Λιάτσος: «Καταπάτησαν τη δημοσιογραφική δεοντολογία»

Λιάτσος: «Καταπάτησαν τη δημοσιογραφική δεοντολογία» Facebook Twitter
10

Για «καταπάτηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας» κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Γ.Δ. Ενημέρωσης της ΕΡΤ Αιμίλιος Λιάτσος σχετικά με το κόψιμο των παρουσιαστών Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, από την πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

Ο κ. Λιάτσος υποστηρίζει δε ότι Αρβανίτης και Κατσίμη προέβησαν σε «απαράδεκτους υπαινιγμούς» κατά του Δένδια, χωρίς να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη. Μάλιστα τους καταλογίζει, ότι με τα σχόλια τους εμφανίστηκαν να προκαταλαμβάνουν τη δικαστική υπόθεση για το θέμα των καταγγελιών, για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ.Λιάτσου:

«Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ σέβεται απολύτως τους κανόνες της ελευθεροτυπίας και το αποδεικνύει εμπράκτως στην καθημερινή παρουσίαση της επικαιρότητας και την προβολή όλων των απόψεων. Όμως, δεν μπορεί να αποδεχτεί την καταπάτηση στοιχειωδών κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Οι παρουσιαστές της σημερινής εκπομπής 'ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ' της ΝΕΤ, κ. Κώστας Αρβανίτης και κυρία Μαριλένα Κατσίμη, προέβησαν σε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, χωρίς μάλιστα να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη, ενώ με τα σχόλιά τους εμφανίστηκαν να προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης».

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Herr Liatsios, αν ήταν η ΕΡΤ ιδιωτική εταιρία, τότε θα μπορούσατε να τους απολύσατε, γιατί δεν τήρησαν τους κανόνες με τους οποίους προσελήθφησαν (όποιοι και να ήταν αυτοί). Από τη στιγμή που η ΕΡΤ είναι κρατική και εσείς είστε υπάλληλός μου και των άλλων Ελλήνων που πληρώνουν το μισθό σας και το μισθό των παρουσιαστών, δεν έχετε το δικαίωμα να τους απόλύετε, ακόμα και αν το ρεπορτάζ τους αντιβαίνει σε αυτό που πιστεύετε. Το ότι σχολίασαν το εν λόγω πόρισμα, για μένα είναι κριτική που θα έπρεπε κάθε δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του να κάνει. Αλοίμονο αν περιμένουμε τουες δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους (ενημέρωση, ακόμα και κριτική) τη στιγμή που απειλούνται με απόλυση, αν δεν πουν αυτά που γουστάρει ο κάθε πολιτικός φίλος τυ διευθυντή τους. Τότε, τι στο διάολο υπάρχει η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση; Για να δείχνει μπάλα, μουσικά προγράματα και τσόντες;
Απαράδεκτο & το δελτίο τύπου αλλά & η δήλωση ενός διευθυντή που ''καίει''δύο συνεργάτες του-συναδέλφους του δημοσιογράφους, γιατί είχαν το θάρρος της γνώμης τους να παρουσιάσουν ένα τόσο ευαίσθητο θέμα...αυτό δεν τον κάνει απλά επικίνδυνο τον κάνει εμπαθή & ανάξιο των περιστάσεων...λυπάμαι γιατί η Κρατική τηλ/ση τα τελευταία 2-3 χρόνια είχε αναβαθμίσει τα προγράμματά της απ'ότι φαίνεται θα ξαναθυμηθούμε αυτές τις εποχές που τόσο μας πλήγωσαν & δυστυχώς επαναλαμβάνονται με βήμα ταχύ...κρίμα...
Δεν μπαίνω καν στον κόπο να διαβάσω την Λιάτσεια δήλωση. Μου αρκεί ότι παραμένει εσαεί ο πρωτομάστορας της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όταν στο αξίωμα της διασταύρωσης της είδησης είχε στον αέρα τη Τζούλια κανά μισάωρο, η οποία διερρήγνυε τα πτωχικά της ιμάτια ότι το 1ο πορνοDVD ήταν προιόν υποκλοπής από προσωπικές της στιγμές.
Και μόνο το γεγονός ότι οφείλω να πάρω σοβαρά την άποψη του Λιάτσου αν θέλω να σχολιάσω την επικαιρότητα με γεμίζει θλίψη και μελαγχολία.νταμν γιου Αντόνις φορ μεηκινγκ μη ντου δις! ΝΤΑΜΝ ΓΙΟΥ!
κυριε Λιατσο,κοψατε δυο παρουσιαστες με συνοπτικες διαδικασιες,επειδη εθιγη ο Δενδιας????Αυτο,λεγεται φασισμος.Ντροπη σας,και ντροπη σ'αυτους που σας εβαλαν σ'αυτη τη θεση.Δεν ειστε απλως γελοιος,ειστε επικινδυνος.