Σάλος στο γαλλικό "The Voice" με την αποχώρηση παίκτριας για πολιτικούς λόγους

Σάλος στο γαλλικό "The Voice" με την αποχώρηση παίκτριας για πολιτικούς λόγους Facebook Twitter
2

Η 22χρονη Mennel Ibtissem, γαλλο-αραβικής καταγωγής, επέλεξε πριν από λίγες μέρες να εμφανιστεί στο γαλλικό "The Voice" με τη μαντίλα της.

Κανείς από τους κριτές -μεταξύ των οποίων και οι σούπερσταρ της γαλλικής ποπ Πασκάλ Ομπισπό και Ζαζί- δεν έδειξαν να εκπλήσσονται από την εμφάνιση της, δηλώνοντας πραγματικά ενθουσιασμένοι με το ταλέντο της νεαρής τραγουδίστριας. 

Όμως, λίγες μέρες μετά η νεαρή αναγκάστηκε αποχωρήσει από το talent show καθώς κάποιοι ανέσυραν κάποιες παλιές αναρτήσεις της στο Facebook και συγκεκριμένα από το 2016, στα οποία η Ibtissem αναφερόταν στα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Νίκαια, αλλά και σε ναό γεμάτο πιστούς στη Νορμανδία. 

Σε αυτά τα posts η νεαρή δήλωνε ότι οι πραγματική τρομοκρατία πηγάζει από το κράτος και τη γαλλική κυβέρνηση και φυσικά αυτό ήταν αρκετό για να προκληθεί σκάνδαλο στους κόλπους του talent show.

Αν και η ίδια ζήτησε συγνώμη γι' αυτές τις παλαιότερες τοποθετήσεις της, χρήστες των social media, παρατηρούσαν με σκεπτικισμό ότι ο πατέρας της κοπέλας είναι τουρκο-ιρανικής καταγωγής, η μητέρα της είναι Μαροκο-αλγερινή και ότι αυτό συνιστά ένα εκρηκτικό μείγμα ανατροφής και βιωμάτων. 

Την ίδια στιγμή, ο Τύπος με αιχμηρά άρθρα, όπως αυτό της εφημερίδας Haaretz, επισήμαιναν ότι "το ανατέλλον άστρο του Γαλλικού The Voice προπαγανδίζει ανοιχτά και ατιμώρητα υπέρ της τρομοκρατίας".

Η έκταση που πήρε το ζήτημα της καταγωγής της, οι παλαιότερες αναρτήσεις της στο Facebook, καθώς και το ότι πρακτικά είναι η πρώτη υποψήφια που επέλεξε να πάρει μέρος σε τηλεοπτικό διαγωνισμό φορώντας τη μαντίλα της, πριν από δύο μέρες ανάγκασαν την τραγουδίστρια σε αποχώρηση. 

Πολλοί χρήστες των social media παρατηρούν πως ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισε να ανακοινώσει την αποχώρηση της η Ibtissem αποκαλύπτει πως τόσο η ίδια όσο και η παραγωγή του τηλεοπτικού διαγωνισμού ίσως δέχθηκαν πιέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους να τελειώνουν με το όλο ζήτημα.

Αυτό σε μία προσπάθεια να "επικοινωνηθεί" ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή στην τρομοκρατία (δεδομένων και των πληγών που ακόμη μετρά η Γαλλία μετά από απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια) και παρά το ότι μετά και από αυτή την εξέλιξη, πολλοί τηλεθεατές, αλλά και χρήστες των social media διαμαρτύρονται για απροκάλυπτη ισλαμοφοβία που εκδηλώθηκε εναντίον ενός νεαρού κοριτσιού και μάλιστα σε πανεθνικό τηλεοπτικό δίκτυο. 

Με στοιχεία από Le Figaro, Al Jazeera, Thenational.ae

TV & Media
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
WARNER BROS PARAMOUNT SKYDANCE

TV & Media / Η Paramount Skydance εξασφαλίζει $24 δισ. από κεφάλαια της Μέσης Ανατολής για τη συμφωνία με τη Warner Bros

Το υπέρογκο ποσό μειώνει παράλληλα τη συνεισφορά που θα χρειαστεί να καταβάλει ο Λάρι Έλισον, ενώ η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένει την έγκριση ρυθμιστικών αρχών και ειδική ψηφοφορία μετόχων
THE LIFO TEAM
Η Jessica Lange γύρισε στο American Horror Story και το Murder House πλανάται ξανά από πάνω της

TV & Media / Η Τζέσικα Λανγκ γύρισε στο American Horror Story και το Murder House πλανάται ξανά από πάνω της

Η θρυλική ηθοποιός επιστρέφει επίσημα στο American Horror Story για τη 13η σεζόν, με την παραγωγή να δημοσιεύει τις πρώτες φωτογραφίες από το γύρισμα και να επιβεβαιώνει ότι τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει.
THE LIFO TEAM
ΑΡΗΣ ΜΟΥΓΚΟΠΕΤΡΟΣ

TV & Media / Άρης Μουγκοπέτρος: «Χρωστάω σε όποιον μιλάει ελληνικά αυτή τη στιγμή»

Ο μουσικός σχεδόν ένα χρόνο μετά το ατύχημα που του στοίχισε δύο δάχτυλα μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» για τους λόγους που απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον του ατόμου που του έδωσε την κροτίδα αλλά και για την οικονομική του κατάσταση
THE LIFO TEAM
NETFLIX ΡΩΜΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

TV & Media / Δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix, ανοίγοντας τον δρόμο για επιστροφές έως και 500 ευρώ

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι αυξήσεις στις τιμές συνδρομής μεταξύ 2017 και 2024 ήταν παράνομες, γεγονός που ενδέχεται να δίνει δικαίωμα σε εκατομμύρια Ιταλούς συνδρομητές να λάβουν επιστροφές έως και 500 ευρώ. Η εταιρεία streaming δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Όχι κοπελίτσα μου. Τους ανθρώπους τους σκότωσε η θρησκεία σου. Η οποία είναι μισάνθρωπη και παράλογη όπως όλες οι θρησκείες. Μαθετε να σκέφτεστε ελεύθερα και μετά τα λέμε.
Λέει κάτι δημόσια, το οποίο λίγο πολύ δικαιολογεί την τρομοκρατία. Μετά από κάποιον καιρό πάει σε show πάει καλά και επειδή ξέθαψαν τις παλαιότερες δημόσιες δηλώσεις της, τις αναιρεί. Αν ΔΕΝ ήταν στο Show άραγε θα τις αναιρούσε; Δεν νομίζω.