Αρχαία μνημεία και πλήθη τουριστών που φωτογραφίζουν τα πάντα. Αυτή είναι συχνά η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό, στο άκουσμα της Αθήνας. 

Είναι αλήθεια ότι η Ακρόπολη δίνει επιβλητικά και αιωνίως το «παρών» στην πόλη, ιδιαίτερα τα καλοκαίρια που τα πλακόστρωτα στενά κάτω από τον «ιερό βράχο» γεμίζουν με επισκέπτες, κυριολεκτικά από όλες τις χώρες του κόσμου. 

 

Όμως η ελληνική πρωτεύουσα κρύβει σε κοινή θέα πολύ περισσότερα από τους αρχαίους ναούς και τα μουσεία της. 

 

Το περιοδικό Monocle των εκδόσεων Gestalten, αφιερώνει στην Αθήνα ένα ολόκληρο τεύχος της σειράς ταξιδιωτικών οδηγών "The Monocle Travel Guide Series", για τη σύγχρονη πόλη που καμιά φορά κρύβει μυστικά ακόμα και από τους μόνιμους κατοίκους της. 

 

«Εξερευνήσαμε τα μοντέρνα θαύματα της πόλης, από το κυκλικό σχολείο μέχρι την πρεσβεία με το περιστύλιο. Περπατήσαμε σε πλακόστρωτα δρομάκια ψωνίζοντας από μικρές μπουτίκ που προσφέρουν ψάθινα καπέλα, χειροποίητα κεραμικά και χρυσά κοσμήματα που φτιάχτηκαν με καμάρι στην Ελλάδα». 

 

«Αν πεινάσετε, καθίστε σε μία από τις παραδοσιακές, οικογενειακές ταβέρνες ή σε κάποιο από τα σύγχρονα εστιατόρια» που πειραματίζονται και προσεγγίζουν με νέα φιλοσοφία τα κλασικά ελληνικά πιάτα. 

 

«Επισκεφθήκαμε τα πιο ατμοσφαιρικά θερινά σινεμά και περπατήσαμε στις αγαπημένες μας γειτονιές: ένα δασώδες προάστιο και ένα άλλο πάνω στην θάλασσα», σημειώνουν οι εκδόσεις προσκαλώντας τους επίδοξους εξερευνητές της Αθήνας να φορέσουν τα σανδάλια τους και να ακολουθήσουν τα μονοπάτια που ξεκινούν από τις σελίδες του νέου οδηγού και καταλήγουν στα πιο μαγικά σημεία της πόλης. 

 

Το περιοδικό Monocle έχει ένα δίκτυο συνεργατών σε όλον τον κόσμο με γραφεία σε Νέα Υόρκη, Τορόντο, Ζυρίχη, Χονγκ Κονγκ, Κωνσταντινούπολη, Τόκιο και Σιγκαπούρη. 

 

Παράλληλα, 30 ανταποκριτές από την Μπανγκόκ έως την Μπογκοτά και από το Σάο Πάολο έως την Στοκχόλμη ανακαλύπτουν σε βάθος τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο, αποτυπώνοντας τις καλύτερες εμπειρίες τους στο Monocle Travel Guide Series.

 

Τον ιδιαίτερο αυτό οδηγό της Αθήνας επιμελήθηκε φέτος ο Μιχάλης Μιχαήλ, διευθυντής της LiFO και του Taverna.

 

O οδηγός του Μοnocle διαθέσιμος εδώ.

 

Μερικές από τις σελίδες του οδηγού:

 

To επιδραστικό περιοδικό Monocle μόλις κυκλοφόρησε έναν οδηγό για την Αθήνα

 

To επιδραστικό περιοδικό Monocle μόλις κυκλοφόρησε έναν οδηγό για την Αθήνα

 

To επιδραστικό περιοδικό Monocle μόλις κυκλοφόρησε έναν οδηγό για την Αθήνα

 

To επιδραστικό περιοδικό Monocle μόλις κυκλοφόρησε έναν οδηγό για την Αθήνα