ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Υπ. Εργασίας: Διορθώθηκε εσφαλμένη παρακράτηση υπέρ ΕΟΠΥΥ

Υπ. Εργασίας: Διορθώθηκε εσφαλμένη παρακράτηση υπέρ ΕΟΠΥΥ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Απάντηση σε σημερινά δημοσιεύματα που πως δεν έχει γίνει η επιστροφή των αναδρομικών της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ -που επεστράφησαν από την κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2017- σε χήρες, χήρους και ανήλικα τέκνα δικαιούχους της σύνταξης του θανόντα» δίνει το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, διευκρινίζει ότι:

Όλοι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου (χήρες, χήροι και ανήλικα τέκνα) έχουν λάβει την επιστροφή των αναδρομικών που τους αντιστοιχεί.


Τα αναδρομικά ποσά που προκύπτουν για το χρονικό διάστημα πριν από την επέλευση του θανάτου του συνταξιούχου εμπίπτουν στο κληρονομικό δίκαιο και αποδίδονται στους δικαιούχους διάδοχους και στους νόμιμους κληρονόμους κατόπιν υποβολής αίτησης.


Την υποχρέωση υποβολής αίτησης για την είσπραξη των αναδρομικών, εφόσον υπάρχουν κληρονομικά δικαιώματα, προέβλεψαν οι σχετικές εγκύκλιοι και επισήμανε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με Δελτίο Τύπου από τις 30/11/2017.


Για όσες περιπτώσεις είσπραξης αναδρομικών με κληρονομικό δικαίωμα δεν υποβληθούν αιτήσεις έως 31/10/2018, τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν αυτόματα στα πρόσωπα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου (χήρες, χήροι και ανήλικα τέκνα).


Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «η σημερινή κυβέρνηση διόρθωσε την εσφαλμένη παρακράτηση υπέρ ΕΟΠΥΥ που είχαν επιβάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και εξασφάλισε τα χρήματα για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των συνταξιούχων. Ήδη 1.239.069 δικαιούχοι έχουν εισπράξει τα αναδρομικά της σχετικής εισφοράς.

Η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων δεν μπορεί να ακυρώσει το θετικό μέτρο της επιστροφής των αναδρομικών που η κυβέρνηση έκανε πράξη» καταλήγει του υπουργείο.

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: Για 1-2 κλωτσιές μιλά ο δράστης

Ελλάδα / Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: «Τον κλώτσησα μία ή δύο φορές» ισχυρίζεται ο δράστης

Με σκυφτό κεφάλι πέρασαν την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι ο 40χρονος και η 36χρονη γυναίκα που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 64χρονου στην Αρκαδία
LIFO NEWSROOM