ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Καπουτζίδης: Δεν υπάρχουν μόνο δύο – τρία σχέδια ανθρώπων που είναι αποδεκτά, είμαστε 8 δισεκατομμύρια

Καπουτζίδης: Δεν υπάρχουν μόνο δύο – τρία σχέδια ανθρώπων που είναι αποδεκτά, είμαστε 8 δισεκατομμύρια Facebook Twitter
0

Την ελπίδα του πως κάποια στιγμή η διαφορετικότητα δεν θα έχει ανάγκη από υπερασπιστές εξέφρασε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Hello ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Ναι, το πιστεύω. Δεν ξέρω μετά από πόσα χρόνια θα γίνει, αλλά νιώθω πως η κατεύθυνση μας είναι αυτή για ανθρώπους που για χρόνια και για χίλιους δυο λόγους δεν θεωρούνταν «κατάλληλοι» από την κοινωνία, είτε λόγω κινητικών ή νοητικών δυσκολιών είτε λόγω σεξουαλικότητας ή χρώμα δέρματος. Λες και είχε αποφασιστεί ότι υπάρχουν μόνο δύο – τρία σχέδια που είναι αποδεκτά ενώ στην ουσία είμαστε 8 δισεκατομμύρια σχέδια γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί. Οι άνθρωποι πλέον μιλούν, διεκδικούν και αγωνίζονται για να ανατρέψουν την εις βάρος τους αδικία και τις διακρίσεις που βίωναν και βιώνουν. Για καλό γίνεται αυτό, για να γίνει ο κόσμος πιο σωστός, δίκαιος και αλληλέγγυος. Για να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο καλύτερα, να αγαπηθούμε και να είμαστε όλοι αυτοί που θέλουμε να είμαστε» ανέφερε.

Δήλωσε πως νιώθει καλά «με τις απώλειες μου, τις δυσκολίες μου, το νησί μου, τη θάλασσα μου, ένα περιβάλλον με ωραίους και αστείους ανθρώπους χωρίς τοξικότητες».

«Το ευρύ κοινό με έμαθε από τα γραπτά μου. Πολύ αργότερα έκανα κάτι πιο εξωστρεφές. Μπορεί να έχω δυναμική παρουσία και λόγο, όμως άλλο ο δυναμισμός και άλλο το συναίσθημα. Το δυναμισμό μου τον βγάζω, με το συναίσθημα δυσκολεύομαι. Ευτυχώς, όμως, γράφω κι εκεί βγαίνει αβίαστο.»

TV & Media
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ