Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ

Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ Facebook Twitter
8
Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ Facebook Twitter
(ANNIE LEIBOVITZ / VOGUE)

Παραμονές της αναχώρησής της από τον Λευκό Οίκο, η «Πρώτη Κυρία», Μισέλ Ομπάμα φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των μίντια, να τολμήσει και να αναδείξει το ρόλο της στο πλευρό του προέδρου των ΗΠΑ έχοντας κερδίσει σαρωτική δημοφιλία και αγάπη από το λαό της Αμερικής.

Η Μισέλ Ομπάμα σφραγίζει μια οκταετία ως σύζυγος του Πλανητάρχη με μια εντυπωσιακή φωτογράφιση στο Λευκό Οίκο και χαρίζει στην Vogue πόζες που θα ζήλευε κάθε διεθνές έντυπο, ειδικά τώρα που το όνομά της είναι ακόμη ψηλά στην κορυφή της λίστας των συζητήσεων παγκοσμίως. Η φωτογράφος που η Μισέλ Ομπάμα εμπιστεύτηκε για να την απαθανατίσει σε πόζες όπως αυτή που ξαπλώνει στα σκαλιά του Λευκού Οίκου, δεν είναι άλλη από την διάσημη αμερικανίδα Ανι Λίμποβιτς που έχει ένα πορτφόλιο γεμάτο φωτογραφίες ισχυρών και διάσημων προσωπικοτήτων.

Η Μισέλ Ομπάμα επέλεξε ένα φόρεμα Carolina Herrera για το εξώφυλλο και Atelier Versace για μια από τις φωτογραφίες στο εσωτερικό. Και επειδή η συνέντευξη φιλοξενείται στη Vogue, η συζήτηση για μόδα ήταν αναπόφευκτη.

Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ Facebook Twitter
Με φόρεμα Carolina Herrera(ANNIE LEIBOVITZ / VOGUE)

«Υπάρχουν σίγουρα σχεδιαστές που αγαπώ και που απολαμβάνω να συνεργάζομαι. Και αυτό που έχει σημασία  είναι το πώς είναι ως άνθρωποι. Είναι καλοί; Μεταχειρίζονται καλά προσωπικό τους; Συμπεριφέρονται καλά στο προσωπικό μου; Είναι νέοι; Μπορώ να τους δώσω μια ώθηση;», αναφέρει για το πώς επιλέγει ένα ρούχο καταλήγοντας πως όταν όλα αυτά υπάρχουν τότε θέλει αυτό που θα επιλέξει να είναι και όμορφο.

Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ Facebook Twitter
Με φόρεμα Atelier Versace (ANNIE LEIBOVITZ / VOGUE)
Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ Facebook Twitter
Με ταγέρ Atelier Versace (ANNIE LEIBOVITZ / VOGUE)

Σε ερώτηση αν θα της λείψει καθόλου ο Λευκός Οίκος όταν φύγει τον Ιανουάριο, η Μισέλ απάντησε: «Ξέρετε, υπάρχουν μικρές στιγμές...Κοίταζα έξω το συντριβάνι και το μνημείο Ουάσινγκτον... Είναι τόσο όμορφα. Κι εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα, θα μου λείψει να ξυπνάω δίπλα σε όλα αυτά, το να έχω πρόσβαση σε όλο αυτό όποτε θέλω». «Από την άλλη όμως, ήρθε ο καιρός. Νομίζω η δημοκρατία μας το έχει προβλέψει σωστά- δύο θητείες, οκτώ χρόνια. Επειδή είναι σημαντικό να πατάς με το ένα πόδι στην πραγματικότητα όταν έχεις πρόσβαση σε τέτοιου είδους εξουσία. Το να ζεις στον Λευκό Οίκο είναι σαν αποξένωση. Και πιστεύω πως Μπαράκ κι εγώ - επειδή είμαστε λίγο πεισματάρηδες- έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε λίγη από την κανονικότητα, κυρίως λόγω της ηλικίας των παιδιών μας. Πηγαίνω για φαγητό με τις φίλες μου, ο Μπαράκ κάνει προπονήσεις σε μια μικρή ομάδα μπάσκετ. Αλλά την ίδια στιγμή, να μην μπορείς να πας ούτε στο φαρμακείο;», σχολιάζει η «Πρώτη Κυρία».

Στο περιοδικό μίλησε και ο Μπαράκ Ομπάμα, που δήλωσε περήφανος για τη σύζυγό του και την στάση της μέσα στο Λευκό Οίκο. «Η Μισέλ ποτέ δεν ζήτησε να γίνει Πρώτη Κυρία...Όπως πολλές γυναίκες πολιτικών, ο ρόλος της επιβλήθηκε. Εγώ, όμως, πάντα ήξερα πως θα ήταν εκπληκτική σε αυτό, και θα έβαζε τη δική της μοναδική σφραγίδα στη "δουλειά". Κι αυτό επειδή αυτό που βλέπετε είναι αυτό που είναι- η πανέξυπνη, αστεία, γενναιόδωρη γυναίκα, η οποία, για τον οιοδήποτε λόγο, δέχθηκε να με παντρευτεί. Νομίζω ο κόσμος έλκεται από εκείνη επειδή βλέπουν τον εαυτό τους πάνω της- μια αφοσιωμένη μητέρα, μια καλή φίλη, και κάποια που κατά καιρούς δεν φοβάται να κάνει λίγη πλάκα με τον εαυτό της», λέει ο Ομπάμα. 

Πολιτισμός
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΚΟΣ ΑΣΧΗΜΟΣ

Πολιτισμός / «Δεν είχαμε ιδέα»: Το κανόνι από τον «Καλό, τον Κακό και τον Άσχημο» βρέθηκε σε μουσείο της Ισπανίας

Πρόκειται για το κανόνι που χρησιμοποιείται σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Κλιντ Ίστγουντ ανάβει ατάραχος το φυτίλι με το πούρο του για να σταματήσει τον Τούκο (Ίλαϊ Γουάλακ)
THE LIFO TEAM
Ο Ράμι Μάλεκ για το Όσκαρ του: «Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να νιώθεις μετανάστης»

Πολιτισμός / Ράμι Μάλεκ: «Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να νιώθεις μετανάστης»

Λίγο πριν την πρεμιέρα του The Man I Love του Άιρα Σακς στις Κάννες, ο Ράμι Μάλεκ μίλησε για τη νέα του ταινία, την αιγυπτιακή του καταγωγή και το βάρος του να γίνει ο πρώτος ηθοποιός αιγυπτιακής καταγωγής που κέρδισε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.
THE LIFO TEAM
Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν λύγισε στις Κάννες μιλώντας για τη στιγμή που «πέθανε για 25 λεπτά»

Πολιτισμός / Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν λύγισε στις Κάννες μιλώντας για τη στιγμή που «πέθανε για 25 λεπτά»

Στη συνέντευξη Τύπου για το Her Private Hell, ο Δανός σκηνοθέτης μίλησε συγκινημένος για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που, όπως είπε, του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και τον έκανε να επιστρέψει στο σινεμά.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Η Τίλντα Σουίντον άνοιξε στην Αθήνα μια ντουλάπα γεμάτη φαντάσματα

Πολιτισμός / Η Τίλντα Σουίντον άνοιξε στην Αθήνα μια ντουλάπα γεμάτη φαντάσματα

Στο Onassis Ready, η έκθεση Ongoing και η περφόρμανς A Biographical Wardrobe μετατρέπουν τα ρούχα, τα αντικείμενα και τις καλλιτεχνικές φιλίες της Τίλντα Σουίντον σε ζωντανό αρχείο μνήμης, απώλειας και δημιουργικής συγγένειας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Γουίστλερ έκανε την ομορφιά σκηνικό, σκάνδαλο και καβγά

Πολιτισμός / Ο Γουίστλερ επιστρέφει στην Tate Britain: ο δανδής που έκανε τον Τάμεση ομίχλη και την ομορφιά πρόκληση

Η Tate Britain ανοίγει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αναδρομική του Τζέιμς ΜακΝιλ Γουίστλερ εδώ και 30 χρόνια, με τη διάσημη «Μητέρα του Γουίστλερ», τα νυχτερινά του Τάμεση και τα έργα που έκαναν την ομορφιά, την ατμόσφαιρα και την αφαίρεση να μοιάζουν προκλητικές στη βικτωριανή Βρετανία.
THE LIFO TEAM
«Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Πολιτισμός / «Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Στο Αυστριακό Περίπτερο της Μπιενάλε της Βενετίας, η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ στήνει ένα υγρό, γυμνό και άβολο θέαμα με τζετ σκι, ανθρώπινες καμπάνες και περφόρμερ μέσα σε φιλτραρισμένα ούρα.
THE LIFO TEAM
Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Σε συζήτηση στις Κάννες, η Κέιτ Μπλάνσετ μίλησε για την Παλαιστίνη, τους πολέμους και την ευθύνη της πολιτικής, λέγοντας ότι είναι θλιβερό να γίνονται τα φεστιβάλ οι μόνοι χώροι όπου επιτέπεται να μένουν ζωντανές αυτές οι συζητήσεις.
THE LIFO TEAM
Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Πολιτισμός / Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Με τον γενικότερο τίτλο «Δεν ταξίδεψα ποτέ στην Αυστραλία» ο σκηνοθέτης και μουσικός οργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις. Προβολές, installations, μια συναυλία και μια έκθεση φωτογραφίας, στη Στέγη, από τις 5 ως τις 7 Ιουνίου.
THE LIFO TEAM
Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Πολιτισμός / Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Στην πρεμιέρα του Fjord, η Σάρον Στόουν εμφανίστηκε με τουαλέτα Miss Sohee και θεαματική κάπα, παίζοντας στα όρια του νέου κανονισμού των Καννών για τα υπερβολικά σέξι ρούχα.
THE LIFO TEAM
Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Πολιτισμός / Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Η Christie’s πούλησε στη Νέα Υόρκη έργα αξίας 1,1 δισ. δολαρίων μέσα σε μία νύχτα, σε μια δημοπρασία που έσπασε ρεκόρ για Μπρανκούζι, Πόλοκ και Ρόθκο. Η εικόνα που έμεινε, όμως, ήταν η Νικόλ Κίντμαν μπροστά στη χρυσή «Δαναΐδα».
THE LIFO TEAM