Ξανά πυροβολισμοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Άνοιξε πυρ δίπλα στο χριστουγεννιάτικο χωριό

Ξανά πυροβολισμοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Άνοιξε πυρ δίπλα στο χριστουγεννιάτικο χωριό Facebook Twitter
0

Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μια μέρα μετά το σοβαρό περιστατικό στα Λαδάδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, αστυνομικός εκτός υπηρεσίας ενημέρωσε το κέντρο της άμεσης δράσης για έναν 60χρονο Γεωργιανό ο οποίος κυνηγούσε τρία άτομα κρατώντας πιστόλι και μαχαίρι στην οδό Παναγίας Χαλκέων, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας αρχαίας αγοράς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο 60χρονος πυροβόλησε τουλάχιστον δυο φορές όμως τα άτομα που κυνηγούσε κατάφεραν να διαφύγουν. Το σημείο αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ο δράστης συνελήφθη στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Παναγίας Χαλκέων. Είχε προλάβει να πετάξει το μαχαίρι και το πιστόλι (τύπου walther) κάτω από αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν το πιστόλι και το μαχαίρι όμως δεν βρέθηκαν οι κάλυκες. Ο 60χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Σε βάρος του θα σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και θα οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή το βράδυ, άγνωστοι άνοιξαν πυρ και έριξαν περισσότερες από τριάντα σφαίρες στον αέρα ενώ πανικόβλητοι οι εργαζόμενοι και οι θαμώνες των καταστημάτων των Λαδάδικων προσπαθούσαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περίπου τριάντα κουκουλοφόροι κινήθηκαν από την οδό Σαλαμίνος προς την πλατεία Μοριχόβου. «Στάθηκαν στη μέση της πλατείας. Άλλοι φώναζαν και άλλοι κουνούσαν τα ρόπαλα που κρατούσαν. Όλοι φορούσαν κουκούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ξαφνικά άρχισαν να τρέχουν προς την οδό Παγγαίου. Τότε ακούστηκαν οι πυροβολισμοί» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο thestival.gr. Τα άτομα που είχαν τα πιστόλια πυροβόλησαν περίπου τριάντα φορές στον αέρα. Δεν στράφηκαν εναντίον κάποιου. Μέσω της λεωφόρου Νίκης επέστρεψαν στην οδό Σαλαμίνος. Επιβιβάστηκαν στα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αντώνης Σαμαράς αποχαιρέτησε την κόρη του Λένα: «Πνοή αγάπης που γέμισε τη ζωή μας»

Ελλάδα / Ο Αντώνης Σαμαράς αποχαιρέτησε την κόρη του Λένα: «Πνοή αγάπης που γέμισε τη ζωή μας»

«Τι να πει ένας πατέρας που χάνει το παιδί του, τι να πει μια μητέρα που χάνει το σπλάχνο του, τι να πει ένας αδελφός που χάνει το άλλο του μισό όταν η ψυχή του χάνει τον πιο πιστό της σύντροφο», είπε ο πατέρας της
LIFO NEWSROOM
Κηδεύεται η Λένα Σαμαρά: Στο Α' Νεκροταφείο το τελευταίο αντίο 

Ελλάδα / Κηδεύτηκε η Λένα Σαμαρά: Στο Α' Νεκροταφείο το τελευταίο αντίο 

Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Ανδρουλάκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ευάγγελος Βενιζέλος, πλήθος κόσμου και πολιτικοί αποχαιρετούν την κόρη του πρώην πρωθυπουργού, που πέθανε αιφνιδιαστικά
LIFO NEWSROOM
Βόλος: Νέες διαμαρτυρίες για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris» με Ισραηλινούς τουρίστες

Ελλάδα / Βόλος: Νέες διαμαρτυρίες για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris» με Ισραηλινούς τουρίστες

Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι αντιτίθενται στις πολιτικές του Ισραήλ και καταγγέλλουν πως το πλοίο «μεταφέρει τουρίστες και στρατιώτες του IDF που έχουν εμπλακεί στις επιχειρήσεις στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Ασανσέρ έπεσε από τον 3ο όροφο στο «Γεννηματάς» – Εργαζόμενη σώθηκε την τελευταία στιγμή

Ελλάδα / Ασανσέρ έπεσε από τον 3ο όροφο στο «Γ. Γεννηματάς» – Εργαζόμενη σώθηκε την τελευταία στιγμή

Η εργαζόμενη βγήκε από τον ανελκυστήρα λίγο πριν ο θάλαμος κατεβεί απότομα στο ισόγειο - Ο ανελκυστήρας διαθέτει εν ισχύ όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά συντήρησης αναφέρει το νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM