Υπουργείο Παιδείας: Η λίστα με τα 50 νέα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία

Υπουργείο Παιδείας: Η λίστα με τα 50 νέα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Επεκτείνεται ο αριθμός των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων στη χώρα κατά 50, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 112.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας «στα 28 Πρότυπα και 34 Πειραματικά που ήδη λειτουργούσαν, από σήμερα προστίθενται άλλα 50 συνολικά νέα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως Πειραματικά ή ως Πρότυπα, 41 και 9 αντίστοιχα».

Έως σήμερα Πειραματικά σχολεία λειτουργούσαν σε 7 από τις 13, και Πρότυπα σε 5 από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενώ πλέον επεκτείνονται σε όλη τη χώρα.

Δηλαδή από το σχολικό έτος 2021-2022, και στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις θα λειτουργούν Πειραματικά σχολεία, και στις 10 από τις 13 και Πρότυπα.

«Δίνουμε τη δυνατότητα με αυτόν τον τρόπο σε μαθητές όλης της χώρας να συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές αυτές δομές και στην εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών, διδακτικών εργαλείων και άλλου εκπαιδευτικού υλικού, διδακτικών μεθόδων, τρόπων διοίκησης και λειτουργίας της σχολικής μονάδας» τονίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας.

Η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου και οι εξετάσεις για τα Πρότυπα τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.

πειραματικα Facebook Twitter
πειραματικα Facebook Twitter
πειραματικα Facebook Twitter
πειραματικα Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ