Το Spotify ετοιμάζει playlists κατάλληλες για road trip

Το Spotify ετοιμάζει playlists κατάλληλες για road trip Facebook Twitter
0

Το Spotify κυκλοφόρησε ένα καινούργιο feature, το Soundtrack your Ride, το οποίο βασιζόμενο στο ιστορικό του χρήστη και τις απαντήσεις του σε ορισμένες ερωτήσεις, θα δημιουργεί playlists κατάλληλες για road trips

Αρχικά, το παραπάνω εργαλείο ζητά από τον χρήστη να εισάγει το σημείο εκκίνησης και τον τελικό του προορισμό κι έπειτα, χάρη στη βοήθεια του Google Maps, υπολογίζει τη διαδρομή του ταξιδιού. Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Spotify συνεργάζεται με το Google Maps, καθώς πριν από ένα χρόνο είχαν ενώσει και πάλι τις δυνάμεις τους, εκείνη τη φορά για τη διευκόλυνση της υπηρεσίας του stream audio. 

Το Spotify ετοιμάζει playlists κατάλληλες για road trip Facebook Twitter
Φωτο: Spotify

Στη συνέχεια, το Spotify, μέσα από ένα κουίζ πέντε ερωτήσεων, ρωτάει τον οδηγό με ποιον ταξιδεύει, τι αυτοκίνητο έχει και ποια είναι τα «vibes» του κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Εκτός αυτού, κάνει και δύο ερωτήσεις που σχετίζονται με τη μουσική, δηλαδή ποιο είναι το αγαπημένο του είδος μουσικής, όταν κάνει road trip, με τις ενδεικτικές επιλογές να είναι: pop, rock, hip-hop / rap, country, indie, EDM και μια τελευταία - κάπως αόριστη - κατηγορία, το «mood». 

Το Spotify ετοιμάζει playlists κατάλληλες για road trip Facebook Twitter
Φωτο: Spotify

Ύστερα από την επιλογή του μουσικού είδους προτίμησής του, το Spotify ζητά να διαλέξεις ποιο είναι το «απόλυτο τραγούδι ενώ οδηγάς» με τις επιλογές πάλι να είναι οι εξής προκαθορισμένες: το «Bohemian Rapsody» των Queens, το «A Thousand Miles» της Vanessa Carlton, το «Ridin' Solo» του Jason Derulo, το «Life is a Highway» των Rascal Flatts, το «Body Like a Back Road» του Sam Hunt και το «Sucker» των Jonas Brothers.

Έτσι, το Spotify δημιουργεί μια playlist με τόσα τραγούδια, ώστε να είναι αρκετά για να καλύψουν όλο το μήκος της διαδρομής και στη συνέχεια αυτή η λίστα αποθηκεύεται στη βιβλιοθήκη. 

Με πληροφορίες από The Verge 

 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM