Τσακρής: «Ναι» στην Εκκλησία - Έως 50 άτομα σε Μητροπολιτικούς Ναούς

Τσακρής: «Ναι» στην Εκκλησία - Έως 50 άτομα σε Μητροπολιτικούς Ναούς Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Θετική είναι η επιτροπή λοιμωξιολόγων για το αίτημα της Εκκλησίας να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών στους Μητροπολιτικούς Ναούς, όπως γνωστοποίησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Θανάσης Τσακρής.

Όπως ανέφερε η επιτροπή συζήτησε χθες το θέμα και υπήρξε συμφωνία, τονίζοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα προφύλαξης, δηλαδή η χρήση μάσκας, ο αερισμός των Ναών πριν και μετά τη λειτουργία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακρής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι συμφωνήθηκε στους Μητροπολιτικούς Ναούς να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων σε έως 50, (κληρικοί και λαϊκοί), ενώ ένα ασφαλές όριο είναι να υπάρχει ένα άτομο ανά 15 τμ.


Για το άνοιγμα των κομμωτηρίων

 

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ο κ. Τσακρής υποστήριξε ότι «είναι μία διαδικασία που δεν διαφέρει πολύ από την περίπτωση των άλλων τέτοιων παρεμφερών δραστηριοτήτων», τονίζοντας, ωστόσο, πως αυτό που έχει σημασία είναι να μην αυξηθεί η κινητικότητα.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι στην περίπτωση των κλειστών κομμωτηρίων, αυτές οι δραστηριότητες μεταφέρονται στα σπίτια και έχουν χειρότερα αποτελέσματα και γι' αυτό δόθηκε μια λύση που βοηθά χωρίς να συμβάλλει πολύ στην αύξηση του επιδημικού κύματος.

Ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται συζήτηση για άνοιγμα κάποιου άλλου κλάδου έως τις 7 Ιανουαρίου.

Για το Click away

Αναφερόμενος στο click away ο κ. Τσακρής έκανε λόγο για μία λύση που δίνει περιθώριο εκτόνωσης στον πληθυσμό. Είναι μία λύση που βοηθάει, χωρίς να συμβάλλει ιδιαίτερα στην αύξηση του επιδημικού κύματος, είπε, μεταξύ άλλων. 

Σημαντική συμβολή των πολιτών

 

Σημαντική χαρακτήρισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας τη συμβολή των πολιτών στη βελτίωση που παρατηρείται του επιδημικού κύματος. Σύμφωνα με τα όσα  υποστήριξε, τα μέτρα έχουν εφαρμοστεί σημαντικά. «Οι πολίτες αντιλαμβάνονται τη σημασία που έχουν τα μέτρα αυτά». «Υπάρχουν σημαντικά δεδομένα που δείχνουν αναστροφή της εξέλιξη του επιδημικού κύματος και σε αυτό έχουν συμβάλει όλοι οι πολίτες» συμπλήρωσε.

Συμβουλές για τις γιορτές

Ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία των επιστημόνων για τις μικρές συναντήσεις που αναμένεται να γίνουν μέσα στις γιορτές και προειδοποίησε ότι περιμένουν κορύφωση της επιδημίας τον Ιανουάριο.

Το πιο ασφαλές, τόνισε θα ήταν να μείνουμε όλοι μόνοι μας στα σπίτια μιας και καλό είναι όσοι μπορούν να το τηρήσουν.

Σημείωσε ωστόσο επειδή όπως είπε οι συναντήσεις αυτές «κάποιες φορές είναι αναπόφευκτες» όσοι συναντηθούν με ηλικιωμένους να φορούν μάσκα και να αποφύγουν κοινωνικές επαφές για παράδειγμα στην εργασία τους τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης συμβούλευσε να αερίζεται καλά ο χώρος και να τηρούνται οι αποστάσεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διήμερη αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποφάσισαν οι γιατροί

Ελλάδα / Διήμερη αποχή από ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποφάσισαν οι γιατροί

Αντιδρούν στη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που οι ιδιώτες γιατροί αρνηθούν να στηρίξουν το ΕΣΥ
LIFO NEWSROOM