Επιστροφή σε παλιές καλές εποχές δείχνουν τα νούμερα τηλεθέασης, που κατέγραψε ο τελικός της Eurovision, το βράδυ του Σαββάτου στην ΕΡΤ.

 

Τα ξημερώματα, στις 1.45 π.μ κατά την ανακοίνωση του μεγάλου νικητή, δηλαδή της Ιταλίας, για ένα μονόλεπτο η τηλεθέαση άγγιξε το 78,8%, δηλαδή 8 στους 10 τηλεθεατές έβλεπαν ΕΡΤ1.

 

Στο δυναμικό κοινό, η τηλεθέαση για τον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό κυμάνθηκε στο 74,4%, ενώ στο σύνολο ο μέσος όρος τηλεθέασης ήταν κοντά στο 72%.

 

Στους άνδρες η τηλεθέαση κυμάνθηκε στο 69,9% και στις γυναίκες στο 78,8%.

 

Ο μουσικός διαγωνισμός, που πέρυσι δεν είχε πραγματοποιηθεί, λόγω κορωνοϊού, είχε τα πάντα. Πολυαναμενόμενη νικήτρια την Ιταλία, που επί χρόνια συμμετείχε, απείχε, ξανασυμμετείχε αλλά δεν κέρδιζε, ανατροπές και πολύ λάμψη.

 

 

Η Ελλάδα και η Stefania με το «Last dance» ήρθε στην 10η θέση, η πρώτη συμμετοχή στη δεκάδα από το 2013, και η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού και το «El Diablo» κατετάγη 16η.

 

 

 

Το televoting ήταν αυτό που καθόρισε νικητές και ηττημένους, με το Ηνωμένο Βασίλειο να κατακτά αρνητική πρωτιά, συγκεντρώνοντας μηδέν βαθμούς.

 

Στις ευχάριστες εμφανίσεις της βραδιά, η Έλενα Παπαρίζου, που ερμήνευσε το «My Number One» και κέρδισε το χειροκρότημα.