ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Ξεναγοί: «Ορατός ο κίνδυνος εξαφάνισης του κλάδου» - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας

Ξεναγοί: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια - «Ορατός ο κίνδυνος εξαφάνισης του κλάδου» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα στα Προπύλαια το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Το σωματείο καταγγέλλει πως οι ξεναγοί είναι χωρίς εισόδημα από τον Μάρτιο του 2020 και προειδοποιεί για «μια μακροχρόνια ανεργία που απειλεί την ύπαρξή μας».

«Ο ελληνικός τουρισμός επανεκκινεί επίσημα στις 15 Μαΐου αλλά οι προοπτικές για περιηγήσεις- ξεναγήσεις είναι μηδαμινές. Η υπερβολική καθυστέρηση στην ανακοίνωση και η ασάφεια των Πρωτοκόλλων Ασφαλείας όσον αφορά τις ξεναγήσεις έχει αποτρέψει τα τουριστικά γραφεία να προγραμματίσουν έγκαιρα ταξίδια με περιήγηση στην χώρα μας», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση προσθέτοντας πως η οικονομική στήριξη της Πολιτείας προς τους Ξεναγούς από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα ήταν «ελάχιστη, αντίθετα προς κάθε λογική».

Οι διπλωματούχοι ξεναγοί  ζητούν αναδρομική αποζημίωση για τους 6 μήνες του 2020 με ένσημα, αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021 με ένσημα, κάλυψη των ενσήμων τους καθώς όπως αναφέρουν το 2020 έλαβαν μόνο 50 ένσημα με αποτέλεσμα η χρονιά να χαθεί τελείως σε συνταξιοδοτικό επίπεδο, ένταξη στην κατηγορία των κορωνόπληκτων και ρεαλιστικά και λειτουργικά πρωτόκολλα για το 2021 για τις ομαδικές ξεναγήσεις.

«Είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη να στηριχθούν ουσιαστικά οι Διπλωματούχοι Ξεναγοί της Ελλάδας, ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες του Τουρισμού της χώρας μας», αναφέρουν οι ξεναγοί και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας πως είναι «ορατός ο κίνδυνος εξαφάνισης ενός κλάδου που από τη δεκαετία του 1950 είναι συνδεδεμένος άρρηκτα με την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας και την εξασφάλιση της μοναδικής αξίας του τουρισμού μας».

Ελλάδα
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ