Άντρες βιντεοσκοπούν ανυποψίαστες γυναίκες στον δρόμο: Η Συνατσάκη απάντησε στον Τσουρό που την αποκάλεσε «αστυνομία των κινητών»

Άντρες βιντεοσκοπούν ανυποψίαστες γυναίκες στον δρόμο: Η Συνατσάκη απάντησε στον Τσουρό που την αποκάλεσε «αστυνομία των κινητών» Facebook Twitter
0

Η Μαίρη Συνατσάκη απάντησε στον Κώστα Τσουρό ο οποίος την επέκρινε και την χαρακτήρισε «αστυνομία κινητών τηλεφώνων», με αφορμή την καταγγελία της παρουσιάστριας για έναν άνδρα που, όπως αντιλήφθηκε, βιντεοσκοπούσε την ίδια και μια άλλη, άγνωστη κοπέλα με κολλητό τζιν στον δρόμο, χωρίς την συγκατάθεσή τους. 

Με την καταγγελία της, η κα Συνατσάκη έθιξε ένα ευρύτερο ζήτημα, καθώς συχνά αναφέρονται περιστατικά αθέμιτης βιντεοσκόπησης σε δημόσιο χώρο, με θύματα γυναίκες που μαγνητοσκοπούνται παρά την θέλησή τους και συχνά εν αγνοία τους. 

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη, που η κυρία Συνατσάκη μίλησε στο Instagram για έναν άνδρα που, όπως φάνηκε, βιντεοσκοπούσε κρυφά περαστικές γυναίκες: «Έγινε πριν λίγο στον δρόμο. Περπατούσα και ένας κύριος καταλάβαινα ότι κάπως περίεργα κρατούσε το κινητό του την ώρα που περπατούσα προς τα εκείνον. Λέω αυτό παίζει να είναι και ότι με βγάζει βίντεο. Τέλος πάντων λέω "μην είσαι τρελή" συνεχίζω την πορεία μου, αλλά γυρίζω πίσω να κοιτάξω μπας και μπορέσω να δω από την οθόνη του, ξέρετε, ότι είναι στην κάμερα τώρα ή κάτι τέτοιο και τον παρατηρώ 25 νανοσεκόντ αργότερα, βγάζει μια κοπέλα που περνούσε μπροστά του, επειδή φορούσε ένα κολλητό τζιν. Οπότε πλησίασα τον κύριο, του λέω, «Συγγνώμη, θέλετε να σταματήσετε να βγάζετε βίντεο κόσμο που δεν είναι ενήμερος για αυτό;» Μου λέει «Τι;» και του λέω «Θέλετε να μου δείξετε αν είναι την κάμερά σας και το άλμπουμ των φωτογραφιών σας;»

«Ούτε καν, τι; Είσαι τρελή;» ήταν η απάντηση που έλαβε και ο άνδρας απομακρύνθηκε, όπως περιγράφει. «Μπορεί να ταράχτηκε για τα επόμενα πέντε λεπτά και να σταμάτησε να βγάλει βίντεο την μεθεπόμενη κοπέλα. Αλλά σκέφτηκα ότι αν μιλάει ο ένας, αν μιλάει ο άλλος, μιλάω εγώ εκ μέρους κάποιας άσχετης κοπέλας, μιλά μια άσχετη κοπέλα εκ μέρους μου, κι αν μπούνε σε όλο αυτό και τα αγόρια, και οι άντρες που σας χρειαζόμαστε πάρα πολύ, είτε αν είναι κάποιος που θα του το δείξει αυτός ο κύριος το βίντεο, είτε είναι ένας φίλος του που γνωρίζει ότι δεν πάει με τα καλά του και κάνει τέτοια πράγματα, είτε αν είναι ένας άσχετος άνδρας». 

Ο δημοσιογράφος Κώστας Τσουρός ωστόσο, επέκρινε την στάση της παρουσιάστριας και αναρωτήθηκε «με ποιο δικαίωμα» ζήτησε τον λόγο από τον συγκεκριμένο άνδρα: «Προφανώς κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να μην θέλει να είναι στο κινητό ενός άλλου ανθρώπου. Ο ίδιος μπορεί να αντιδράσει, η Μαίρη Συνατσάκη γιατί αντέδρασε, είναι αστυνομία κινητών τηλεφώνων; Δηλαδή εμένα μου κάνει λίγο αυτό που λέει ότι ξέρεις κάτι; "Είδα να τραβάει μία που φορούσε στενό τζιν και πήγα και του είπα ε δείξε μου το κινητό σου να πάρω την κάμερα να το σβήσω" Τι είναι αυτό δηλαδή; Αυτό επιτρέπεται; Με ποιο δικαίωμα το κάνεις αυτό σε κάποιον;».

«Με ποιο δικαιώμα;»

Η κα Συνατσάκη δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός και επανήλθε: «Είδα ότι σχολιάστηκε το story που ανέβασα στην τηλεόραση και διαφώνησε ο Κώστας Τσουρός. Θέλω να απαντήσω (...) δεν είναι κόντρα, δεν τον γνωρίζω προσωπικά για να έχω κάποια κόντρα. Θα απαντήσω σε αυτό γιατί ο Κώστας Τσουρός σε αυτά που λέει θα μπορούσε να είναι ο θείος σου, ο μπαμπάς σου, ο αδερφός σου, το αγόρι σου».

Η Μαίρη Συνατσάκη ξεκαθάρισε πως εξ αρχής είχε πει ότι ο εν λόγω άγνωστος φαινόταν να τραβά και την ίδια βίντεο. «Καλό είναι όταν σχολιάζουμε κάτι, να το ακούμε ολόκληρο». «Για αυτόν τον λόγο κοντοστάθηκα, γύρισα πίσω και κοίταξα, για να μπορέσω να καταλάβω όντως αν ήταν εκείνη την στιγμή στο κινητό του στην κάμερα, και να δω αν είχα δίκιο σε αυτό που σκέφτηκα και τι είδα; Είδα να βγάζει μια άλλη κοπέλα οπότε επιβεβαιώθηκε μέσα μου ότι και εμένα έβγαζε βίντεο και την άλλη την κοπέλα». 

«Και τώρα ερχόμαστε στο θέμα ανθρώπινα δικαιώματα και ατομικά δικαιώματα και προσωπικά δικαιώματα. Με ποιο δικαίωμα ζητάω τον λόγο από έναν άνθρωπο; Με το αντίστοιχο δικαίωμα που πήρε αυτός επάνω μου και χρησιμοποίησε το σώμα μου χωρίς τη συναίνεσή μου για να βγάλει ένα βίντεο το οποίο δεν ξέρω και τι χρήση θα του κάνει. Και δεν το έκανε μόνο σε μένα αλλά το έκανε και σε μια άλλη κοπέλα. Αυτό επειδή είναι παραβιαστικό μου δίνει το δικαίωμα να ζητήσω τον λόγο». 

Δείτε όλη την απάντηση της Μαίρης Συνατσάκη: 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ