Τσικνοπέμπτη: Στο φουλ οι προετοιμασίες με ρεζερβέ τραπέζια στο 100% - «Βασιλιάς» το σουβλάκι

Τσικνοπέμπτη: Στο φουλ οι προετοιμασίες με ρεζερβέ τραπέζια στο 100% - «Βασιλιάς» το σουβλάκι Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Στο φουλ βρίσκονται οι προετοιμασίες στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης.

Τόσο τα εστιατόρια, όσο και αρκετά καφέ – μπαρ ετοιμάζουν εξωτερικά ψησίματα από τις μεσημεριανές ώρες με μουσική και χορό, ενώ ήδη υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που έχουν προνοήσει από νωρίς να εξασφαλίσουν τραπέζι.

Η τροφοδοσία από την πλευρά των επιχειρηματιών έχει ήδη ξεκινήσει καθώς εκτιμάται πως τα νούμερα των κρεάτων αλλά και των συνοδευτικών που θα απαιτηθούν θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο με βάση τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για άνοδο της θερμοκρασίας και την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

«Η ζήτηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Στο κατάστημα του κέντρου τέτοιες μέρες δεν κάνουμε κρατήσεις, καθώς θα επιχειρήσουμε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατό περισσότερους πελάτες που θα θελήσουν να τηρήσουν το έθιμο. Αντίθετα, στο εστιατόριο μας στη δυτική είσοδο της πόλης σχεδόν το 100% των τραπεζιών είναι ήδη ρεζερβέ», ανέφερε ο επιχειρηματίας Σταύρος Σωτηρούδης με καταστήματα εστίασης τόσο στα ανατολικά, όσο στο κέντρο και δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Το σουβλάκι, ο «βασιλιάς» της ψησταριάς

Το σουβλάκι, είτε χοιρινό, είτε κοτόπουλο, είναι ο «βασιλιάς» του ψησίματος και αποτελεί το «Νούμερο 1» στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Και οι κρεοπώλες της Θεσσαλονίκης εκτιμούν πάντως πως τη φετινή χρονιά θα υπάρχει αύξηση τόσο στις πωλήσεις των κρεάτων όσο και στα εξωτερικά ψησίματα και αυτό λόγω του πολύ καλού καιρού και της διάθεσης του κόσμου να επιστρέψει σε παλιές, προ πανδημίας, συνήθειες.

«Οι παραγγελίες ξεκίνησαν δειλά δειλά, ωστόσο, οι Έλληνες ακόμη και στα ψησίματα με την παρέα τους είμαστε της τελευταίας στιγμής. Οι σύλλογοι και τα σχολεία έχουν προνοήσει για τις προμήθειες. Εκτιμούμε όμως πως θα υπάρξει αύξηση στις πωλήσεις των κρεάτων φέτος για τους εξής δύο λόγους: τον πολύ καλό καιρό συγκριτικά με πέρσι και την απελευθέρωση όλων των μέτρων του κορωνοϊού», ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, Νίκος Μπαλαμπανίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα περίπου 900 κρεοπωλεία που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις στο νομό Θεσσαλονίκης υπάρχει επάρκεια κρεάτων, ενώ οι τιμές τους τελευταίους 4 – 5 μήνες παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

«Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε τις ποσότητες που θα πουληθούν, το σίγουρο είναι πως υπάρχει πλήρης επάρκεια στην αγορά αφού οι διακινητές μας προμηθεύουν καθημερινά με κρέατα. Την τιμητική του έχει το σουβλάκι, ακολουθούν με μεγάλη ζήτηση η πανσέτα και το λουκάνικο, όπως επίσης τα σουτζουκάκια. Τεμάχια που μπορούν να ψηθούν εύκολα και γρήγορα και είναι βολικό να φαγωθούν από την παρέα», συμπληρώνει ο πρόεδρος των κρεοπωλών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες εικόνες από το ανακαινισμένο Χίλτον - Σε λειτουργία το House of Nynn του The Ilisian

Ελλάδα / Οι πρώτες εικόνες από το ανακαινισμένο Χίλτον - Σε λειτουργία το House of Nynn του The Ilisian

Πρόκειται για την «πρώτη σύγχρονη λέσχη στην καρδιά της Αθήνας», όπως περιγράφεται ο νέος χώρος που φιλοδοξεί να εισάγει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής στην αστική καθημερινότητα, συνδυάζοντας τη γαστρονομία, την ευεξία, τον πολιτισμό και τον σύγχρονο σχεδιασμό υπό το πρίσμα της ευζωίας
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Από τα δάκρυα on air στην παραδοχή 4 φόνων - Η στιγμή που η μητέρα της την κατηγόρησε δημόσια

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Από τα δάκρυα on air στην παραδοχή 4 φόνων - Η στιγμή που η μητέρα της την κατηγόρησε δημόσια

Κατά τη διάρκεια του 2024, η Μουρτζούκου είχε εμφανιστεί επανειλημμένα σε εκπομπές, επιμένοντας ότι συνεργάζεται με τις Αρχές και πως «εκεί που πρέπει να μιλήσω, έχω μιλήσει»
LIFO NEWSROOM