Για την τηλεόραση, Πάσχα σημαίνει το old time classic «Ιησούς από τη Ναζαρέτ», η πιο δημοφιλής τηλεοπτική παραγωγή που από την δεκαετία του 80, επιστρέφει κάθε χρόνο στην ελληνική τηλεόραση.

 

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth) η τηλεοπτική μίνι σειρά βρετανικής και ιταλικής παραγωγής συνολικής διάρκειας 371 λεπτών θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

 

Την παραγωγή υπογράφει ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι και το καστ είναι εντυπωσιακό ενώ η φιγούρα το Ιησού όπως τον ενσάρκωσε ο Ρόμπερτ Πάουελ θεωρείται από πολλούς εμβληματική.

 

Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά από το Ιταλικό κανάλι RAI 1 στις 27 Μαρτίου 1977. Ο προϋπολογισμός της ήταν 180.000.000 δολάρια και η κινηματογράφησή της έγινε από την RAI Radiotelevisione Italiana.

 

Η σειρά επιστρέφει και φέτος και θα προβληθεί στον ΑΝΤ1.

 

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ θα προβληθεί φέτος σε τέσσερα μέρα από την Μ. Τετάρτη έως και το Μ. Σάββατο στις 20:45.

 

 

 

Το κανάλι του Αμαρουσίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

 

Αυτό το Πάσχα, το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 φέρνει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες δύο μεγαλοπρεπείς θρησκευτικές τηλεοπτικές υπερπαραγωγές που έχουν γράψει ιστορία. «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» και «Η Βίβλος» επιστρέφουν και φέτος στην prime time ζώνη του ΑΝΤ1.

 

Από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και το Μεγάλο Σάββατο στις 20:45 το διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», επιστρέφει ξανά. Ακολουθεί, στις 23:00, το μεγαλόπνοο blockbuster, «Η Βίβλος», το οποίο θα προβάλλεται από τη Μεγάλη Τετάρτη έως τη Μεγάλη Παρασκευή. Το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 γεμίζει με πίστη, ελπίδα και δύναμη.

 

«Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ»: Θρησκευτικό δράμα, αμερικάνικης παραγωγής 1977 Σκηνοθεσία: Φράνκο Τζεφιρέλι

 

Παίζουν: Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον,Τζέιμς Φαρεντίνο, Λόρενς Ολίβιε, Άντονι Κουίν, Ρόντ Στάιγκερ Ντόναλντ Πλέζανς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Πίτερ Ουστίνοβ, Μάικλ Γιόρκ.

 

Η πιo κοσμαγάπητη και μεγαλoπρεπής θρησκευτική παραγωγή στηv ιστoρία της τηλεόρασης ,«Ο Iησoύς από τη Ναζαρέτ», είvαι έvα oγκώδες και oλoκληρωμέvo έργo, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα απo τov κoρυφαίo δημιoυργό, Φράvκo Τζεφιρέλι. Ο Iταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική πρoσήλωση τα Πάθη τoυ Κυρίoυ, αvαπαριστώvτας τα γεγovότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτo σεβασμό στηv ιερότητα τoυ θέματoς. Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης πραγματοποίησε τα γυρίσματα στoυς αυθεvτικoύς χώρoυς και χρησιμoπoίησε έvα εξαιρετικό επιτελείo ηθoπoιώv όπως o Σερ Λόρεvς Ολίβιε, η εκφραστική Αvv Μπάvκρoφτ, η πανέμορφη Ολίβια Χάσεϊ, ο Άντονι Κoυίv, o Μάικλ Γιoρκ και φυσικά o εξαϋλωμέvoς Ρόμπερτ Πάoυελ με τo θεϊκό γαλαvό βλέμμα - τέλεια επιλoγή για τov ρόλo τoυ Iησoύ.