Τρία πολεμικά πλοία στέλνει η Βρετανία στο Αιγαίο

Τρία πολεμικά πλοία στέλνει η Βρετανία στο Αιγαίο Facebook Twitter
1

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει τρία πολεμικά πλοία στο Αιγαίο, συμμετέχοντας στη ΝΑΤΟική δύναμη που θα επιτηρεί τα θαλάσσια σύνορα προκειμένου να αντιμετωπίσει τη διακίνηση προσφύγων από τα τουρκικά παράλια προς την Ευρώπη, μέσω Ελλάδας.

Η ανακοίνωση έγινε διά στόματος του Ντέιβιντ Κάμερον, λίγες ώρες όπως επισημαινει η εφημερίδα Guardian, μετά το νέο ναυάγιο κοντά στις τουρκικές ακτές που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 25 πρόσφυγες.

 «Πρέπει να σπάσουμε το επιχειρηματικό μοντέλο των λαθρεμπόρων και να σταματήσουμε την απελπισμένη ροή ανθρώπων στριμωγμένων σε αυτοσχέδια σκάφη για ένα άκαρπο και επικίνδυνο ταξίδι. Γι 'αυτό η αποστολή του ΝΑΤΟ είναι τόσο σημαντική. Είναι μια ευκαιρία για να σταματήσουν οι λαθρέμποροι και να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στους μετανάστες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, να γυρίσουν πίσω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και θα υποστηρίξει  αυτή την αποστολή", είπε ο Κάμερον.

Η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα, ως το πρώτο σημείο εισόδου για τους περισσότερους ανθρώπους που αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη, είναι κάτω από συντονισμένη πίεση από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να κάνει πολύ περισσότερα ώστε να σταματήσει η εισροή των προσφύγων και των μεταναστών από την Τουρκία.

Σημειώνει επίσης ενόψει της σημερινής συνόδου ότι ο επικεφαλής για τη χάραξη πολιτικής μόνο μέσα σε αυτό το μήνα, την ώρα που η αριστερή κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα απαιτεί από την Ευρώπη να μοιραστεί το βάρος του χειρισμού της κρίσης.

Yπ[ενθυμίζεται ότι χθες μετά τη συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο, και ο Ολάντ ανακοίνωσε την αποστολή ενός πολεμικού πλοίου στο Αιγαίο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ