ΕΣΗΕΑ κατά Κούγια για την αγωγή στην «ΕΦ.ΣΥΝ» αναφορικά με δημοσιεύματα για την υπόθεση Λιγνάδη

ΕΣΗΕΑ κατά Κούγια για την αγωγή στην «ΕΦ.ΣΥΝ» αναφορικά με δημοσιεύματα για την υπόθεση Λιγνάδη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
0

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την αγωγή του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια κατά της «Εφημερίδας των Συντακτών» με αφορμή δημοσιεύματα για την υπόθεση Λιγνάδη και μιλά για προσπάθεια φίμωσης του Τύπου.

Αναλυτικά η Ένωση Συντακτών αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταδικάσει τις απόπειρες του δικηγόρου Αλέξη Κούγια να στοχοποιήσει δημοσιογράφους που ερευνούν ή καλύπτουν δικαστικές υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος, εξαπολύοντας μία πρωτοφανή βιομηχανία προσωπικών χαρακτηρισμών, απειλών, μηνύσεων και αγωγών’ αναφέρει η ανακοίνωση.

Την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023, δικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή του Αλέξη Κούγια κατά της Εφημερίδας των Συντακτών και του δημοσιογράφου Δημήτρη Αγγελίδη για δημοσίευμα που ενημερώνει για τις εξελίξεις στην πολύκροτη δίκη Λιγνάδη, ενώ εκκρεμεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου.

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόπειρα φίμωσης του Τύπου μέσω εξοντωτικών αγωγών και υπενθυμίζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της ελευθεροτυπίας και το καθήκον των δημοσιογράφων να ενημερώνουν για τα πραγματικά γεγονότα με προσήλωση στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το 1998, και στον Παγκόσμιο Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ»

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιμ Καρντάσιαν: «Πάντα ένιωθα ότι είχα το σύνδρομο της Στοκχόλμης με τον Κάνιε Γουέστ»

TV & Media / Κιμ Καρντάσιαν: «Πάντα ένιωθα ότι είχα το σύνδρομο της Στοκχόλμης με τον Κάνιε Γουέστ»

«Πάντα ένιωθα πολύ άσχημα, πάντα τον προστάτευα και ήθελα να τον βοηθήσω. Έλεγα ότι έπρεπε να το παλέψω περισσότερο ή  ότι μπορούσα να βοηθήσω» εξομολογήθηκε η 45χρονη στο πρώτο επεισόδιο της 7ης σεζόν των «The Kardashians»
LIFO NEWSROOM
ΕΠΕΞ Τα 25 πιο επιδραστικά εξώφυλλα όλων των εποχών

TV & Media / Τα 25 πιο επιδραστικά εξώφυλλα όλων των εποχών σύμφωνα με τους ΝΥΤ

Από τον Esquire μέχρι το Rolling Stone και από το Time ως το New Yorker: εξώφυλλα που έγραψαν ιστορία, με πρόσωπα-σύμβολα που καθόρισαν την εποχή τους, από τον Μοχάμεντ Άλι και τη Μαντόνα μέχρι τον Τζον Λένον και τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
LIFO NEWSROOM