Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας καταγράφεται σήμερα, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, με τον υδράργυρο να πέφτει σε πολλές περιοχές κάτω από το μηδέν. 

 

Στα δυτικά και βόρεια σημειώνονται ήδη λίγες νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο.

 

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ορεινές περιοχές, στα ανατολικά και στα νότια της χώρας, καθώς και σε περιοχές της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα).

 

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 8 και πιθανώς 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

 

Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός, κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

 

Αναλυτικά ο καιρός ανά περιοχή

 

Αττική: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Τα ακραία φαινόμενα θα σταματήσουν το απόγευμα.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 έως 6 μποφόρ και πρόσκαιρα, στα ανατολικά, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

 

Θεσσαλονίκη: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι βόρειοι- βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

 

Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες κυρίως στη Χαλκιδική τις πρωινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα).

 

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεάς, δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλία, ανατολικής Στερεάς, Εύβοιας, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) κυρίως στην Εύβοιας, την ανατολικής Στερεάς και την ανατολικής Πελοποννήσου.

 

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. χιόνια στα ορεινά κυρίως της Κρήτης. Άνεμοι βόρειοι 6 με 8 μποφόρ και θερμοκρασία: από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

 

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ορεινά των νησιών του βορείου αιγαίου πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 5 με 7, στα νότια 7 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ζάκυνθος: Λίγες παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.