Ζερεφός: Ο φετινός Απρίλιος ήταν ο πιο ζεστός των τελευταίων 120 ετών

Ζερεφός: Ο φετινός Απρίλιος ήταν ο πιο ζεστός των τελευταίων 120 ετών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο φετινός Απρίλιος ήταν ο πιο ζεστός των τελευταίων 120 ετώντονίζει ο ακαδημαϊκός περιβάλλοντος, Χρήστος Ζερεφός. 

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Ζερεφός σχολίασε, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι από τις υψηλές θερμοκρασίες της προηγούμενης εβδομάδας περάσαμε στη χθεσινή καταιγίδα και τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες. 

«Ο Απρίλιος ήταν ο πιο ζεστός μέσα σε περίπου 120 χρόνια που έχουμε μετρήσει στο Αστεροσκοπείο Αθηνών. Επίσης, ο Μάιος είναι μήνας που έχει γενικά αστάθειες. [...] Το χθεσινό σκαμπανέβασμα και αυτές οι ημέρες που περνάμε, δεν είναι ασυνήθεις για τον Μάιο. Το ενδιαφέρον είναι αν θα συνεχίσει η αστάθεια μέσα στον Ιούνιο. Δεν το ξέρει κανείς αυτό.

»»Αλλά αυτό που ξέρουμε όμως είναι γενικότερα ότι όλη η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου έχει αποσταθεροποιηθεί. Και αυτή όπως η Γη, αλλά εδώ είναι λίγο παραπάνω. Και μας ενδιαφέρει γιατί είναι οι καύσωνες στη μέση, και δεν ξέρουμε πόσοι θα έρθουν φέτος», ανέφερε.

«Όταν το ακραίο γίνει φυσιολογικό, τότε είναι που αρχίζουμε να ανησυχούμε. Όταν δηλαδή έχουμε συχνά τέτοιες μεγάλες αλλαγές», πρόσθεσε. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την κακοκαιρία Daniel: Οι τιμές στο τελάρο, στο ράφι και τα ευτράπελα

Ρεπορτάζ / Ακριβή μου μπάμια: Ημερολόγιο τιμών -μετά την κακοκαιρία- σε ράφια και τελάρα της λαϊκής

Η LiFO για πάνω από 20 ημέρες -και μετά το σαρωτικό πέρασμα του Daniel και του Elias από τον θεσσαλικό κάμπο- προχώρησε σε μία εκτενή έρευνα - καταγραφή στα σκαμπανεβάσματα των τιμών σε βασικά κηπευτικά προϊόντα: η εκτόξευση και τα ευτράπελα.
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ