Αίτηση για να υπαχθεί το Mega σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης κατέθεσαν οι πιστώτριες τράπεζες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος». 

 

Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 30 Οκτωβρίου.

 

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η εταιρεία θα υπαχθεί στον νόμο Δένδια και θα ακολουθήσει ο πλειστηριασμός όλων των περιουσιακών της στοιχείων.

 

Το εν λόγω μοντέλο αφορά στις επιχειρήσεις που είναι υπερχρεωμένες και τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή στην περίπτωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

 

Η διαδικασία είχε τότε ολοκληρωθεί μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες.

 

Βάσει του νόμου Δένδια, οι τράπεζες προχωρούν σε εκποίηση της επιχείρησης υπό την εποπτεία ενός ειδικού διαχειριστή, που είναι συνήθως κάποια διεθνής ελεγκτική εταιρεία.

 

Ο διαχειριστής αποτιμά την επιχείρηση ώστε να επιτευχθεί τίμημα υψηλότερο από την ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της υπερχρεωμένης εταιρείας.

 

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για το Mega μετά και τη σημερινή καταβολή της πρώτης δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας, από τους σταθμούς Epsilon TV, SKAI, ANT1, Alpha και Star,.

 

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευτεί και η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, με την οποία θα απορριφθεί η προσφυγή του καναλιού που ζητούσε να μην εκτελεστεί η οδηγία του ΕΣΡ για διακοπή της μετάδοσης του σήματος. 

 

Στη συνέχεια η Digea θα «κατεβάσει τον διακόπτη» και το δικαστήριο θα διατάξει την εκποίηση των περιουσιακών του στοιχείων. Για την ταινιοθήκη του αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ο ΑΝΤ1, το Epsilon TV και ο ΣΚΑΪ.