ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Γιατί όλοι μιλούν για τη Sarahah, την πιο εθιστική νέα εφαρμογή των social media;

Γιατί όλοι μιλούν για τη Sarahah, την πιο εθιστική νέα εφαρμογή των social media; Facebook Twitter
Το άτομο στο οποίο θέλετε να στείλετε μήνυμα μέσω της Sarahah πρέπει να έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή. Μετά, μπορείτε να του "μιλάτε" ανώνυμα. Προσέξτε, όμως, επειδή είναι μια εφαρμογή για διασκέδαση, θα πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο χωρίς να βλάψει κανέναν! Μη χάσετε την ευγένειά σας και πάνω απ' όλα το χιούμορ σας.
1

To νέο viral σουξέ στο διαδίκτυο ονομάζεται Sarahah. Αν το όνομα σας φαίνεται αστείο, σκεφθείτε ότι σε λίγο μόνο χρόνο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει εκατομμύρια χρήστες και να βρίσκεται έτσι στην κορυφή των apps σε πολλές χώρες, για τον απλούστατο λόγο ότι σε αφήνει να μοιράζεσαι ανώνυμα μηνύματα με τους φίλους και γνωστούς σου. Αν είστε πολύ ενεργοί στο Facebook ή στο Snapchat τότε το έχετε ήδη δει να πετάγεται εδώ κι εκεί. Όλο και περισσότεροι φαίνεται να το λατρεύουν, να το ενσωματώνουν στο καθημερινό τους σκρολάρισμα και να μοιράζονται «εμπειρίες» σχετικά με τη νέα εφαρμογή. Αν αναρωτιέστε τι ακριβώς κάνει και γιατί έγινε τόσο διάσημη θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε όλες τις μεγάλες ερωτήσεις για το ανώνυμο feedback.

H εφαρμογή Sarahah μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από Android κινητά και από iPhones. Τη βρίσκετε πολύ εύκολα αρκεί να γράψετε το όνομά της στο Google Play ή στο AppStore. Έκανε την παρθενική της εμφάνιση το Φεβρουάριο, αρχικά μέσω ιστοσελίδας, και μέσα σε λίγους μήνες, όταν έγινε πια εφαρμογή, εξαπλώθηκε σαν άγρια πυρκαγιά σε όλο το διαδίκτυο. Ουσιαστικά υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους έκανε τόσο θόρυβο: πρώτον γιατί είναι πολύ εύκολη να τη χρησιμοποιήσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μια εγγραφή με email, και στη συνέχεια να μοιράσετε την ταυτότητά του προφίλ σας σε φίλους ή και εχθρούς ή όσους ξέρετε στο Facebook. Μετά από αυτό θα ξεκινήσετε να λαμβάνετε μηνύματα σε κλασικές chat φούσκες, εύκολη ανάγνωση, πολλά από αυτά θα είναι από γνωστές ταυτότητες, τίποτα δύσκολο, όλοι είμαστε ήδη εξοικειωμένοι με αυτή τη λειτουργία επαφής στη σύγχρονη ζωή μας. Όμως, η Sarahah, σου δίνει τη δυνατότητα να στέλνεις και ανώνυμες φούσκες. Άρα, κάποια μηνύματα που θα λαμβάνετε θα είναι κρυμμένα και δεν θα φαίνεται ο αποστολέας.

Πολλοί θα χύσουν το δηλητήριό τους ελεύθερα, θα τρολάρουν ασύστολα, θα βρίσουν ξεδιάντροπα, μπορεί να φτάσουν και στα όρια του εκφοβισμού, θα απειλήσουν και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα θα ελευθερώθει από τις διαταραγμένες ψυχές των χρηστών του ίντερνετ.

Αυτό είναι ο πρωτοποριακός νεωτερισμός της Sarahah και ο μεγάλος λόγος που η εφαρμογή έγινε τόσο δημοφιλής. Επειδή τολμά να τα «βάζει» με τον ναρκισσιστή που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Επίσης, παρέχει μια προστασία, λες αυτό που θέλεις σε εκείνον ή εκείνην που θέλεις χωρίς να εκτίθεσαι. Γιατί μια γενιά που έχει μεγαλώσει, έχει μάθει να επικοινωνεί και να μοιράζεται τις στιγμές της ζωής της, μικρές ή μεγάλες, μέσω Facebοok και Instagram, δύο πλατφόρμες που αφορούν ουσιαστικά την αυτοπροβολή και την τόνωση όποιας αυτοπεποίθησης, βρίσκει ένα ιδανικό εργαλείο στη Sarahah. Γιατί; Γιατί ανοίγει μια άλλη προοπτική στους χρήστες έτσι ώστε να μάθουν αν όντως ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους. Πώς θα το μάθουν; Από τα μηνύματα που θα περιέχουν τις πραγματικές απόψεις των «φίλων» τους έστω κι αν είναι ανώνυμα. Και από την άλλη πλευρά βοηθάει αυτούς που δεν είναι τόσο γενναίοι να πουν επιτέλους τη γνώμη τους χωρίς να φοβούνται.

Παραμερίζουμε λοιπόν τις ευγένειες, τις τυπικότητες, τους καλούς τρόπους και τολμάμε να μιλήσουμε έξω απ' τα δόντια με τη Sarahah. Γιατί η εν λόγω εφαρμογή πήρε το όνομά της από την αραβική λέξη που σημαίνει «ειλικρίνεια». Φυσικά, οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές ανάμεσα στα όρια του να είσαι αληθινός και του να γίνεσαι κακός, θέλοντας να πληγώσεις, να υποτιμήσεις, να προσβάλεις ή να πικράνεις τον άλλον. Πολλοί θα χύσουν το δηλητήριό τους ελεύθερα, θα τρολάρουν ασύστολα, θα βρίσουν ξεδιάντροπα, μπορεί να φτάσουν και στα όρια του εκφοβισμού, θα απειλήσουν και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα θα ελευθερώθει από τις διαταραγμένες ψυχές των χρηστών του ίντερνετ. Μέχρι να βρεθεί κάποιος που θα βγάλει στην αγορά μια καινούργια εφαρμογή, που κι αυτή θα γίνει viral. Σκοπός της θα είναι να ξεσκεπάζει την ανωνυμία των «ειλικρινών» χρηστών, που κρύβονται πίσω από την εφαρμογή του Σαουδάραβα προγραμματιστή της Sarahah, Zain Al-Abdin Tawfiq.

TV & Media
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια