Παπαχελάς: Ο κορωνοϊός είναι πάρα πολύ ύπουλος, εγώ τον υποτίμησα

Παπαχελάς: Ο κορωνοϊός είναι πάρα πολύ ύπουλος, εγώ τον υποτίμησα Facebook Twitter
0

Για τη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό μίλησε ο Αλέξης Παπαχελάς, καλώντας τον κόσμο να δείξει μεγάλη προσοχή, γιατί «είμαστε όλοι ανοιχτοί σε αυτή την απειλή».

Ο διευθυντής της «Καθημερινής» είχε αποκαλύψει από τη στήλη του στις 18 Μαρτίου ότι είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, ενώ στη συνέχεια είχε γράψει άρθρο για αυτή την περιπέτεια. Ο δημοσιογράφος νοσηλεύτηκε για περίπου 12 ημέρες, ενώ πλέον έχει επιστρέψει στο σπίτι του.

«Αυτό που θέλω να πω σε όλους είναι: Προσέξτε πάρα πολύ. Είναι ένας πάρα πολύ ύπουλος ιός, εγώ τον υποτίμησα γιατί ήμουν καλά την πρώτη εβδομάδα, δούλευα από το σπίτι, ένιωσα σαν να είχα μια βαριά γρίπη. Είχα βήχα, πυρετό, διάφορους πόνους», περιέγραψε ο Αλέξης Παπαχελάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό και βαρύ. Διάβαζα ότι αφορούσε ηλικιωμένους, ανθρώπους με προβλήματα υγείας. Και ξαφνικά βρέθηκα, μάλλον από κακή τύχη, να γίνομαι 59 στην εντατική. Το μήνυμα το δικό μου είναι: προσέξτε, πάρτε το σοβαρά, μείνετε σπίτι. Δεν αφορά μόνο τους ευάλωτους ή με προβλήματα υγείας. Αφορά όλους μας. Όλοι είμαστε ανοιχτοί σε αυτήν την απειλή», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις ημέρες που πέρασε στο νοσοκομείο, τόνισε ότι παίζει τρομερά σημαντικό ρόλο η ψυχολογία. «Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι ένα τηλέφωνο ή μήνυμα. Είναι σαν βάλσαμο εκείνες τις δύσκολες ώρες. Το βίωσα με ανθρώπους με τους οποίους είχα πολλές διαφορές στο παρελθόν. Και εκείνη την ώρα μου έδωσε πολύ μεγάλη δύναμη και στήριξη», δήλωσε.

 

«Μην ξεχάσουμε αυτούς που έδωσαν τις μάχες μας»

Ο Αλέξης Παπαχελάς μίλησε όμως και για τους ανθρώπους που είχε δίπλα του, στο νοσοκομείο, βοηθώντας τον ίδιο όπως και πάρα πολύ κόσμο, αναφερόμενος ονομαστικά σε κάποιους από αυτούς. «Τους ήρωες πίσω από τις μάσκες», όπως είπε για γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ.

«Είναι άνθρωποι της προσφοράς και του καθήκοντος. Είναι οι δικοί μας 300. Η χάρη που ζητώ από όλους είναι όταν βγούμε στους δρόμους και αγκαλιαστούμε να μην τους ξεχάσουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Τα τελευταία χρόνια αποθεώσαμε τραγουδιστές και celebrities και ξεχάσαμε αυτή την Ελλάδα του καθήκοντος και της προσφοράς. Να μην ξεχνάμε ποιοι είναι αυτοί που έδωσαν τις δικές μας μάχες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Όσο για το τι του άφησε όλη αυτή η περιπέτεια με τον κορωνοϊό, είπε: «Ότι δεν ξέρεις τι αντέχεις, μέχρι να το περάσεις. Και πως κάπου μέσα στους ανθρώπους υπάρχει μια αισιοδοξία στα δύσκολα».

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ