Ο δημιουργός του «Τσερνόμπιλ» επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη σεζόν

Ο δημιουργός του «Τσερνόμπιλ» επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη σεζόν Facebook Twitter
0

Δεν ήταν πολύ καιρό πριν που o Γκρεγκ Μέιζιν, δημιουργός της μίνι σειράς της HBO «Τσερνόμπιλ» είχε εκφράσει την πιθανότητα δημιουργίας μίας δεύτερης σεζόν.


Βέβαια, δεν θα ήταν ακριβώς μια παραδοσιακή δεύτερη σεζόν, αλλά περισσότερο από μια ανθολογική συνέχεια της επιτυχημένης (και τώρα βραβευμένης με τον Emmy) σειράς. Ωστόσο, ο Mazin επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα σεζόν για το Τσερνόμπιλ.


Μιλώντας στα παρασκήνια κατά τη διάρκεια της 71ης απονομής των «Primetime Emmy Awards» ο Γκρεγκ Μέιζιν δήλωσε ότι η σειρά - που περιγράφει λεπτομερώς τα τραγικά γεγονότα της κατάρρευσης του πυρηνικού εργοστασίου της Σοβιετικής Ένωσης το 1986 - ολοκληρώθηκε για πάντα. «Δεν θα το κάνουμε αυτό», είπε. «Είπαμε μια ιστορία ενός τόπου και το κάναμε εξαιρετικά καλά και είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άλλα μέρη και άλλες εποχές ... ό,τι κοιτάζουμε, είτε πρόκειται για μυθοπλασία είτε για ιστορία, είναι σχετικό με το ποιοι είμαστε τώρα και με τι αντιμετωπίζουμε.»


Ο ίδιος επεσήμανε επίσης πόσο εύστοχη είναι η σειρά τώρα. «Εγώ ως συγγραφέας, έγινα πολύ πιο συνειδητοποιημένος για το πόσο όμοιοι είμαστε όλοι», είπε. «Ακόμα και δύο παραδοσιακοί εχθροί. Το 1986 και το 2019 δεν είναι τόσο διαφορετικό. Οι συνέπειες είναι τώρα παρόμοιες, αν όχι χειρότερες», συμπλήρωσε.


Κατά τη διάρκεια λόγου του μετά την απονομή του βραβείου, ο Μέιζιν ευχαρίστησε τη χώρα της Λιθουανίας και την κυβέρνησή της χαρακτηρίζοντάς τις «υπέροχες» ενώ κάνοντας αναφορά στη δύναμη της αφήγησης, ειδικά όταν έχει να κάνει με πραγματικά γεγονότα είπε «ελπίζω ότι με έναν μικρό έστω τρόπο η σειρά μας βοήθησε τους ανθρώπους να εκτιμούν την αξία της αλήθειας και τον κίνδυνο του ψεύδους».

Με πληροφορίες από Deadline / Cinemablend

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

TV & Media / Η Γωγώ Μαστροκώστα και η Ελλάδα που έμαθε να κοιτάζει πρώτα το σώμα

Ο θάνατος της Γωγώς Μαστροκώστα κουβαλά κάτι μεγαλύτερο από μια προσωπική διαδρομή: μια ολόκληρη ελληνική εποχή που έμαθε τις γυναίκες των μίντια να λειτουργούν πρώτα ως εικόνες, σώματα και φαντασιώσεις, ακόμη κι όταν προσποιούνταν ότι τις έβλεπε ως ανθρώπους.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πολιτισμός / Ο Τομ Χανκς δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Με αφορμή τη νέα σειρά World War II With Tom Hanks, ο ηθοποιός και παραγωγός εξηγεί γιατί επιστρέφει ξανά και ξανά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: όχι από νοσταλγία, αλλά επειδή βλέπει στα διλήμματά του κάτι τρομακτικά σημερινό.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ ξαναβγήκε στο πιο απρόσμενο τηλεοπτικό σταθμό της Αμερικής, 23 ώρες μετά το τέλος του Late Show μαζί με τον Eminem

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ ξαναβγήκε στο πιο απρόσμενο τηλεοπτικό σταθμό της Αμερικής, 23 ώρες μετά το τέλος του Late Show μαζί με τον Eminem

Μία μέρα μετά το τέλος του Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ έκανε την πιο απρόσμενη τηλεοπτική επιστροφή: σε ένα τοπικό κανάλι στο Μίσιγκαν, με Eminem, Jack White και Jeff Daniels, και ένα φινάλε όπου το σκηνικό έγινε στάχτη.
THE LIFO TEAM
Ο Stephen Colbert έσβησε τα φώτα του Late Show με τον Paul McCartney

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ έριξε αυλαία στο Late Show με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Το ιστορικό late-night franchise του CBS αποχαιρέτησε το κοινό του ύστερα από 33 χρόνια, με ένα φινάλε γεμάτο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Έλβις Κοστέλο, Τζον Μπατίστ, διάσημα cameos, μια μάυρη τρύπα που κατάπιε το Ed Sullivan Theater και σχεδόν καμία ευθεία αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ.
THE LIFO TEAM
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα και ο Μπεν Στίλερ αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Κόλμπερτ λίγο πριν το τέλος του Late Show

TV & Media / Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα και ο Μπεν Στίλερ αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Κόλμπερτ λίγο πριν το τέλος του Late Show

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα, ο Μπεν Στίλερ, η Μάρθα Στιούαρτ και άλλοι διάσημοι φίλοι του The Late Show εμφανίστηκαν στο προτελευταίο επεισόδιο της εκπομπής, όπου ο Στίβεν Κόλμπερτ απάντησε επιτέλους στις ερωτήσεις που έκανε τόσα χρόνια στους καλεσμένους του.
THE LIFO TEAM