Έρευνα του Χάρβαρντ αποκαλύπτει τι εσώρουχο πρέπει να φορούν οι άντρες και γιατί

Έρευνα του Χάρβαρντ αποκαλύπτει τι εσώρουχο πρέπει να φορούν οι άντρες και γιατί Facebook Twitter
0

Οι άνδρες που φοράνε συνήθως εσώρουχα τύπου «μπόξερ», έχουν σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα και ποιότητα σπερματοζωαρίων, σε σχέση με όσους φοράνε στενά «σλιπ», σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Λίντια Μινγκουέζ-Αλαρκόν της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Human Reproduction" της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, μελέτησαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης 656 άνδρες ηλικίας 32 έως 39 ετών, από τους οποίους ελήφθησαν δείγματα σπέρματος.

Η ποιότητα του σπέρματος συσχετίσθηκε σε κάθε άνδρα με το είδος εσωρούχου που συνήθιζε να φοράει.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι (οι μισοί περίπου) φορούσαν συστηματικά «μπόξερ», τα οποία δροσίζουν καλύτερα τους όρχεις, είχαν κατά μέσο όρο 25% μεγαλύτερη συγκέντρωση σπερματοζωαρίων (αριθμό σπερματοζωαρίων ανά χιλιοστόλιτρο σπέρματος) και 17% μεγαλύτερο αριθμό σπερματοζωαρίων (ανά εκσπερμάτωση).

Επίσης τα σπερματοζωάριά τους είχαν σε ποσοστό 33% μεγαλύτερη κινητικότητα (κάτι σημαντικό για τη δυνατότητα γονιμοποίησης του ωαρίου).

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι καλύτερες συνθήκες για την παραγωγή σπέρματος στους όρχεις είναι οι τελευταίοι να έχουν θερμοκρασία τρεις έως τέσσερις βαθμούς μικρότερη από τη μέση θερμοκρασία των 37 βαθμών Κελσίου του σώματος.

Όμως όσο πιο στενό είναι το ανδρικό εσώρουχο, πράγμα που αναγκαστικά σφίγγει τα ανδρικά γεννητικά όργανα κοντά στο σώμα, τόσο ανεβαίνει πιο εύκολα η θερμοκρασία τους, ιδίως όταν το καλοκαίρι ένας άνδρας ασκείται ή κάνει κάποια σωματική εργασία.

Από την άλλη, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι, παρά τις διαφορές στην ποσότητα των σπερματοζωαρίων, αυτή παραμένει εντός των φυσιολογικών ορίων και στους άνδρες που φοράνε «σλιπ», συνεπώς είναι απίθανο ένας άνδρας να μην μπορεί να πιάσει παιδί γι' αυτό και μόνο το λόγο, αν δεν συντρέχουν άλλες αιτίες υπογονιμότητας. Απλώς θα δυσκολευθεί λίγο παραπάνω.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι οι άνδρες μπορούν να κάνουν μια σχετικά εύκολη αλλαγή, όταν αποφασίσουν με τη σύντροφό τους να κάνουν παιδί», δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας.

«Αν σκόπευα να αρχίσω να προσπαθώ να κάνω παιδί, θα πήγαινα να αγοράσω μερικά 'μπόξερ' περίπου τρεις μήνες προτού ξεκινήσω την προσπάθεια», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ο ερευνητής δρ Χόρχε Τσαβάρο του Χάρβαρντ (σ.σ. χρειάζονται περίπου τρεις μήνες για να ωριμάσουν τα σπερματοζωάρια μετά τη δημιουργία τους).

Στα ζευγάρια που δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδί, σχεδόν στο ένα τρίτο των περιπτώσεων το πρόβλημα βρίσκεται αποκλειστικά στον άνδρα, ενώ στις μισές περιπτώσεις ευθύνεται και αυτός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ