Ξενοδοχεία δίνουν μπόνους 200 ευρώ σε όσους φέρνουν νέους εργαζομένους

Ξενοδοχεία: Μπόνους έως 200 ευρώ σε όσους φέρνουν νέους εργαζομένους Facebook Twitter
0

Ξενοδόχοι προβαίνουν σε όλο και πιο πρωτότυπες πρακτικές για να αυξήσουν το προσωπικό τους, δίνοντας πλέον οικονομικά κίνητρα σε όσους φέρουν νέους εργαζόμενους στη δουλειά. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως γράφει ο Ηλίας Μπέλλος στην «Καθημερινή», σε κάθε εργαζόμενο που θα προσελκύσει έναν καινούργιο, πολλές επιχειρήσεις του κλάδου έχουν ξεκινήσει να προσφέρουν μπόνους έως και 200 ευρώ. Ωστόσο, πρόσφατα  έχει προστεθεί ως προϋπόθεση η παραμονή του νέου εργαζομένου για τουλάχιστον ένα μήνα, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις που εργαζόμενοι έφεραν ανθρώπους, πήραν τα 200 ευρώ και οι τελευταίοι έφυγαν μετά από μερικές μέρες. 

Η πρακτική αυτή του μπόνους ξεκίνησε λίγο μετά το Πάσχα, όταν κατέστη πλέον σαφές πως παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία η ταξιδιωτική κίνηση προς την Ελλάδα ανακάμπτει δυναμικά και πιθανόν να υπερβεί και τα επίπεδα ρεκόρ του 2019.

Αρχικώς υιοθετήθηκε από μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά σταδιακά επεκτάθηκε και σε πολυτελή συγκροτήματα της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Τις τελευταίες εβδομάδες όμως εφαρμόζεται ευρέως μεταξύ άλλων και από μεγάλους ομίλους που διαθέτουν πολλές χιλιάδες κρεβάτια ανά την επικράτεια.

Σε κάθε περίπτωση, ενδεικτικό των κενών θέσεων εργασίας στον τουριστικό τομέα είναι ότι μόλις πριν από μία βδομάδα η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) ζήτησε από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών να επιτραπεί σε συνταξιούχους και εκπαιδευτικούς του Δημοσίου να απασχοληθούν στον τουρισμό χωρίς να υποστούν τις σχετικές συνέπειες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ