Υπ. Παιδείας: Δεν καταργείται ο εκκλησιασμός των μαθητών Δημοτικού

Υπ. Παιδείας: Δεν καταργείται ο εκκλησιασμός των μαθητών Δημοτικού Facebook Twitter
1

Δεν καταργείται ο εκκλησιασμός στα Δημοτικά σχολεία διαμηνύει το υπουργείο Παιδείας, ενώ υπογραμμίζει την έγκριση της διάταξης για την κλήρωση του σημαιοφόρου, από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας, που εξέτασε το επίμαχο σχέδιο διατάγματος Γαβρόγλου, διατύπωσε την εκτίμηση πως όπως είναι διατυπωμένη η σχετική διάταξη «επιτρέπει την χωρίς κριτήρια παντελή κατάργηση του εκκλησιασμού».

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει σε ανακοίνωσή του, απαντώντας «στα περί δήθεν κατάργησης του εκκλησιασμού»:

«Με αφορμή δημοσίευμα σε ιστότοπο που αναφέρει ψευδώς ότι καταργείται ο εκκλησιασμός των μαθητών του δημοτικού, το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει: Η δημοσιογραφική αγυρτεία συνεχίζεται από τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας όπως ήταν φυσικό, με καθοδηγητή  τον ιστότοπο -αυτή τη φορά- του συνώνυμου του κιτρινισμού.


»Το ΣτΕ όπως ομολογούν πια όλα τα ΜΜΕ, ενέκρινε τη διάταξη για την κλήρωση του σημαιοφόρου. Αφού συντήρησαν για λίγες μέρες το ένα ψέμα σήμερα αρχίζει νέο σίριαλ με νέο ψέμα περί δήθεν κατάργησης του εκκλησιασμού εκ μέρους του Υπουργείου.


»Ας το επαναλάβουμε: το Προεδρικό Διάταγμα που εκσυγχρονίζει και εκδημοκρατίζει τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων, αντικαθιστώντας ένα αναχρονιστικό Π.Δ. του 1998.


»Το Π.Δ., όπως άλλωστε όλα τα Προεδρικά Διατάγματα, ελέγχονται από το ΣτΕ, τις νομικές υπηρεσίες της Προεδρίας της Δημοκρατίας και υπογράφονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι κιτρινισμοί προφανώς στόχο έχουν όχι μόνον τον Υπουργό Παιδείας αλλά και τους πολιτειακούς και κρατικούς θεσμούς.


»Το παιχνίδι του κιτρινισμού όταν εμπλέκει τον Ανώτατο Πολιτειακό Άρχοντα και το Ανώτατο Δικαστήριο, απειλεί ευθέως την Δημοκρατία. Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ