Ζαχαράκη: Στις 14 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός

Ζαχαράκη: Στις 14 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Στις 14 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Μέχρι τότε θα συνεχιστεί η πιλοτική επανεκκίνηση με το Ισραήλ. «Οι Ισραηλινοί που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου και με αρνητικό τεστ pcr τις τελευταίες 3 μέρες θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα» ανακοίνωσε μιλώντας στο Mega. Αποκάλυψε ακόμα, ότι σε λίγες μέρες θα γνωστοποιηθεί η επικαιροποιημένη μορφή των πρωτοκόλλων για τον τουρισμό. «Πρέπει να επανεκκινήσει ο τουρισμός με ασφάλεια», πρόσθεσε.

Όπως είπε η κα Ζαχαράκη, για να εισέλθουν στην Ελλάδα τουρίστες θα χρειάζονται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ pcr ή και βεβαίωση πως έχουν νοσήσει κατά παρελθόν από τον ιό. «Όλα αυτά θα πιστοποιούνται με ένα πιστοποιητικό της ΕΕ» συνέχισε η υφυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι στις πύλες εισόδου της χώρας θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ.

Η υφυπουργός επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται να προηγηθούν στον εμβολιασμό οι εργαζόμενοι του τουρισμού και εκτίμησε ότι η επικείμενη τουριστική σεζόν θα έχει αρκετές κρατήσεις της «τελευταίας στιγμής», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο η σεζόν να παραταθεί.

Αύξηση επισκεψιμότητας προσδοκούν τα covid-free νησιά

Αύξηση επισκεψιμότητας αναμένεται σε νησιωτικούς προορισμούς, στους οποίους οι εμβολιασμοί των ντόπιων έχουν αγγίξει το 100% και χαρακτηρίζονται πλέον «Covid Free» τουριστικοί προορισμοί για το καλοκαίρι από τον διεθνή τύπο. 

Σύμφωνα με την περιοδική έκδοση των Ελλήνων Ξενοδόχων, μικρά νησιά των 1.000 κατοίκων κάνουν σχέδια για την φετινή τουριστική σεζόν. Καστελόριζο, Μεγανήσι, Καστός, Θύμαινα, Ψαρά, Κάλαμος, Φούρνοι, Οινούσσες είναι οι νησιωτικοί προορισμοί κάτω των 1.000 κατοίκων που έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός, ενώ η πρώτη δόση έχει γίνει στους πολίτες που μένουν στα νησιά, Ερεικούσσα, Αγαθονήσι, Νίσυρος, Γαύδος, Χάλκη, Μαθράκι, Λειψοί, Οθωνοί, Τήλος, Αρκοί.

Τα υπόλοιπα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων, όπως έχουν προγραμματιστεί στο σχέδιο Ελευθερία είναι τα εξής: Δονούσα, Ελαφόνησος, Σαρία, Κίμωλος, Άνω Κουφονήσι, Ηρακλειά, Ψαρά, Τέλενδος, Φολέγανδρος, Θηρασιά, Τριζόνια, Ανάφη, Σίκινος, Ψέριμος, Αμμουλιανή, Άγιος Ευστράτιος, Π. Τρίκερι, Σχοινούσα, Γυαλί, Αντικύθηρα, Περιστέρα, Αντίπαξοι, Μαράθι, Δοκός, Καλόλιμνος, Φαρμακονήσι.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ