Liberation: «Ελλάδα...Ποιος έσβησε την τηλεόραση;»

Liberation: «Ελλάδα...Ποιος έσβησε την τηλεόραση;» Facebook Twitter
1

Η γαλλική εφημερίδα Liberation βγαίνει σήμερα με την ΕΡΤ ως βασικό θέμα και τον ευρηματικό τίτλο σε μαύρο φόντο: «Ποιος έσβησε την τηλεόραση;»

 

Liberation: «Ελλάδα...Ποιος έσβησε την τηλεόραση;» Facebook Twitter

Η εφημερίδα «αφιερώνει» δύο σελίδες, εκτός από το εξώφυλλο της στο «μαύρο» της ΕΡΤ, γράφοντας ότι οι κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί καταργήθηκαν στο όνομα της λιτότητας και τώρα Βρυξέλλες και Αθήνα ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο.

Ο Σαμαράς δεν έχει καταφέρει να πείσει κανέναν επενδυτή

 

Στο editorial του ERIC DECOUTY η κριτική είναι σκληρή. Ο εκδότης κάνει λόγο για βία, μαύρη οθόνη και εργαζόμενους που μένουν στο δρόμο μέσα στη νύχτα. Γίνεται λόγος για μια ενιαία απόφαση στα κρυφά και για εκτέλεση κατά τον τρόπο στρατιωτικού πραξικοπήματος

Από την άλλη επισημαίνεται η αντίδραση του ελληνικού λαού, για μια πράξη ανάξια μιας δημοκρατίας. Ο αρθρογράφος γράφει ότι ο Σαμαράς έχει την πλήρη ευθύνη για την κτηνωδία που επιλέχθηκε. Πήρε αποφάσεις χωρίς καν να ρωτήσει τους κυβερνητικούς του εταίρους και ήταν τελικά εκείνος που ανέλαβε να αφυπνίσει την οργή του λαού. Αναφέρει επίσης ότι ο Σαμαράς που εδώ και μήνες δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί και δεν έχει καταφέρει να πείσει οποιονδήποτε επενδυτή βρίσκεται αντιμέτωπος με τις ευθύνες του.

Το editorial καταλήγει με την επισήμανση ότι «η περίπτωση της ΕΡΤ θα πρέπει να επιτρέψει στους Ευρωπαίους να μετρήσουν την απειλή της τυφλής λιτότητας στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Το να ευαισθητοποιηθεί το  ΔΝΤ και ο José Manuel Barroso, δεν είναι αρκετό. Το δόγμα πρέπει σαφώς να τεθεί υπό αμφισβήτηση».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα και ο Μπεν Στίλερ αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Κόλμπερτ λίγο πριν το τέλος του Late Show

TV & Media / Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα και ο Μπεν Στίλερ αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Κόλμπερτ λίγο πριν το τέλος του Late Show

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα, ο Μπεν Στίλερ, η Μάρθα Στιούαρτ και άλλοι διάσημοι φίλοι του The Late Show εμφανίστηκαν στο προτελευταίο επεισόδιο της εκπομπής, όπου ο Στίβεν Κόλμπερτ απάντησε επιτέλους στις ερωτήσεις που έκανε τόσα χρόνια στους καλεσμένους του.
THE LIFO TEAM
Ένας από τους πρώτους άνδρες supermodels, μια αίρεση στη Νέα Υόρκη και ο Φάμπιο: Το HBO έκανε σειρά μια απίστευτη αληθινή ιστορία

TV & Media / Ένας από τους πρώτους άνδρες supermodels, μια αίρεση στη Νέα Υόρκη και ο Φάμπιο: Το HBO έκανε σειρά μια απίστευτη αληθινή ιστορία

Το Bring Me the Beauties: A Model Cult αφηγείται την ιστορία του Χόιτ Ρίτσαρντς, ενός από τα πρώτα male supermodels των ’80s, που έζησε για χρόνια μέσα στην αίρεση Eternal Values.
THE LIFO TEAM
Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

TV & Media / Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

Ο Άντερσον Κούπερ αποχαιρέτησε το 60 Minutes μετά από σχεδόν 20 χρόνια, μιλώντας για τους γιους του αλλά και για την ανεξαρτησία της εκπομπής, σε μια στιγμή αναταράξεων για το CBS News.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

Μετά το τελευταίο γύρισμα του The Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ οργανώνει αποχαιρετιστήριο πάρτι με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί» ένα πικρό αστείο για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής στη βραδινή τηλεόραση.
THE LIFO TEAM
AKYLAS EUROVISION ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΚΟΖΑΚΟΥ

TV & Media / Κοζάκου - Καπουτζίδης για Akyla: «Γιατί ένα νέο παιδί, που ζει το όνειρο, να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί;»

Οι δύο παρουσιαστές, με αφορμή την απολογητική στάση του Έλληνα καλλιτέχνη μετά τον τελικό της Eurovision, μίλησαν για την πίεση που βιώνουν σήμερα οι νέοι και για την ανάγκη να σταθούμε σε αυτήν και να μην την αγνοούμε
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Γρήγορα συνέλληνες. Γρήγορα στη Liberation και τα λοιπά ευρωπαϊκά μέσα, να τους εξηγήσετε που κάνουν λάθος, γιατί είναι βάρβαροι και δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να κλείσει η Δημόσια τηλεόραση. Είναι λίγο δύσκολο, αλλά όταν δίνετε εξηγήσεις μην αναφερθείτε στην ανικανότητα της κυβέρνησης να φτιάξει οτιδήποτε χωρίς να το καταστρέψει πρώτα, γιατί μπορεί να μη σας καταλάβουν. Είναι βάρβαροι εξάλλου.