Liberation: «Ελλάδα...Ποιος έσβησε την τηλεόραση;»

Liberation: «Ελλάδα...Ποιος έσβησε την τηλεόραση;» Facebook Twitter
1

Η γαλλική εφημερίδα Liberation βγαίνει σήμερα με την ΕΡΤ ως βασικό θέμα και τον ευρηματικό τίτλο σε μαύρο φόντο: «Ποιος έσβησε την τηλεόραση;»

 

Liberation: «Ελλάδα...Ποιος έσβησε την τηλεόραση;» Facebook Twitter

Η εφημερίδα «αφιερώνει» δύο σελίδες, εκτός από το εξώφυλλο της στο «μαύρο» της ΕΡΤ, γράφοντας ότι οι κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί καταργήθηκαν στο όνομα της λιτότητας και τώρα Βρυξέλλες και Αθήνα ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο.

Ο Σαμαράς δεν έχει καταφέρει να πείσει κανέναν επενδυτή

 

Στο editorial του ERIC DECOUTY η κριτική είναι σκληρή. Ο εκδότης κάνει λόγο για βία, μαύρη οθόνη και εργαζόμενους που μένουν στο δρόμο μέσα στη νύχτα. Γίνεται λόγος για μια ενιαία απόφαση στα κρυφά και για εκτέλεση κατά τον τρόπο στρατιωτικού πραξικοπήματος

Από την άλλη επισημαίνεται η αντίδραση του ελληνικού λαού, για μια πράξη ανάξια μιας δημοκρατίας. Ο αρθρογράφος γράφει ότι ο Σαμαράς έχει την πλήρη ευθύνη για την κτηνωδία που επιλέχθηκε. Πήρε αποφάσεις χωρίς καν να ρωτήσει τους κυβερνητικούς του εταίρους και ήταν τελικά εκείνος που ανέλαβε να αφυπνίσει την οργή του λαού. Αναφέρει επίσης ότι ο Σαμαράς που εδώ και μήνες δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί και δεν έχει καταφέρει να πείσει οποιονδήποτε επενδυτή βρίσκεται αντιμέτωπος με τις ευθύνες του.

Το editorial καταλήγει με την επισήμανση ότι «η περίπτωση της ΕΡΤ θα πρέπει να επιτρέψει στους Ευρωπαίους να μετρήσουν την απειλή της τυφλής λιτότητας στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Το να ευαισθητοποιηθεί το  ΔΝΤ και ο José Manuel Barroso, δεν είναι αρκετό. Το δόγμα πρέπει σαφώς να τεθεί υπό αμφισβήτηση».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις για το «Unconditional», το νέο ισραηλινό θρίλερ του Apple TV+

TV & Media / Αντιδράσεις για το «Unconditional», το νέο ισραηλινό θρίλερ του Apple TV+

Η νέα σειρά του Apple TV+ κάνει πρεμιέρα στις 8 Μαΐου, όμως η καμπάνια της έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με επικριτές να κατηγορούν την πλατφόρμα ότι εξωραΐζει την εικόνα του Ισραήλ μέσα στη συγκυρία του πολέμου στη Γάζα.
THE LIFO TEAM
Η Σαρλίζ Θερόν μιλά ανοιχτά για τη νύχτα που η μητέρα της πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της

TV & Media / Η Σαρλίζ Θερόν μιλά ανοιχτά για τη νύχτα που η μητέρα της πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της

«Αυτά συμβαίνουν σε πολλά σπίτια. Οι γυναίκες υφίστανται μια πολύ, πολύ άδικη μεταχείριση. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Και δεν νομίζω ότι κανείς πήρε στα σοβαρά τη μητέρα μου», είπε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός
THE LIFO TEAM
Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Γρήγορα συνέλληνες. Γρήγορα στη Liberation και τα λοιπά ευρωπαϊκά μέσα, να τους εξηγήσετε που κάνουν λάθος, γιατί είναι βάρβαροι και δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να κλείσει η Δημόσια τηλεόραση. Είναι λίγο δύσκολο, αλλά όταν δίνετε εξηγήσεις μην αναφερθείτε στην ανικανότητα της κυβέρνησης να φτιάξει οτιδήποτε χωρίς να το καταστρέψει πρώτα, γιατί μπορεί να μη σας καταλάβουν. Είναι βάρβαροι εξάλλου.