της Έιμι Γουάινχαουζ έχασε στο High Court του Λονδίνου την αγωγή που είχε καταθέσει κατά της πρώην στιλίστριας της τραγουδίστριας, Ναόμι Πάρι, και της φίλης της, Κατριόνα Γκούρλεϊ, για την πώληση αντικειμένων που συνδέονταν με την κόρη του
THE LIFO TEAM
Η βιογραφία του Τζ. Γκ. Μπάλαρντ που μετατράπηκε σε χρονικό θανάτου

Πολιτισμός / Η βιογραφία του Τζ. Γκ. Μπάλαρντ που μετατράπηκε σε χρονικό θανάτου

Η κυκλοφορία του The Illuminated Man φέρνει στο προσκήνιο όχι μόνο μια νέα βιογραφική ανάγνωση του Τζ. Γκ. Μπάλαρντ, αλλά και την ιστορία του Κρίστοφερ Πριστ, που πέθανε πριν προλάβει να ολοκληρώσει το βιβλίο. Το αποτέλεσμα είναι ένα παράξενο και συγκινητικό υβρίδιο: μισή μελέτη για τον Μπάλαρντ, μισό βιβλίο πένθους.
THE LIFO TEAM
Τίτλοι τέλους για τον πολιτιστικό οργανισμό ΝΕΟΝ

Πολιτισμός / Τίτλοι τέλους για τον πολιτιστικό οργανισμό ΝΕΟΝ

Μετά από 14 χρόνια ολοκληρώνει την αποστολή του, έχοντας συμβάλει στη δημιουργία ενός καινούργιου κοινού με ενδιαφέρον για τη σύγχρονη τέχνη. «Το περιβάλλον στη δημιουργία του οποίου συνεισέφερε ο ΝΕΟΝ δεν μας χρειάζεται πλέον», δήλωσε ο ιδρυτής του Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η Φαχρελνισά Ζεΐντ επιστρέφει στο Λονδίνο και μαζί της επιστρέφει ένας ολόκληρος κόσμος

Πολιτισμός / Η Φαχρελνισά Ζεΐντ επιστρέφει στο Λονδίνο και μαζί της επιστρέφει ένας ολόκληρος κόσμος

Από την οθωμανική ελίτ στην κορυφή του μοντερνισμού: Η έκθεση “Immersion” στο Λονδίνο ξανασυστήνει τη Φαχρελνισά Ζεΐντ, αποδεικνύοντας ότι το έργο της παραμένει πιο ανήσυχο και εκθαμβωτικό από τη μυθιστορηματική ζωή της.
THE LIFO TEAM
Ενα αθηναϊκό φιλμ, η ποίηση και ο Μπέλα Ταρ: τι είπε ο Τσάρλι Κάουφμαν στο Sands Festival

Πολιτισμός / Ενα αθηναϊκό φιλμ, η ποίηση και ο Μπέλα Ταρ: τι είπε ο Τσάρλι Κάουφμαν στο Sands Festival

Με αφορμή το How to Shoot a Ghost, ο Τσάρλι Κάουφμαν εμφανίστηκε στο φεστιβάλ της Σκωτίας και μίλησε για το είδος του σινεμά που θέλει να φτιάχνει σήμερα. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η ποίηση, η αργή εικόνα και η απόρριψη της «συμβατικής ψυχαγωγίας».
THE LIFO TEAM
Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί, μέσα πια στη σκηνή: από τη selfie της Ellen, στη Madonna και την Σαμπρίνα Κάρπεντερ

Πολιτισμός / Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί, μέσα πια στη σκηνή: από τη σέλφι της Έλεν ΝτιΤζένερις, στη Μαντόνα και τη Σαμπρίνα Κάρπεντερ

Αν η σέλφι της Έλεν ΝτιΤζένερις στα Οσκαρ του 2014 έμοιαζε, εκ των υστέρων, με την τελευταία μεγάλη εικόνα μιας παλιάς πια κοινής, συλλογικής γλώσσας, η εμφάνιση της Μαντόνα στο πλευρό της Σαμπρίνα Κάρπεντερ σήμανε μια για πάντα τη μετάλλαξή της.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ποιος έφτιαξε τη σκοτεινή φήμη του Alfred Hitchcock; Ενα νέο βιβλίο ξανανοίγει τη διαμάχη

Πολιτισμός / Ποιος έφτιαξε τη σκοτεινή φήμη του Άλφρεντ Χίτσκοκ; Ένα νέο βιβλίο ξανανοίγει τη διαμάχη

Η κυκλοφορία του «A Century of Hitchcock: The Man, the Myths, the Legacy» στις 9 Ιουνίου ξαναφέρνει στο προσκήνιο μία από τις πιο φορτισμένες συζητήσεις στην ιστορία του σινεμά: πώς χτίστηκε η σκοτεινή δημόσια εικόνα του Άλφρεντ Χίτσκοκ και πόσο από αυτήν ανήκει στα γεγονότα, στις μαρτυρίες και στις βιογραφίες που ακολούθησαν.
THE LIFO TEAM
Τι βραβεύει σήμερα ένα μουσείο; Οι πέντε φιναλίστ για το Museum of the Year στη Βρετανία

Πολιτισμός / Τι βραβεύει σήμερα ένα μουσείο; Οι πέντε φιναλίστ για το Museum of the Year στη Βρετανία

Το Art Fund ανακοίνωσε τους πέντε φιναλίστ για το Museum of the Year 2026: τη National Gallery, το V&A East Storehouse, το Norwich Castle Museum & Art Gallery, το The Box στο Πλίμουθ και το Fitzwilliam Museum στο Κέιμπριτζ. Ο νικητής του βραβείου των 120.000 λιρών θα ανακοινωθεί στις 25 Ιουνίου στο Λονδίνο.
THE LIFO TEAM
Η γαλλική ταινία που ξαναφέρνει στο κέντρο το πιο άβολο πρόσωπο της Κατοχής

Πολιτισμός / Η γαλλική ταινία που ξαναφέρνει στο κέντρο το πιο άβολο πρόσωπο της Κατοχής

Το Les Rayons et les Ombres του Ξαβιέ Τζιανολί, με τον Ζαν Ντιζαρντέν στον ρόλο του συνεργάτη των ναζί Ζαν Λυσαίρ, έχει γίνει ένα από τα πιο συζητημένα γαλλικά φιλμ της χρονιάς. Μαζί με την εμπορική επιτυχία του, άνοιξε ξανά τη διαμάχη για το πώς ο κινηματογράφος δείχνει έναν συνεργάτη: ως ιστορικό τέρας ή ως άνθρωπο που βυθίζεται στην ενοχή.
THE LIFO TEAM
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ ξέρει ότι ο πλούτος είναι η πιο επικίνδυνη φαντασίωση

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ιπέρ ξέρει ότι ο πλούτος είναι η πιο επικίνδυνη φαντασίωση

Με αφορμή τη νέα της ταινία «Η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου», και ενώ ολοκληρώνει στη Μαδρίτη τις παραστάσεις της «Βερενίκης», η Ιζαμπέλ Ιπέρ μιλά για τον πλούτο, την εξουσία, την ελευθερία και το δικαίωμα μιας ηθοποιού να μη χαρίζεται ποτέ ολόκληρη.
THE LIFO TEAM
Η Πενέλοπε Κρουζ δεν έχει πάψει να φοβάται. Ούτε να μιλά

Πολιτισμός / Η Πενέλοπε Κρουζ δεν έχει πάψει να φοβάται. Ούτε να μιλά

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που έχει δώσει εδώ και καιρό, η Πενέλοπε Κρουζ μιλά για το τίμημα του να παίρνει θέση δημόσια, για τη σιωπή του Χόλιγουντ μπροστά στον πόνο των παιδιών και των αμάχων, για τον φόβο που νιώθει ακόμη στα γυρίσματα, αλλά και για το πολύ προσωπικό ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες που ετοιμάζει εδώ και τριά χρόνια.
THE LIFO TEAM
Η Σαρλίζ Θερόν απαντά στον Τιμοτέ Σαλαμέ: «Σε 10 χρόνια η AI θα μπορεί να κάνει τη δουλειά σου»

Πολιτισμός / Η Σαρλίζ Θερόν απαντά στον Τιμοτέ Σαλαμέ: «Σε 10 χρόνια η AI θα μπορεί να κάνει τη δουλειά σου»

Σε συνέντευξή της στους New York Times η Σαρλίζ Θερόν χαρακτήρισε «πολύ απερίσκεπτο» το σχόλιο του Τιμοτέ Σαλαμέ για το μπαλέτο και την όπερα, λέγοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη ίσως μπορέσει κάποτε να αντικαταστήσει έναν ηθοποιό αλλά όχι έναν άνθρωπο που χορεύει ζωντανά πάνω στη σκηνή.
THE LIFO TEAM
Andrew Lloyd Webber: «Είχα πει σε όλους ότι έκοψα το ποτό κι έπινα κρυφά. Μέχρι που ζήτησα βοήθεια»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Andrew Lloyd Webber: «Είχα πει σε όλους ότι έκοψα το ποτό κι έπινα κρυφά. Μέχρι που ζήτησα βοήθεια»

Με μια κοφτή και εξομολογητική συνέντευξή του στους Times του Λονδίνου σήμερα, ο ζωντανός θρύλος του μουσικού θεάτρου, που ζει ξανά μιαν έκρηξη δημιουργικότητας, αποκαλύπτει τον όχι και τόσο μυστικό του εθισμό με το ποτό.
THE LIFO TEAM
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

Πολιτισμός / Τα εμβληματικά πέτρινα πουλιά της Ζιμπάμπουε επέστρεψαν όλα στην πατρίδα τους

Έπειτα από 137 χρόνια εκτός συνόρων, το εμβληματικό «Πτηνό της Ζιμπάμπουε» επέστρεψε στη χώρα, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή επαναπατρισμού και κλείνοντας έναν κύκλο αποικιοκρατικής λεηλασίας που σημάδεψε την εθνική της ταυτότητα
THE LIFO TEAM