Οι Ράδιο Αρβύλα διακωμώδησαν καρκινοπαθή και θα πληρώσουν αποζημίωση 100.000 ευρώ

Οι Ράδιο Αρβύλα διακωμώδησαν καρκινοπαθή και θα πληρώσουν αποζημίωση 100.000 ευρώ Facebook Twitter
13

Αποζημίωση 100.000 ευρώ καλείται να καταβάλει η δημοφιλής τηλεοπτική εκπομπή Ράδιο Αρβύλα, καθώς διακωμώδησε έναν καρκινοπαθή, τον Απόστολο Κενανίδη, για τη χροιά της φωνής του. 

Συγκεκριμένα, η εκπομπή είχε μεταδώσει απόσπασμα από ομιλία του κ. Απόστολου Κενανίδη, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών. «Μην κολλάτε σε κλισέ, πώς έχετε στο μυαλό σας τους νταλικέριδες. Τους έχουμε όλοι λίγο διαφορετικά στο μυαλό μας αλλά δεν σημαίνει κάτι αυτό», είχε πει μεταξύ άλλων ο Αντώνης Κανάκης. 

«Οι παρουσιαστές επέλεξαν να γελοιοποιήσουν και να χλευάσουν τον κ. Κενανίδη για τη χροιά της φωνής του η οποία παρουσιάζει μία φυσική αδυναμία εξαιτίας καρκινοπάθειας στον λάρυγγα», υπογράμμισε ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος του Απόστολου Κενανίδη μιλώντας στην  εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open TV. 

«Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να κάνουμε την αγωγή στο δικαστήριο επιδιώξαμε να υπάρξει κάποια επανόρθωση από τους παρουσιαστές της εκπομπής, και από τον ΑΝΤ1 αλλά το αρνήθηκαν», είπε ο δικηγόρος του κ. Κενανίδη. «Ανταλλάχθηκαν σωρεία εξωδίκων με το πρόσχημα ότι πρόκειται για μια σατιρική εκπομπή και ότι δεν υπήρξε πρόθεση προσβολής και άρα είναι ανεπίδεκτη επανόρθωσης», συμπλήρωσε. 

«Το δικαστήριο έκρινε αυτό που προβάλαμε εμείς, ότι ο Κενανίδης δεν σατιρίστηκε για τα λεγόμενά του αλλά για την ίδια χροιά της φωνής του. Μάρτυρας κατέθεσε από τα Γιαννιτσά όπου κατοικεί η οικογένειά του ότι η κόρη του έκανε 10 μέρες να πάει στο σχολείο και ότι δεν κυκλοφορούσε γιατί γελούσαν σε βάρος του πατέρα της και της οικογένειάς της. Δυστυχώς ούτε αυτό συγκίνησε τους παρουσιαστές της εκπομπής οι οποίοι το μόνο που είχαν να πουν στο δικαστήριο ήταν πως έχουν πλούσια ανθρωπιστική και κοινωνική δραστηριότητα στη Σιέρα Λεόνε και σε άλλες χώρες του κόσμου».

 

  

«Η υπόθεση υπήρξε καταπέλτης. Το δικαστήριο επιδίκασε ποσό 100.000 ευρώ ηθική ικανοποίηση και καταδίκασε και τους τρεις παρουσιαστές», είπε ο κ. Παπαδάκης. 

TV & Media
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM

σχόλια

9 σχόλια
Επίσης, δεν κορόιδεψαν μόνο τη χροιά της φωνής του, αλλά υπαινίχθηκαν και για την σεξουαλικότητά του (ειδικά με το πώς κάθεται ο Σερβετάς με το σπασμένο χέρι και το ψιλοπετάρισμα βλεφαρίδας, δεν είπαν κάτι αλλά το έδειξαν τι εννοούν με το "τους έχουμε όλοι λίγο διαφορετικά στο μυαλό μας"). Οπότε για μένα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία το ότι, και αφού έμαθαν την κατάσταση του ανθρώπου, δεν απολογήθηκαν επ'ουδενί.
Ακόμα δεν ακούσαμε την άποψη των ράδιο αρβύλα. Ας περιμένουμε πριν σχολιάσουμε. Με απασχολεί που το δικαστικό μας σύστημα είναι παραδειγματικό με αυτούς που δεν έχουν πολιτικές πλάτες. Ο Λιαπης που να είναι;
Πολύ λυπηρή η εξέλιξη της υπόθεσης.Όμως να πούμε μια αλήθεια;Το έμαθαν εκ των υστέρων.Δεν σατίρισαν την ασθένειά του, οι Ράδιο Αρβύλα είχαν σκοπό να σατιρίσουν τα στερεότυπα που υπάρχουν στην κοινωνία σχετικά με τους νταλικέρηδες.Αυτό κατακρίνουν. Είναι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι, ευγενικοί και ευαίσθητοι και το 'χουν αποδείξει.Τα στερεότυπα της κοινωνίας σατίρισαν με το συγκεκριμένο απόσπασμα.Το πώς δηλαδή οι άνθρωποι έχουν μια συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό τους, μια αμετακίνητη άποψη περί του πώς πρέπει να είναι εμφανισιακά κάποιος άνθρωπος ή πώς πρέπει να είναι η χροιά της φωνής του, κτλ...Είναι σαν να λες δηλαδή ότι οι ταινίες του Οικονομίδη π.χ. δεν καταδικάζουν τις λούμπεν συμπεριφορές μερικών ηρώων τους αλλά τις επικροτούν.Τεράστιο λάθος αντίληψης για το πώς λειτουργεί η σάτιρα.
Οκ, απ τη μια σατυρίζουν το στερεότυπο του νταλικιέρη. Απ την άλλη, διάλεξαν να το κάνουν κοροιδεύοντας τη φωνή του (που δεν μπορεί να αλλάξει). Ας κορόιδευαν το κούρεμα που διάλξε να κάνει ή μια συμπεριφορά που επέλεξε να έχει. Εκεί μου φαίνεται η διαφορά της καλής με την κακή σάτυρα. Όταν γελάς εις βάρος κάποιου χαρακτηριστικού κάποιου ανθρώπου, είναι bullying.Όταν γελάς με μια πράξη που έκανε κάποιος,(βλέπε John Oliver) είναι σάτυρα με κριτική και έχει σκοπό να αναδείξει ένα πρόβλημα έστω, ή να γελάσεις, αλλά δε γίνεται με κακία. Εκεί βλέπεις και πώε αντιμετωπίζει το συνάνθρωπό του ο κωμικός.
Οι Ράδιο Αρβύλα την μεγαλύτερη επιτυχία τους την είχαν στην περίοδο της κρίσης, εκεί που το εισόδημα όλων των Ελλήνων κατρακύλησε.Αυτό για τον κακόμοιρο Έλληνα αρκεί, να του γυρίσει το μάτι.Το γεγονός ότι γύρισε ο τροχός τώρα και καταρρέουν, ίσως είναι ένα προμήνυμα ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα για εμάς τους υπόλοιπους. Κρίμα γιατί το φόρτε τους (όπως και του Λαζόπουλου) ήταν κυρίως η αντιδεξία κριτική και τώρα θα είχαν υλικό για σάτιρα. Θα μου πεις κράζανε και τον Τσίπρα, αλλά άλλο να γελάς με το γεγονός ότι δεν φοράει γραβάτα ή με την προφορά του στα αγγλικά και άλλο να κρεμάς σβάστικες στον Άδωνι.Και οι εμμονές με την ίδια θεματολογία κούρασε, γιατί είναι ίσως οι μόνοι που μέχρι πρότινος θάβανε τον Σαμαρά που κυβέρνησε με το ζόρι 2 χρόνια και κανείς δεν θυμάται, και τον άλλο τον παλιό δήμαρχο τον Παπαγεωργόπουλο που αποσύρθηκε εδώ και μια δεκαετία.Αλλά οι εποχές αλλάξαν ο κόσμος παρακουράστηκε όχι μόνο από τα μνημόνια και τα οικονομικά ζόρια, αλλά και από τα αστειάκια τους.
Γελάει ο Κανάκης που πήγε και φύτεψε γκαζόν στην κεφαλή και τα ούζα του με το πρόβλημα υγειας του ανθρώπου. Και μετα λεει δεν τρεχει τίποτα, σε σατίριζα. Στο δημοτικό να ήταν, θα φωναζε η δασκάλα τους γονείς του. Τώρα ειναι αργά.
Μάλιστα, πάρα πολύ αστείο και καθόλου άκομψο και σεξιστικό, που δεν προωθεί στερεότυπα. Τα συγχαρητήριά μου για μια εκπομπή που απορώ γιατί παιζόταν τόσα χρόνια αλλά δεν απορώ που έκανε νούμερα.
Με την φράση: "χιουμορ γυμνασιακου επιπεδου" εννοείς ότι το χιούμορ τους είναι ανώριμο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως το χιούμορ δεν ήταν ανώριμο, ήταν κακόψυχο.
Ναι Φωτεινη, συμφωνω. Τιποτα δεν ειναι τυχαιο αλλωστε. Τυχαινει και ειμαι καποιας ηλικιας και θυμαμαι καλα το ΑΜΑΝ και τι εκανε ο Κανακης σε εναν απο τους συντελεστες του (Δημητρη Εικοσιδιο τον ελεγαν). Τοτε στα 90s περνουσαν για πλακα τα μαρτυρια (bullying το λενε τωρα) και τα εβαζαν στους τιτλους τελους. Ευτυχως υπαρχει και το youtube.