Υπόθεση βιασμού οδηγού ταξί: «Αυτός που περιγράφετε δεν είμαι εγώ» είπε ο ηθοποιός στην απολογία του

Υπόθεση βιασμού οδηγού ταξί: «Αυτός που περιγράφετε δεν είμαι εγώ» είπε ο ηθοποιός στην απολογία του Facebook Twitter
0

Στις 24 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η απολογία του ηθοποιού Γιώργου Καρκά, μετά τη χθεσινή διακοπή της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. 

Ο νέος ηθοποιός χαρακτήρισε «ατιμωτική» την κατηγορία βιασμού που τον βαρύνει, με ενάγοντα έναν οδηγό ταξί. «Αυτός που περιγράφετε δεν είμαι εγώ. Ο καταγγέλλων με κατηγορεί γιατί θέλει να διώξει από πάνω του οτιδήποτε ομόφυλο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος κατά την τρίωρη απολογία του.

Ο ηθοποιός περιέγραψε αναλυτικά την δική του εκδοχή, επιμένοντας στην αθωότητα του:  «Καλώ ένα ταξί μέσω της εφαρμογής. Επιλέγω εκείνον που ήταν στα 3 λεπτά, δηλαδή από τους πιο κοντινούς. Πέρασαν λεπτά αρκετά και αποφάσισα να τον πάρω να δω εάν χάθηκε ή έφυγε. Τον ρώτησα αν έρχεται όντως και μου είπε πως έρχεται. Του ζήτησα να με πάει στην Ομόνοια σε ένα κατάστημα ερωτικών ειδών γιατί αργότερα θα έβρισκα ένα φίλο μου χωρίς να έχουμε ορίσει ώρα».

»Τον ρώτησα αν θα με περιμένει με ανοιχτό ταξίμετρο ή αν πρέπει να πάει άλλου. Ο λόγος που το ζήτησα ήταν επειδή έκανα χρήση ουσιών για συνεχόμενες ημέρες και στο παρελθόν όταν ήμουν σε τέτοια κατάσταση με χρέωναν άσχετα ποσά επειδή ήταν κλειστό το ταξίμετρο. Πέρασε ένα τέταρτο στο sex shop και μετά μπήκα σε ένα κατάστημα με ρούχα, κάνοντας του νόημα να με περιμένει. Εκείνος νόμιζε ότι του έκανα νόημα να βγει και ήρθε έξω από το κατάστημα ρούχων να δει αν χρειάζομαι κάτι. Του έδωσα την σακούλα από το κατάστημα ερωτικών ειδών, την πήγε στο αμάξι και πήρα τα ρούχα από το δεύτερο κατάστημα και μπήκα στο ταξί. Του είπα να με πάει στο Μοναστηράκι να φάω κάτι. Εκεί είδα ότι το ταξίμετρο ήταν κλειστό. Του λέω γιατί το έκλεισες; Μου λέει μην ανησυχείς ξέρω τις διαδρομές».

Κατά τον ηθοποιό, η συζήτηση που ακολούθησε ήταν γενικού περιεχομένου: για τις δουλειές τους, τις προτιμήσεις τους και τις οικογένειές τους. Σύμφωνα με τον κ. Καρκά, ο οδηγός ταξί του είπε σε κάποιο σημείο: «Έχω σχέση με μια κοπέλα αλλά δεν κάνω διακρίσεις σε σχέση με το φύλο. Δεν κάνω διακρίσεις, έχω εμπειρίες και με τα δυο φύλα».

Η στάση για φαγητό

Φτάνοντας στο κατάστημα που σταμάτησαν για φαγητό, ο ηθοποιός κατέβηκε να φάει όπως λέει ο ίδιος. «Μου είπε να κατέβει κι εκείνος να πάει τουαλέτα. Αυτός ήταν ο λόγος που κατέβηκε. Παραγγείλαμε και οι δυο τελικά φαγητό, όταν εκείνος έβγαλε να πληρώσει επειδή είχε 50αρικο και δεν υπήρχαν ρέστα του είπα "άσε πληρώνω εγώ και τα βρίσκουμε στην κούρσα". Επειδή εγώ δεν βιαζόμουν κι εκείνος ήθελε να φάει, καθίσαμε στο μαγαζί. Εγώ πήγα να πάρω τα τσιγάρα μου από το ταξί. Δεν τα βρήκα, πέταξα το σακίδιο πίσω και γύρισα στο σαντουιτσάδικο».

«Έψαχνα νευρικά τα τσιγάρα μου γιατί έκανα χρήση 3 ημέρες. Θεωρώ ότι επειδή έκανα απότομες κινήσεις, εκεί πετώντας τα πράγματα ίσως άνοιξε το μπουκαλάκι με το popper. Όταν γύρισα στο μαγαζί συζητήσαμε για τις ερωτικές εμπειρίες μας, χωρίς να υπάρχει κάποια διάθεση ανάμεσα μας βέβαια. Μετά σκέφτηκα μέχρι να μου στείλει ο φίλος μου να βρεθούμε να πάμε να δούμε τι γίνεται στο πάρκο εκείνο κάτω από το Γκάζι, που ήξερα ότι γίνονται υπαίθριες γνωριμίες ομοφυλοφίλων ατόμων» λέγοντας ότι αποφάσισαν να πάνε μαζί.

Για το popper είπε: «Αισθάνθηκα άσχημα που προερχόταν από εμένα αυτή η μυρωδιά. Του είπα να ανοίξουμε αμέσως τα παράθυρα γιατί ντράπηκα και ήξερα ότι μυρίζει. Διαπίστωσα ότι πράγματι έχει ανοίξει το μπουκαλάκι γιατί ήταν υγρό απ έξω. Το σκούπισα όπως μπορούσα και συνεχίσαμε».

Στο πάρκο, παρόντες ήταν και άλλοι άνθρωποι. «Είδα έναν μελαχρινό τύπο να μας κοιτάζει. Του λέω "ρε μας κοιτάζει αυτός". Το συζητήσαμε και ο τύπος ήρθε προς το μέρος μας. Ήρθε λίγο στο παράθυρο μου και συζητήσαμε λίγο. Βγήκαμε μετά από το ταξί. Εκεί ο τύπος μου πρότεινε να κάνουμε κάτι ερωτικό και του λέω "όχι εγώ, το παιδί είπα" κι έδειξα τον οδηγό κάνοντας πλάκα. Μετά του είπα να πάμε καμία βόλτα στο παρκάκι να δούμε τι παίζει. Περίμενα να μου στείλει ο φίλος μου να τον συναντήσω».

Κατά τον ίδιο, περπάτησαν στο αλσύλιο όπου είδαν εκ νέου τον άνδρα: «Κάποια στιγμή τον έχασα από το οπτικό μου πεδίο. Άρχισα να τον ψάχνω και μετά από πέντε λεπτά άρχισα να σκέφτομαι μήπως έφυγε μαζί με τα πράγματά μου. Τον πήρα τηλέφωνο από το κινητό μου και δεν το σήκωσε. Με πήρε πίσω και μου είπε ότι είναι στο ταξί. Όταν έφτασα εκείνος κάτι έφτιαχνε στο πορτ μπαγκάζ. Στο μεταξύ είχα δώσει ραντεβού με τον φίλο μου σε 40 λεπτά από τότε στο σταθμό Αττική. Σε εκείνο το σημείο, από την χρήση, την κόπωση και την αφαγία, δεν άντεξα και κοιμήθηκα», υποστήριξε ο κατηγορούμενος, λέγοντας πως συνήλθε πια στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. 

«Ξύπνησα πια στο Ιπποκράτειο. Ανοίγω τα μάτια μου και δεν καταλάβαινα πού είμαι. Έβλεπα κόσμο να κοιτάζει επικριτικά, όπως κάνουμε όλοι όταν βλέπουμε ένα χρήστη σε αυτή την κατάσταση. Όταν είδα γιατρό κατάλαβα ότι θα πρέπει να αποκοιμήθηκα στο ταξί. Ντράπηκα. Ήθελα να πω να με κοιτάζουν. Δεν ήθελα να εξετάστω γιατί στο παρελθόν είχα πέσει σε τοξικό κόμμα και δεν ήθελα να ενημερωθεί η οικογένεια μου. Κάπου εκεί βλέπω στο βάθος τον οδηγό να ουρλιάζει "τι μου κάνατε αλήτες;". Προσπέρασε τους πάντες και ήρθε και με χτύπησε. Ξαφνικά άρχισαν να με τραβάνε. Ο ένας αστυνομικός μού έβαζε χειροπέδες και ο άλλος τραβούσε φωτογραφίες την ταυτότητα μου. Με συνέλαβαν χωρίς λόγο, απλώς επειδή κάποιος ούρλιαζε. Το 1,5 γραμμάριο το βρήκαν στο τμήμα».

Όπως περιέγραψε, την επόμενη ημέρα στο τμήμα είδε τον οδηγό ταξί να καταθέτει και, όταν ερωτήθηκε για το εάν θέλει ιατροδικαστή, απάντησε θετικά. «Εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ζητά ιατροδικαστή. Μέχρι που αποκοιμήθηκα εγώ, χαζολογούσαμε, δεν είχε γίνει τίποτα. Αυτός δεν αποκοιμήθηκε πουθενά! Τα gps το δείχνουν! Σε 16 λεπτά που σταματήσαμε σε σημείο εμφανές που κανείς δεν μπορούσε να πάθει κανένα κακό. Δεν παραδέχεται ότι ήρθε βόλτα μαζί μου στο πάρκο προκειμένου να αποκρύψει οποιαδήποτε συμπεριφορά δική του που ίσως υποκρύπτει ομόφυλο ερωτισμό. Πώς όταν με πήγε στο νοσοκομείο έκανε σαν τρελός να με σώσουν οι γιατροί και μετά ζητούσε ιατροδικαστή; Όταν ένας άνθρωπος έχει περάσει από ανακριτή για υπόθεση ναρκωτικών και φτάνει σε ένα νοσοκομείο με έναν που έχει πάνω του ναρκωτικά και είναι τέζα, γι αυτό φώναζε, φοβόταν μήπως πάει φυλακή».

«Καθαρές» οι τοξικολογικές εξετάσεις

Ο κατηγορούμενος επέμεινε ότι οι εξετάσεις DNA και οι τοξικολογικές ήταν «καθαρές»: «Εγώ πιστεύω ότι αυτοτραυματίστηκε για να εξυπηρετήσει το σενάριο της ρίψης ουσιών και υπό τον φόβο ότι μπορεί να μπλέξει εξαιτίας των προηγούμενων υποθέσεών του με τα ναρκωτικά. Γνωρίζει ότι δεν έχει κακοποιηθεί. Εξετάστηκε 20 ώρες μετά, δεν θα επωμιστώ εγώ ότι κάνει εκείνος. Ακόμα και όταν με πήγε στο νοσοκομείο έκανε διπλάσια ώρα. Πιστεύω ότι σκέφτηκε να με παρατήσει κάπου αλλά μετά θυμήθηκε ότι τον είχα πάρει από Beat. Πιστεύω ότι εάν δεν είχε πάρει διαστάσεις η ιστορία και δεν είχαν βγει τα στοιχεία μου, μπορεί να ζητούσε και χρήματα από την οικογένειά μου. Σε όλη τη ζωή μου όταν βρίσκομαι με γυναίκα είναι επειδή την θαυμάζω και όταν βρίσκομαι με άντρα είναι γιατί τον καμαρώνω. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι είναι άκρως ατιμωτικό, με θίγει, είμαι 443 ημέρες φυλακή. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι δεν είμαι εγώ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, που παρουσίασε αναλυτικά και την ομολογία, ακολούθησε η εξής στιχομυθία με την έδρα:

Πρόεδρος: Πώς τον επιλέξατε;

Κατηγορούμενος: Ήταν ο κοντινότερος, αν είχα κριτήριο την φωτογραφία δεν θα τον διάλεγα.

Πρόεδρος: Τον φίλο σας πότε θα τον βρίσκατε;

Κατηγορούμενος: Δεν είχαμε συγκεκριμένο ραντεβού, θα βρισκόμασταν σίγουρα, αλλά την ώρα θα την καθορίζαμε στην πορεία.

Π: Πώς κάνατε τέτοια συζήτηση;

Κ: Προέκυψε από το μέρος που πήγαινα εγώ. Φαντάζομαι αν του έλεγα να με πάει σε μαγαζί με παπούτσια δεν θα κάναμε τέτοια συζήτηση.

Π: Στο σημείο που χάσατε τον οδηγό στο πάρκο, πώς τον χάσατε;

Κ: Ήταν πίσω μου όταν περπατούσαμε. Δεν κοίταξα για ένα-δυο λεπτά και μετά κατάλαβα ότι δεν ακούω τα βήματά του. Δεν τον είδα γύρω μου.

Π: Πού ήταν στο διάστημα της απουσίας του;

Κ: Δεν το γνωρίζω.

Π: Με τον κύριο με το μπεζ απλώς συνομίλησαν;

Κ: Ναι, εγώ αυτό είδα.

Π: Υπήρχε καφές του οδηγού στο ταξί;

Κ: Δεν παρατήρησα. Αλλά σε κάθε περίπτωση πώς να ξέρω, αν ήθελα να του ρίξω κάτι στον καφέ, πόσο θα πιει;

Π: Υπήρχε επαφή με τρίτο πρόσωπο;

Κ: Λεκτική επαφή είδα. Γενικά όμως προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω του οτιδήποτε ομόφυλο.

Π: Είπατε ότι πιθανόν να αυτοτραυματίστηκε ο οδηγός. Γιατί να μπει σε τέτοια διαδικασία; Γιατί να ρισκάρει να βγει στη δημοσιότητα;

Κ: Δεν το περίμενε φαντάζομαι. Ούτε εγώ. Εγώ για πολλές ημέρες νόμιζα ότι είχα μπλέξει για το 1,5 γραμμάριο. Δεν καταλάβαινα για ποιο πράγμα κατηγορούμαι.

Π: Για κάποιες φωτογραφίες με αρκετή βία στο κινητό σας ή με οδηγούς ταξί τι έχετε να πείτε;

Κ: Είναι σαν να ανοίγει κάποιος την ντουλάπα σου και να διαλέγει όλες τις κόκκινες μπλούζες σου και να λέει ότι έχεις εμμονή με το κόκκινο. Έτσι έγινε και με τα αρχεία μου. Είχα άπειρα και μιλούν για αυτά.

Στη δικαστική αίθουσα σημειώθηκε ένταση:  «Αν αυτός ο άνθρωπος βγει έξω η επόμενη μάνα θα κλαίει το παιδί της στο χώμα», φώναξε η μητέρα του οδηγού ταξί. «Μισή ώρα τι κάναμε στο πάρκο αγορίνα μου;» φώναξε ο κατηγορούμενος στον οδηγό ταξί, με την μητέρα του να επιχειρεί να επιτεθεί στον ηθοποιό.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων

 

«Γνώρισα τον κατηγορούμενο στο Facebook πριν από ένα χρόνο. Η προσφορά σεξ είναι απλή στις μέρες μας. Το να χρειαστεί κάποιος να βιάσει όταν έχει να πάει σε σεξουαλικό πάρτι, είναι αχρείαστο. Τα ποπερς να ξέρετε ότι είναι απλώς χαλαρωτικά και πωλούνται νόμιμα ως αποσμητικό χώρου» είπε στην έδρα ο Γρηγόρης Βαλιανάτος που κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη.

Υπέρ του ηθοποιού κατέθεσαν η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Σπύρος Μπιμπίλας. «Δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι σαν αδελφός μου. Δεν το έχει κάνει», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ένας ιατροδικαστής που επίσης κατάθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του ηθοποιού, έκανε λόγο για αντιφάσεις και λάθη στα συμπεράσματα ιατροδικαστικής έκθεσης. Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι τα σημάδια που βρέθηκαν στον οδηγό ταξί θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί ακόμα και από δυσκοιλιότητα ή «ξύσιμο με το νύχι», προκαλώντας την έντονη αντίδραση της πολιτικής αγωγής. «Από αυτά τα ευρήματα που βρήκαν οι συνάδελφοι δεν μπορεί να τεκμηριωθεί βιασμός» κατέληξε ο τεχνικός σύμβουλος που διόρισε ο κατηγορούμενος.

Η κατάθεση του γενετιστής Φιτσιάλος: Αποκλείεται η σεξουαλική κακοποίηση μέσα στο αυτοκίνητο


Ακολούθησε η κατάθεση του γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου, ο οποίος ανάφερε ότι στο ταξί δεν βρέθηκε ίχνος σπέρματος ή αίματος, που «δεν δείχνουν εικόνα σεξουαλικης πράξης». Από την εξέταση που έγινε στο σώμα του οδηγού ταξί, ο γενετιστής εξήγησε ότι δεν βρέθηκε πάνω του DNA του κατηγορουμένου. Σχετικά με τα ερωτικά βοηθήματα υποστήριξε ότι επίσης δεν βρέθηκε DNA του οδηγού ταξί, παρά μόνο του ηθοποιού και άλλων ατόμων.

«Δεν γίνεται να υπήρξε 18 λεπτά επαφή κατά το κατηγορητήριο, να υπήρξε τριβή και όχι απλή επαφή και να μην έχει βρεθεί ίχνος γενετικού υλικού. Θα έπρεπε να έχουμε βρει τόνους! Αποκλείεται να έχει συμβαίνει σεξουαλική κακοποίηση μέσα στο αμάξι αυτό».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ