Η Suzanne Moore αποχώρησε από τον Guardian- Μήνες μετά την επιστολή διαμαρτυρίας συναδέλφων για «τρανσφοβικό περιεχόμενο»

Η Suzanne Moore αποχώρησε από τον Guardian- Μήνες μετά την επιστολή διαμαρτυρίας συναδέλφων για «τρανσφοβικό περιεχόμενο» Facebook Twitter
Η Suzanne Moore αποχώρησε από τον Guardian- Μήνες μετά από επιστολή του προσωπικού για «τρανσφοβικό περιεχόμενο» (Youtube)
0

Η αρθρογράφος του Guardian, Suzanne Moore, αποχώρησε από την εφημερίδα, εν μέσω επιστολών και διαμαρτυριών για «τρανσφοβικά σχόλια».

Παλαιότερο άρθρο της προκάλεσε αντιδράσεις με περισσότερα από 300 μέλη του προσωπικού, να συνυπογράφουν επιστολή και να διαμαρτύρονται για φερόμενο «τρανσοφοβικό περιεχόμενο».

Η Suzanne Moore, η οποία κέρδισε το Βραβείο Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Orwell το 2019 για την γραφή της σε άρθρα της στον Guardian, ανακοίνωσε την παραίτησή της τον περασμένο μήνα.

Έγραψε στο Twitter: «Έφυγα από τον Guardian. Θα μου λείψουν πάρα πολύ κάποιοι άνθρωποι εκεί. Μόνο τώρα μπορώ να το πω».

Μετά από μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης, η Moore επανήλθε με νέα ανάρτηση. «Ήταν αποκλειστικά δική μου επιλογή να φύγω. Θα σας τα πω όλα μια μέρα. Προς το παρόν ευχαριστώ για αυτά τα υπέροχα μηνύματα. Νιώθω ότι είμαι στην κηδεία μου ή κάτι τέτοιο. Τέλος πάντων, θα συνεχίσω να γράφω φυσικά! Οι προσπάθειες να με φιμώσουν φαίνεται ότι δεν έχουν μελετηθεί πολύ καλά» έγραψε.

Εκπρόσωπος του Guardian News and Media απάντησε ότι «Ευχόμαστε στη Suzanne ό, τι καλύτερο για την καριέρα της στο μέλλον και λυπούμαστε που έφυγε».

 Στο άρθρο της η Mooore έγραψε ότι το σεξ είναι μια βιολογική κατάταξη «όχι ένα συναίσθημα».

Στο ίδιο άρθρο αποκάλυψε επίσης ότι αυτή και τα παιδιά της είχαν δεχτεί απειλές κατά της ζωής τους αλλά και για βιασμό τους και αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στην αστυνομία αφού «θεωρήθηκαν τρανσφοβικές από μια αόρατη επιτροπή κοινωνικών μέσων». Κάτι που συνέβη για άλλη μια φορά μετά τη δημοσίευση αυτής της στήλης, αναφέρει το pressgazette.

Η επιστολή του προσωπικού, η οποία διέρρευσε και δημοσιεύθηκε χωρίς τα ονόματα των υπογραφόντων από τα Buzzfeed και την Pink News, επέκρινε την εφημερίδα για ένα «μοτίβο δημοσίευσης τρανσφοβικού περιεχομένου» που «παγίωσε τη φήμη μας, ως κυκλοφορία (του Τύπου) εχθρική στα δικαιώματα των τρανς και στους τρανς υπαλλήλους».

Στη συνέχεια, η Moore διέρρευσε τον πλήρη κατάλογο των ονομάτων και κάλεσε τους επικριτές της στα κοινωνικά μέσα.

Ο εκδότης του Spectator's Scotland, Alex Massie έγραψε ότι η αποχώρηση της Moore άφησε τον Guardian «λίγο μικρότερο (σε αξία)» όπου υπήρξε «στένωση, και ίσως ακόμη και κλείσιμο, των δημοσιογραφικών μυαλών».

Παρόμοιες κινήσεις έγιναν και στους New York Times όπου ο συγγραφέας και συντάκτης Bari Weiss παραιτήθηκε τον Ιούλιο για το «φιλελεύθερο περιβάλλον» της εφημερίδας, υποστηρίζοντας ότι «το Twitter έχει γίνει ο απόλυτος συντάκτης του».

Η διαμάχη των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την κάλυψη ζητημάτων ταυτότητας τρανσέξουαλ γίνεται όλο και πιο τοξική.

Στα Βρετανικά Βραβεία Δημοσιογραφίας του 2018, η αρθρογράφος Janice Turner, η οποία δέχθηκε κριτική για την κάλυψή της, είπε πως «Όταν γράφετε για πραγματικά δύσκολα και τοξικά θέματα, βοηθά πραγματικά να έχετε από πίσω την εφημερίδα σας και θέλω απλώς να ευχαριστήσω τους Times... που έχουν μείνει εντελώς πίσω μου στην αντιμετώπιση κάτι περίπλοκου.»

Την ίδια νύχτα, ο συντάκτης του Buzzfeed για θέματα σχετικά με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, Patrick Strudwick, δήλωσε ότι οι τρανσέξουαλ έχουν γίνει ο «νέος αποδιοπομπαίος τράγος» για τα μέσα ενημέρωσης.

Με πληροφορίες του pressgazette.uk

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ