Υπουργείο Οικονομικών: Τον ταξιδιώτη θα επιβαρύνει ο φόρος διαμονής

Υπουργείο Οικονομικών: Τον ταξιδιώτη θα επιβαρύνει ο φόρος διαμονής Facebook Twitter
1

Τροποποίηση του άρθρου 53 του ν. 4389/2016 για τον φόρο διαμονής, ο οποίος επιβάλλεται από την 1.1.2018, προανήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα προβλέπεται ρητά ότι ο ταξιδιώτης, διαμένων, χρήστης του δωματίου ή διαμερίσματος, θα επιβαρύνεται από τον φόρο διαμονής.

Επίσης θα προβλέπεται ότι για την επιβολή του φόρου, εκδίδεται από τις υπόχρεες επιχειρήσεις ειδικό στοιχείο-απόδειξη είσπραξης φόρου διαμονής προς τον διαμένοντα.

Επιπλέον θα αποσαφηνίζεται ότι το ειδικό αυτό στοιχείο δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Politico: Η Ελλάδα πιέζει την ΕΕ για σκληρότερη στάση στο μεταναστευτικό

Ελλάδα / Politico: Η Ελλάδα πιέζει την ΕΕ για σκληρότερη στάση στο μεταναστευτικό

Το αυστηρότερο σχέδιο αποτροπής παράτυπης μετανάστευσης παρουσίασε ο Θάνος Πλεύρης στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, ζητώντας απελάσεις, ηλεκτρονική επιτήρηση και «κόμβους επιστροφής» εκτός ηπείρου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία. Υπάρχει στο εξωτερικό σε διάφορα κράτη. Υπάρχει όμως νομίζω για την τόνωση των τοπικών εσόδων, των Δήμων δηλαδή. Δεν "χάνονται" στον γενικότερο κουβά του Κρατικού Προϋπολογισμού. Αλλά όχι, μην ενισχυθεί η αποκέντρωση λίγο, μην αποκτήσουν οι Δήμοι μία επιπλέον πηγή εσόδων, εκεί νάναι σχεδόν απόλυτα εξαρτημένοι απο τις επιχορηγήσεις και τακτικές χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών.