Ιταλία: Οργή για εκπομπή της Rai που έδωσε συμβουλές για το πώς να «ψωνίζουν με σέξι τρόπο» οι γυναίκες

Ιταλία: Οργή για εκπομπή της Rai που έδωσε συμβουλές για το πώς να «ψωνίζουν με σέξι τρόπο» οι γυναίκες Facebook Twitter
0

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία ένα «μάθημα» που μεταδόθηκε στη δημόσια τηλεόραση, με οδηγίες για το πώς οι γυναίκες «να ψωνίζουν με σέξι τρόπο».

Σε στήλη της εκπομπής Detto Fatto του Rai 2 μια μπαλαρίνα και δασκάλα pole dancing, η Έμιλι Αντζελίλο, έδωσε συμβουλές στις γυναίκες για το πώς να δείχνουν αισθησιακές ενώ ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ.

Η Αντζελίλο- φορώντας δερμάτινο σορτσάκι και ψηλοτάκουνα παπούτσια- αρχικά χόρεψε και στη συνέχεια έδωσε συμβουλές σε νεαρή γυναίκα για το πώς να φορά παπούτσια με ψηλά τακούνια. Στη συνέχεια έδειξε πώς μπορούν να φορεθούν αυτά σε χώρους που δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο, όπως στο σούπερ μάρκετ.

Οι συμβουλές της περιελάμβαναν πώς μια γυναίκα να περπατά με ελκυστικό τρόπο ενώ σπρώχνει το καροτσάκι με τα ψώνια και πώς να τεντωθεί για να πιάσει μια συσκευασία από ένα ψηλό ράφι, σηκώνοντας το πόδι της κομψά. Επίσης η Αντζελίλο έδειξε πώς πρέπει μια γυναίκα να πιάνει ένα προϊόν από το πάτωμα, αν πέσει κατά λάθος κάτω, με «μη πρόστυχο» τρόπο.

Πέρα από το περιεχόμενο της εκπομπής, οργή προκάλεσε και το γεγονός ότι προβλήθηκε την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν ήταν και υπουργοί, που απαίτησαν να μάθουν γιατί προβλήθηκε κάτι τέτοιο στη δημόσια τηλεόραση.

«Για πόσο καιρό πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε για τις γυναίκες με λανθασμένο, στερεοτυπικό τρόπο, με τακούνια- στιλέτο, σέξι κινήσεις, πάντα τέλειες, γοργόνες ή μάγισσες;», έγραψε στο Twitter η υπουργός Γεωργίας, Τερέσα Μπελανόβα.

Μετά τις αντιδράσεις, η Rai ανέστειλε την προβολή του Detto Fatto και ο διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας τηλεόρασης, Φαμπρίτσιο Σαλίνι, έδωσε εντολή για έρευνα σχετικά με το επεισόδιο. Όσο για την παρουσιάστρια της εκπομπής, την Μπιάνκα Γκουάτσερο, ζήτησε συγγνώμη για την «επιπολαιότητα» του συγκεκριμένου επεισοδίου.

Με πληροφορίες από Guardian

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM