Ζερεφός: O Τσίπρας μας ζήτησε μνημόνιο για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Ζερεφός: O Τσίπρας μας ζήτησε μνημόνιο για τα ακραία καιρικά φαινόμενα Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Μνημόνιο για την κλιματική αλλαγή και την αύξηση της συχνότητας ακραίων καταστάσεων ζήτησε ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον ακαδημαϊκό, Χρήστο Ζερεφό και τον καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιο Λέκκα.

«Ο κ. Πρωθυπουργός ήθελε μια ενημέρωση για το τι υπάρχει στη διεθνή βιβλιογραφία σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την αύξηση της συχνότητας ακραίων καταστάσεων και αφού συζητήσαμε για διάφορα ζητήματα, μας παρακάλεσε να ετοιμάσουμε ένα μνημόνιο και να του το θέσουμε υπόψιν, με τις δικές μας απόψεις για την εξέλιξη σε όλα τα θέματα αυτά στη χώρα μας», αποκάλυψε ο κ. Ζερεφός μιλώντας στον Realfm.

Πάντως, ο ακαδημαϊκός παραδέχθηκε ότι παρά την ένταση του φαινομένου και την αδυναμία να σταματήσει η πυρκαγιά «κάποιοι μπορούσαν να σωθούν».

«Ήταν συνδυασμός, ήταν ισχυρός άνεμος, ο οποίος δημιούργησε με την έναρξη της πυρκαγιάς - έπρεπε την πυρκαγιά αυτή να την προλάβουν ψηλά στο Νταού Πεντέλης ή στην Καλλιτεχνούπολη- εκεί χάθηκε η μάχη. Ήταν τόσο μεγάλη η ένταση και τόσο μεγάλα τα δέντρα που καιγόντουσαν που ήταν αδύνατον να σταματήσει η πυρκαγιά. Απλώς, έπρεπε να υπάρχουν άλλα θέματα, εκκένωσης της περιοχής κ.τ.λ. τα οποία, και ο χρόνος ήταν πολύ μικρός, αλλά κάποιοι μπορούσαν να σωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
"Μνημόνιο" ζητήθηκε από τον ΠΘ Τσίπρα και όχι "υπόμνημα".Υπάρχει διακριτή διαφορά στην έννοια.Το πρώτο - χοντρικά - είναι διπλωματικό έγγραφο επί διεθνών συμβάσεων (που καταγράφει - για μην "ξεχαστούν" - τα δεσμευτικά συμφωνηθέντα).Το δεύτερο απλά καταγράφει - πάλι κυρίως για να μην ξεχαστούν -, ό, τι τυχόν συζητήθηκε ή θα συζητηθεί, χωρίς καμία δέσμευση.Καλά, σιγά μην ο ΠΘ πριν μιλήσει, ζητούσε π.χ. την γνώμη της κ. Θάνου, διευθύντριας του Νομικού του Γραφείου αν δεν απατώμαι.Εντάξει, είναι σήμερα 44, στις εκλογές 45, μέχρι τα 49 θα μάθει (ελπίζει και νομίζει).Εκτός και πάει σούμπιτος ξανά στο 4 % με όλα αυτά που ζήσαμε τριάμιση χρόνια τώρα.