Στο στόχαστρο του εισαγγελέα έχουν μπει ύποπτα πιστοποιητικά εμβολιασμού που φέρεται να προσκόμισαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

 

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί εάν τα πιστοποιητικά είναι πλαστά και έχει διαπραχθεί το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

 

Η διοίκηση του νοσοκομείου ελέγχει ως ύποπτα περίπου 20 πιστοποιητικά εμβολιασμού, που φέρεται να εκδόθηκαν από Κέντρο Υγείας στη δυτική Θεσσαλονίκη, σε περίοδο που το ίδιο το νοσοκομείο λειτουργούσε ως εμβολιαστικό κέντρο.

 

Κατά πληροφορίες, ανάμεσα σε αυτά τα πιστοποιητικά, είναι και έγγραφα υγειονομικών του νοσοκομείου που μέχρι πρότινος υιοθετούσαν έντονα αντιεμβολιαστική ρητορική. 

 

Παράλληλα, διερευνάται περίπτωση εργαζόμενου που παρουσίασε πιστοποιητικό νόσησης, και έναν μήνα αργότερα εμφάνισε πιστοποιητικό εμβολιασμού.

 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα από την αστυνομία.