Ένας κόκορας «εξοπλισμένος» με ένα μαχαίρι για μία παράνομη κοκορομαχία στη Νότια Ινδία σκότωσε τον ιδιοκτήτη του, προκαλώντας ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των διοργανωτών, σύμφωνα με την αστυνομία.

 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το πουλί, που είχε ένα μαχαίρι δεμένο στο πόδι του, με στόχο να καταφέρει θανάσιμα χτυπήματα στον αντίπαλό του, τραυμάτισε θανάσιμα τον άνδρα που το είχε στην κατοχή του καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει. Ο άνδρας, που τραυματίστηκε στη βουβωνική χώρα, πέθανε από αιμορραγία καθώς δεν πρόλαβε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα δηλώσεις εκπροσώπου της αστυνομίας στο AFP.

 

Ο άνδρας ήταν ανάμεσα στους 16 διοργανωτές της κοκορομαχίας στο χωριό Lothunur. Ο κόκορας κρατήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια δόθηκε σε φάρμα. Η αστυνομία αναζητά τους 15 συνδιοργανωτές της παράνομης κοκορομαχίας οι οποίοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για δολοφονίες και παράνομη διεξαγωγή στοιχημάτων.

 

 

Στην Ινδία οι κοκορομαχίες έχουν απαγορευτεί αλλά εξακολουθούν να αποτελούν συνηθισμένη πρακτική σε μία σειρά από αγροτικές περιοχές ειδικά σε περιόδους κοντά στην ινδουιστική γιορτή Sankranti.

 

Κόκορες, ειδικά μεγαλωμένοι για κοκορομαχίες, «εξοπλίζονται» με μαχαίρα ή ξυράφια και οι διοργανωτές στοιχηματίζουν ποιος θα κερδίσει. Χιλιάδες κόκορες χάνουν τη ζωή τους σε τέτοιες μάχες κάθε χρόνο, που παρά τις προσπάθειες των φιλοζωικών οργανώσεων, προσελκύουν αρκετό κόσμο.


Με πληροφορίες από Guardian 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr