Ο pastry chef Φίλιππος Παπασπύρου απάντησε στον Γάλλο συνάδελφό του Adrien Bozzolo, ο οποίος τον κατηγόρησε πως αντέγραψε ένα γλυκό του. 

 

Ο Φίλιππος Παπασπύρου παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης ένα γλυκό στους παίκτες του MasterChef, οι οποίοι κλήθηκαν να το αντιγράψουν πιστά.

 

Το γλυκό που έφτιαξε ο Φίλιππος Παπασπύρου έμοιαζε με δημιουργία του Γάλλου pastry chef Adrien Bozzolo, που εργάζεται στο Παρίσι. 

 

Το γεγονός πήρε διαστάσεις και ο Γάλλος pastry chef τοποθετήθηκε σε πρωινή εκπομπή λέγοντας: «Βρίσκω ανέντιμο από την πλευρά αυτού του σεφ να οικειοποιείται τη δουλειά ενός άλλου. Κυρίως στην τηλεόραση. Σας ευχαριστώ που μου το στείλατε».

 

Με τη σειρά του ο Έλληνας pastry chef, με μήνυμά του στο Instagram και μια εικόνα που απεικονίζει έναν σεφ να κρατά μια σακούλα με χρήματα στην πλάτη σαν «κλέφτης» εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει με το γλυκό. 

 

«Με αφορμή όλη αυτή τη δημοσιότητα που προέκυψε για το γλυκό 'Pâte sablée' θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι καλέστηκα να ετοιμάσω ένα εντυπωσιακό γλυκό, αντάξιο των απαιτήσεων μίας εκπομπής όπως το Masterchef», έγραψε ο Φίλιππος Παπασπύρου. 

 

«Έτσι, δημιούργησα μία συνταγή που δεν διατίθεται προς πώληση στα καταστήματά μας με πολλές παράλληλες παρασκευές σε συγκεκριμένο χρόνο όπως μου ζητήθηκε. Όλες οι συνταγές που συνθέτουν το γλυκό είναι δικές μου», συνέχισε. 

 

«Το 'ΣΤΗΣΙΜΟ' του γλυκού το εμπνεύστηκα από online δημιουργικές ιδέες και τάσεις όπως άλλωστε κάνουμε όλοι μας», έγραψε ο Έλληνας pastry chef. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Με αφορμή όλη αυτή τη δημοσιότητα που προέκυψε για το γλυκό «Pâte sablée» θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι καλέστηκα να ετοιμάσω ένα εντυπωσιακό γλυκό, αντάξιο των απαιτήσεων μίας εκπομπής όπως το Masterchef. Έτσι, δημιούργησα μία συνταγή που δεν διατίθεται προς πώληση στα καταστήματά μας με πολλές παράλληλες παρασκευές σε συγκεκριμένο χρόνο όπως μου ζητήθηκε.Όλες οι συνταγές που συνθέτουν το γλυκό είναι δικές μου.Το «ΣΤΗΣΙΜΟ» του γλυκού το εμπνεύστηκα από online δημιουργικές ιδέες & τάσεις όπως άλλωστε κάνουμε όλοι μας. ♥️♥️♥️♥️♥️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philip Papaspirou (@philip_papaspirou) στις